2. évad

Váratlan utazás 2. évad (1990)

Vissza a sorozat adatlapjára

Váratlan utazás sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Váratlan utazás sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: Shirley Douglas , Sarah Polley , Jackie Burroughs ,





Epizód lista

Ep.1 Sara hazatérése

Megjelent: 1990-12-02

Sarat nagy csalódás éri az apai házban, mert apjának üzleti gondjai miatt alig marad ideje, hogy vele találkozzon. Magányosságában egyetlen igazi társa a jó öreg dadus. Egy áruátvételnél édesapja súlyosan megsebesül és tragikus hirtelenséggel meghal. A dadus ismét felkerekedik Saraval, hogy elvigye a kislányt anyai rokonaihoz. A szeretetteljes fogadtatás sem feledteti apja hiányát, így amikor egy jósnő érkezik a faluba, Sara az ő közreműködésével akar édesapja szellemével kapcsolatba kerülni.

Ep.2 A csókolózás művészete

Megjelent: 1990-12-09

Felicity már felnőtt hölgynek érzi magát, nagylányoknak való könyvet olvas, unja testvérei és Sara társaságát. Sokat nézi magát a tükörben és egy titokzatos, kellemes külsejű fiatalemberről ábrándozik. Váratlanul találkozik "álmai lovagjával" is. Amikor megtudja, hogy a fiatalemberrel a jótékonysági bálon találkozhat, a szülői tilalom ellenére megjelenik a felnőttek között és alaposan megszégyenül.

Ep.3 Hetty néni kitüntetése

Megjelent: 1990-12-16

A tanulók Hetty néni irányításával lázasan készülnek a kormányzó ünnepélyes fogadására. Az oktatásügyi hivatalból hajdani vetélytársnőjétől, Muriel Stacy-től Hetty néni levelet kap, amelyet félreért és megsértődik. Hetty néni felkeresi a konzervgyárban dolgozó fiatal írástudatlan fiúkat és arra buzdítja őket, járjanak iskolába, tanuljanak meg írni-olvasni. Egyetlen jelentkező akad, a túlkoros Gus Pike, aki a napi kemény munka ellenére szorgalmasan tanul, mert célja, hogy olyan családot alapítson, mint Alec King.

Ep.4 Fűzőkről, titkokról és igaz szerelmekről

Megjelent: 1990-12-23

Marilla egyetlen rokona járvány áldozata lett. Árvái, egy kislány és egy kisfiú, átmenetileg Marillához kerülnek, s ő azonnal szívébe fogadja a két tündéri bájosságú, ámde még neveletlen gyermeket. A két idős hölgy eddigi békés egymás mellett élése hirtelen megszakad, mert merőben más elképzeléseket vallanak a gyermeknevelésről. Rachel ultimátumszerűen közli Marillával, ha az árvák maradnak, ő panzióba vonul. Marilla nem enged a zsarolásnak.

Ep.5 Régi civódások, régi szerelem

Megjelent: 1990-12-30

Avonlea lakói izgalommal készülnek a dúsgazdag Hardy lány nagy látványosságnak ígérkező esküvőjére. Az ünnepségen Hetty néni összefut hajdani szerelmével, akit már 36 éve nem látott. Romney-ből azóta híres festőművész lett. A különc férfi szeretné régi szép kapcsolatukat felújítani, de Hetty rendre visszautasítja. Amikor végre meggondolja magát, Romney elmenekül a találkozás elől, mert súlyos, gyógyíthatatlan betegség tör ki rajta és nem akarja, hogy ifjúkori szerelme ilyen nyomorult állapotban lássa.

Ep.6 Aki mer, az nyer

Megjelent: 1991-01-06

Olivia és Jasper már a közös munka miatt is közelebb kerülnek egymáshoz és egyre több időt töltenek együtt. Mindezt Hetty néni féltékenyen figyeli. Sara őszinte szívvel drukkol nekik, de Felix szerint már öregek a házasságkötéshez. Hetty lelkét újabb esemény dúlja fel. Váratlanul feltűnik a megözvegyült Edwin Clark, aki korábban Oliviának udvarolt. A pletykás öreg hölgyek szerint Edwint Hetty üldözte el Olivia mellől. Az ifjú hölgy nagy dilemma előtt áll: a félénk és dadogós Jaspert válassza vagy a jóképű, rámenős és gazdag Edwint?

Ep.7 Családi viszály

Megjelent: 1991-01-13

Janet King anyai örömök elé néz. A King család tagjai vegyes érzésekkel várják Andrew édesapjának, Rogernak érkezését. Hetty néninek Roger volt a kedvence, mindig kényeztette. Alec ezért bizonyos fokig féltékeny volt bátyjára. Andrew nagy izgalommal várja apját, mert sok-sok problémát szeretne vele megbeszélni, és élményeit is megosztani. A professzor azonban tudományos elfoglaltságára hivatkozva rendszeresen kitér fia közeledése elől.

Ep.8 A tengeri kísértet

Megjelent: 1991-01-20

A sziget és Avonlea lakóinak nyugalmát alaposan felkavarták a szeszcsempészek, akik az éj leple alatt érkeztek a szigetre. Sara és unokatestvérei rendszeresen a világítótoronynál játszanak. Egy alkalommal felségjel nélküli hajót vesznek észre. Tanúi lesznek, amint a hajóról egy Abraham nevű férfi felkeresi a világítótorony őrét, Crane kapitányt. Kihallgatják, hogy a férfi apai jogaira hivatkozva visszaköveteli magának a törekvő és szorgalmas Gus-t, akit a kapitány pártfogol.

Ep.9 Minden, ami fénylik

Megjelent: 1991-01-27

Avonlea hölgyei közadakozásból még a tél előtt szeretnék megjavítani a templom tetejét. Sara a világítótoronynál egy aranypénzt talál, mely még a spanyol hódítás idejéből származik. A lelet nem csak a gyerekek, de a hölgyek fantáziáját is felgyújtotta, mert tudomásuk van róla, hogy hajdan az első telepesek közül valaki kincset rejtett el a szigeten. Avonlea apraja-nagyja kincs után kutat.

Ep.10 Az álmok lovagja

Megjelent: 1991-02-03

Jasper egyre több találmánnyal rukkol elő, de a rosszmájú hölgyek kinevetik a "zseniális" feltalálót. Sőt annak is fültanúja, hogyan pletykálkodnak Oliviáról és róla. A férfi elbátortalanodik, és többé nem jelentkezik a lánynál. A laptulajdonos távollétében Olivia irányítja a szerkesztőséget, ahova több ízben betörnek, és pénzt rabolnak. A gyanú Oliviára terelődik. Sara és unokatestvérei Jasper segítségével zseniális tervet dolgoznak ki a tettes leleplezésére.

Ep.11 Csak színház, semmi más...

Megjelent: 1991-02-10

A híres téli vásár versenyén az első díjas hízó tenyésztője Pat Fruan, a faragatlan agglegény lesz, akiért Theodora már húsz éve hiába epekedik. Theodora helyzetét még elviselhetetlenebbé teszi a szépséges színésznő, Pigeon Plumbtree érkezése, aki azonnal rabul ejti a férfi szívét. A színésznő varázsának Sara sem tud ellenállni és elhatározza, hogy ő is színészi pályára lép, ha megnő.

Ep.12 Az anyai szeretet

Megjelent: 1991-02-17

A lányokat egy újsághirdetés tartja nagy izgalomban. Fogalmazványt kell írni az édesanyákról, amelyeket zsűri bírál el. A nyertes, édesanyjával elutazhat Charlottetownba, ahol fotográfiájuk megjelenik az újságban is. Sara elhatározza, hogy Hetty néniről ír, mint a legjobb édesanyáról. Felicity kineveti ezért, sőt fogalmazását is kiragadja a kezéből. Sara bosszút agyal ki...

Ep.13 Csámpás csodák

Megjelent: 1991-02-24

Az országos kiértékelés során a sziget tanulmányi téren kiemelkedő helyezést ért el. Ennek eredményeként a testnevelést felvették a hivatalos tantárgyak közé, téli sportnak pedig a jéghokit. A falu izgalommal készülődik a profi és az amatőr jéghokicsapatok mérkőzésére. Az amatőrökhöz beáll a boszorkány hírében álló Peg Bowen is. A jéghokimérkőzés általános izgalma közepette csak Sara veszi észre, hogy Felicity édesanyjánál megkezdődtek a szülési fájdalmak.