1. évad

The Walking Dead 1. évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

Rick Grimes egy elhagyott kórházban ébred fel a kómából. Rémisztő felismeréssel kell szembesülnie: az általa ismert világot elpusztította egy apokaliptikus zombijárvány. Nem messze, Atlanta határában egy maroknyi ember a túléléséért küzd a környéken ólálkodó élőholtakkal szemben. Vajon Rick és társai meg tudják őrizni emberségüket ebben a rémisztő, új világban? És a mostoha körülmények és személyes ellentétek között mi óvja meg őket egymástól? A Walking Dead ízig-vérig túlélőhorror, egy izgalmas kalandsorozat.


Epizódok száma: 6

Főszereplők: Andrew Lincoln , Jon Bernthal , Norman Reedus ,





Epizód lista

Ep.1 Múló idő

Megjelent: 2010-10-31

Rick Grimes, helyettes seriff lőtt sebet kap, és egy kórházban arra ébred, hogy a városát elárasztották az emberi húson lakmározó zombik. Miután összebarátkozik két túlélővel, Morgan Jonessal és fiával, Duane-nal, Rick elindul megkeresni feleségét és fiát.

Ep.2 Belek

Megjelent: 2010-11-07

Rick pár másik túlélővel együtt csapdába esik egy áruházban. Mindenhol zombik veszik körül őket.

Ep.3 Mondd a békáknak!

Megjelent: 2010-11-14

Rick megtalálja Lorit és Carlt, de hamarosan úgy dönt, hogy pár társával visszatér a tetőre megmenteni Merle-t. A táborban a túlélők közötti feszültség egyre nő.

Ep.4 A látnok

Megjelent: 2010-11-21

Miközben Merle-t keresik, Rick és a többiek találkoznak egy másik - látszólag ellenséges - csapat túlélővel. Közben a táborban Jimet mélyen felkavarja egy álom, amelyre nem emlékszik pontosan, egy álom, amely akár jóslat is lehet.

Ep.5 Futótűz

Megjelent: 2010-11-28

Rick igyekszik kapcsolatba lépni Morgannel, hogy tájékoztathassa őt tartózkodási helyükről. A táborban befejeződött a harc a zombik ellen, Jimet megharapták és lassan elkezd átalakulni, Andrea Amyt gyászolja, Shane pedig Ricket hibáztatja, mert elment. A tábor nem biztonságos többé, így Rick úgy dönt, hogy ideje elmenniük. Azt tervezi, hogy egy katonai bázis, a C.D.C felé indulnak, ahol remélhetőleg meg tudják gyógyítani Jimet, és újabb túlélőkkel találkozhatnak.

Ep.6 19-es tesztalany

Megjelent: 2010-12-05

A C.D.C-ben, Rick és csapata találkozik Dr. Edwin Jennerrel, egy tudóssal, aki az öngyilkosságot fontolgatja. Ám épp amikor már biztonságban hiszik magukat, Jenner elárulja, hogy az épület hamarosan megsemmisíti önmagát.