1. évad

Kis Dorrit 1. évad (2008)

Vissza a sorozat adatlapjára

Kis Dorrit sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Kis Dorrit sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 14

Főszereplők: Claire Foy , Matthew Macfadyen , Tom Courtenay ,





Epizód lista

Ep.1 1. epizód

Megjelent: 2008-10-26

Amikor Arthur Clennam sokévi távollét után hazatér Angliába, anyja házában megakad a szeme egy fiatal varrónőn. Amy Dorrit, úgy tűnik, a kőszívű assszony különös kegyét élvezi, de vajon miért? Mrs. Clennam talán így akarja jóvátenni régi gonoszságait? Vajon a magyarázatnak köze van-e Arthur apjának utolsó szavaihoz és a zsebórájához, melyre ezeket a szavakat vésték: "Ne felejts!" Amy nyomába eredve Arthur útja az adósok börtönébe vezet, ahol megismeri Amy apját, William Dorritot, aki az intézmény legrégebbi lakója. Arthur szeretne segíteni a Dorrit családon, ám az adósság sötét árnyai messze túlnyúlnak a Marshalsea börtön falain, és sokak életére hatással vannak.

Ep.2 2. epizód

Megjelent: 2008-10-30

Arthur Clennam azt gyanítja, a titoknak, amelyről anyja nem hajlandó beszélni, köze van a Dorrit családhoz. Azt reméli, ha sikerül megfejtenie a rejtélyt, segíthet kiemelni Dorritékat balszerencsés helyzetükből. Arthur érdeklődését további szabad idejében a csinos Pat Meagles köti le, az ifjú hölgy, akivel Angliába való visszatérése közben ismerkedett meg. A Meagles szülők örömmel veszik Arthur vonzalmát, és meghívják vidéki házukba. Eközben többszáz mérföldnyire innen, Franciaországban a velejéig romlott gonosztevő, Rigaud egy váratlan ötlettől vezérelve úgy dönt, Angliában próbál szerencsét. Amyt annyira megindítja Arthur kedvessége, hogy kiváltotta bátyját, Tipet az adósok börtönéből, hogy felkeresi őt otthonában, hogy köszönetet mondjon, kockáztatva, hogy lekési a kapuzárást, és az éjszakát London veszedelmes utcáin kell töltenie. Amy rajongása Arthurért összetöri a kapus fiának, John Chiverynek a szívét, aki titkon gyermekkora óta szereti a lányt. Pancks, a lakbérbehajtó vállalja, hogy információkat gyűjt Arthur számára a Clennam ház és Mr. Dorrit esetleges múltbeli kapcsolatairól.

Ep.3 3. epizód

Megjelent: 2008-11-05

John Chivery, érezvén, hogy Arthurban riválisa akadt, megkéri Amy kezét, a lány azonban kikosarazza. Arthur eközben egyáltalán nem tud Amy iránta való vonzalmáról, és maga is súlyos csalódásnak teszi ki magát, amikor a Meagles-házban tett látogatásai egyikén megismeri a könnyelmű Henry Gowant, akinek udvarlása, úgy tűnik, kedvesebb a felszínes Pat számára. Rigaud Londonba érkezvén egy kocsmában megpillantja Flintwinch ikertestvérét, amint a Clennam-ház titkos dokumentumait őrző ládikát szorongatja a kezében; Rigaud, hasznot remélve, azonnal cselekvésre szánja el magát... Fanny húgával, Amyvel meglátogatja hódolója, Edmund Sparkler anyját, Mrs. Merdle-t, akinek férje az ország leggazdagabb bankárja. Mrs. Merdle elmagyarázza Fannynak, miért nem lehetséges a házasság fia és egy egyszerű kóristalány között, és a kapcsolat megszakítása érdekében anyagi áldozatokra is hajlandó. Pancks nyomozása Dorriték múltját illetően váratlan felfedezésre vezet...

Ep.4 4. epizód

Megjelent: 2008-11-06

Arthur visszatér Twickenhambe, hogy megkérje Pat kezét, a lány azonban azzal a hírrel fogadja, hogy eljegyezték egymást Henry Gowannel. Pat szolgálója, Tattycoram egy újabb felindulása után kiviharzik a házból, mondván, örökre elmegy. Mr. Meagles aggodalmában megkéri Arthurt, kísérje el a lány feltételezett búvóhelyére, a titokzatos Miss Wade házába. Rigaud felkeresi Mrs. Clennamet, és ravaszul úgy tesz, mintha üzletet akarna kötni a Clennam céggel, miközben zsaroláshoz puhatolja ki a helyzetet. Pancks eközben nyomozása végére ért, és diadalmasan közli a Dorriték sorsába gyökeresen fordulatot hozó híreket.

Ep.5 5. epizód

Megjelent: 2008-11-12

A Dorrit család diadalmenetben vonul ki a Marshalsea adósok börtönéből. Arthur elszorult szívvel néz utánuk, mivel Mr. Dorrit közölte vele, hogy a múltat és mindenkit, akinek ahhoz köze van, maga mögött akar hagyni. Mr. Dorrit új életének egyik első lépése, hogy felfogad egy nevelőnőt, Mrs. Generalt, hogy okítsa ki leányait az úri etikettre. Mrs. General azt javasolja, a család azonnal induljon európai körutazásra, hogy amíg nem felkészültek, távol legyenek a londoni társasági élettől. A svájci Szent Bernát hágón Dorriték öszetalálkoznak a számukra ismeretlen Rigauddal, aki a Gowan nászutaspár társaságát élvezi, és most különös érdeklődéssel fordul Amy felé.

Ep.6 6. epizód

Megjelent: 2008-11-13

Velencében Fanny Dorrit ismét találkozik Mrs. Merdle-lel és fiával - immár megváltozott erőviszonyok között, és elhatározza, hogy ezúttal megszerzi magának a gazdag fiatalembert. Arthur látogatóba készül anyjához, amikor a küszöbön a Velencéből nemrég hazatért Rigauddal fut össze, és a franciában azonnal felismeri a gátlástalan bűnözőt. Mr. Merdle befolyását felhasználva állást szerez mostohafiának a Huzavona Hivatalban, ami egyaránt nagy, de éppen ellentétes reményeket ébreszt Mrs. Merdle-ben, illetve Fannyban.

Ep.7 7. epizód

Megjelent: 2008-11-19

Mr. Dorrit visszatér Londonba a frissen összeházasodott Fanny és Edmund Sparkler társaságában, és lenyűgözi az a pompa, amelyet a Merdle házban lát. Attól pedig különösen el van ragadtatva, amikor a kor emberének tartott Mr. Merdle felajánlja, hogy személyesen ad neki tanácsot vagyonának befektetését illetően. Arthur megérzése azt súgja, hogy a rendőrség által eltűnés miatt keresett Rigaud kulcs lehet a családi tikok megoldásához, ezért Pancks segítségével újabb nyomozásba kezd.

Ep.8 8. epizód

Megjelent: 2008-11-20

Mr. Merdle öngyilkossága alapjaiban rázza meg a londoni pénzügyi életet, mindenki kétségbeesetten fut a pénze után, de hiába. Mindazok, akik nála fektették be a pénzüket, tönkrementek. Így járt Arthur Clennam is, aki nem hajlandó elmenekülni a szigetországból hitelezői elől, vállalva azt is, hogy be kell költöznie a Marshalsea adósok börtönébe. Amikor Amy tudomást szerez erről, azonnal a súlyos lázzal küzdő férfihoz siet és ápolásába veszi. Az eltűntnek hitt Rigaud visszatér a Clennam házba, és kiteregeti kártyáit Mrs. Clennam előtt, aki a zsarolást hallva döntő lépésre szánja el magát.

Ep.9 9. epizód

Megjelent: 2008-11-26

Kis Dorrit 1. évad 9. epizódja, 9. epizód című rész vetítésének időpontja 2008-11-26

Ep.10 10. epizód

Megjelent: 2008-11-27

Kis Dorrit 1. évad 10. epizódja, 10. epizód című rész vetítésének időpontja 2008-11-27

Ep.11 11. epizód

Megjelent: 2008-12-03

Kis Dorrit 1. évad 11. epizódja, 11. epizód című rész vetítésének időpontja 2008-12-03

Ep.12 12. epizód

Megjelent: 2008-12-04

Kis Dorrit 1. évad 12. epizódja, 12. epizód című rész vetítésének időpontja 2008-12-04

Ep.13 13. epizód

Megjelent: 2008-12-10

Kis Dorrit 1. évad 13. epizódja, 13. epizód című rész vetítésének időpontja 2008-12-10

Ep.14 14. epizód

Megjelent: 2008-12-11

Kis Dorrit 1. évad 14. epizódja, 14. epizód című rész vetítésének időpontja 2008-12-11