7. évad

Doktor House 7. évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

A Doktor House hetedik évadát 2010. szeptember 20-án kezdte vetíteni az amerikai Fox televízió. Az eredeti tervekhez képest a Fox rendelt még egy részt, így az évad 23 epizódból áll, s a szezon 2011. május 23-án ért véget. A magyar vetítés 2011. március 2-án kezdődött a TV2-n, a már szokásosnak mondható szerdai időpontban. Az évad, mely új főcímmel indult főleg House és Cuddy párkapcsolati örömei és problémái körül forog, érdekessége továbbá, hogy Tizenhármas rejtélyesedve eltűnik (hogy majd a 18. részben - mely egyben a 150. epizód volt - feltűnjön újra), s ezáltal új szereplő kerül ideiglenesen a csapatba.


Epizódok száma: 23

Főszereplők: Hugh Laurie , Lisa Edelstein , Robert Sean Leonard ,





Epizód lista

Ep.1 Most mi lesz?

Megjelent: 2010-09-20

Miután House és Cuddy végre bevallják egymásnak az érzelmeiket, úgy döntenek, hogy próbaképpen egy teljes napot töltenek együtt House apartmanjában. Eközben a kórház egyetlen idegsebésze súlyos állapotba kerül, amellyel a csapat igyekszik megbirkózni, ám akkora a fejetlenség Cuddy és House távollétében, hogy mindez akár a Princeton jó hírnevébe is kerülhet...

Ep.2 Önző

Megjelent: 2010-09-27

Egy szívelégtelenségben szenvedő fiatal lányt életveszélyes állapotban szállítanak be a Plainsboro Klinikára. House persze új lendületet kap a különleges esettől, és kísérletezni kezd a betegen, hogy vajon mi okozhatja nála a szívelégtelenség tüneteit. Cuddy azonban közbeszól, ami kettejük kapcsolatába némi feszültséget hoz...

Ep.3 Az írás elszáll...

Megjelent: 2010-10-04

Egy népszerű gyermekregény-írónő öngyilkosságot kísérel meg, amely felkelti House figyelmét, ugyanis nagy rajongója a nő könyveinek. Doktor House személyesen keresi fel őt, és intézi el a pszichiátriai kezelését, majd különös alkut ajánl a számára. Eközben azon is komolyan aggódik, hogy vajon van-e biztos, közös jövőjük Cuddy-val...

Ep.4 Masszázsterápia

Megjelent: 2010-10-11

Az orvoscsapat legújabb páciense egy családos nő, aki megmagyarázhatatlan gyomorfájdalomtól szenved és állandó hányinger gyötri. Eközben Cuddy tudomást szerez arról, hogy House még mindig tartja a kapcsolatot a masszázsterapeuta barátnőjével.

Ep.5 Nem könnyű anyának lenni!

Megjelent: 2010-10-18

Egy újszülött kisbaba súlyos májelégtelenségben szenved, és a csapat döbbenten tapasztalja, hogy az édesanya, Abbey vére nyújt számára átmeneti gyógymódot. Természetesen közben mindent megtesznek azért, hogy rájöjjenek Kayla tüneteinek valódi okára, és a kezelésének lehetőségeire is. Ezalatt House és Wilson Cuddy lányára vigyáznak, és rájönnek, hogy a szülői szerepet nem nekik találták ki...

Ep.6 Hivatali politika

Megjelent: 2010-11-08

Cuddy megunja, hogy House túlhajszolja a csapatát, ezért ragaszkodik hozzá, hogy vegyen fel egy új embert. A jelölt egy harmadéves orvostanhallgató zseni; House viszont mindent elkövet, hogy pokollá tegye az újonc életét, miközben egy politikai tanácsadó furcsa tünetekkel járó májbetegségével is meg kell küzdeniük...

Ep.7 Fekete, akár a himlő

Megjelent: 2010-11-15

Egy lányt hoznak be a klinikára, magas lázzal és bevérzett szemmel. Fekete-himlőt diagnosztizálnak nála, amely azért is furcsa, mert harminc éve nem fordult elő ilyen megbetegedés. Kiderül, hogy az alany a Bermudákon nyaralt és egy elsüllyesztett rabszolgahajó közelében búvárkodott, amelyen régen a halálos járvány ütötte fel a fejét. A megfejtendő rejtély, hogy a kór hogy élhetett túl csaknem 200 évet, ráadásul vízzel érintkezve...

Ep.8 Kis áldozatok

Megjelent: 2010-11-22

Taub féltékeny a felesége új barátjára. Az orvoscsapat egy keresztre feszített férfit is próbál meggyógyítani...

Ep.9 Az élet súlya

Megjelent: 2011-01-17

Egy férfi megmenti egy nő életét a metróban, ezután rosszul lesz, ezért a kórházba szállítják. Az illető hősködését House ostobaságnak tartja, de neki és csapatának fogalma sincs, hogy mi a férfi betegsége. Cuddy anyja eléri, hogy láthassa unokáját, és találkozik House-szal is.

Ep.10 Jutalom vagy bűntett

Megjelent: 2011-01-24

Cuddy a lányát egy elit-óvodába akarja beíratni, de House úgy véli: a kislány nem elég okos ahhoz, hogy bekerüljön az intézménybe. Egy kiképző-őrmester hirtelen összeesik egy bűnözőkkel foglalkozó táborban és a csapat ennek jár utána.

Ep.11 Családi praxis

Megjelent: 2011-02-07

Cuddy édesanyja szívbetegséggel kerül be a klinikára, House nem akarja ellátni. Ez feszültségeket okoz Cuddy és House között.

Ep.12 Erre biztosan emlékszel

Megjelent: 2011-02-14

Egy nő ideiglenes bénulással kerül be a klinikára – a páciens egyébként hihetetlen memóriával rendelkezik. Eközben Taub a patológiai vizsgájára készül és Foreman segít neki.

Ep.13 Két történet

Megjelent: 2011-02-21

House részt vesz egy általános iskolai karriernapon, ahol elmeséli a gyerekeknek az egyik esetét miszerint egy ember "felköhögte" a tüdejét.

Ep.14 Válságbiztos

Megjelent: 2011-02-28

Bert a válság miatt elvesztette a munkáját és titokban egy takarítócégnél dolgozik, ám egy nap rosszul lesz és bekerül a klinikára. Eközben House azzal a problémával viaskodik, hogy a Cuddyval való kapcsolata rosszabb orvossá tette.

Ep.15 Repeszek

Megjelent: 2011-03-07

Cuddy véres vizelete aggodalommal tölti el House-t, de hárítván a bajt, a kivizsgálás alatt nincs Cuddy mellett – aki a sikeresen átvészelt műtét után szakít a férfival. Az aktuális páciens szintén véreset vizel, s Taub meglepően empatikusan viselkedik a meg nem értett kamasszal.

Ep.16 Zuhanás

Megjelent: 2011-03-14

House egy szállodában szajhákkal és Vicodinnal próbálja átvészelni a szakítást. Eközben a csapat egy bikáról leesett és megtaposott rodeo-bajnok baját igyekszik kideríteni.

Ep.17 Kegyvesztett

Megjelent: 2011-03-21

Egy szaglási zavarokkal küzdő hajléktalanról kiderül, hogy többek közt skizofréniája van. House elvesz egy zöld kártyára áhítozó nőt, az esküvő kiborítja Cuddyt.

Ep.18 A múlt titkai

Megjelent: 2011-04-11

House elmegy 13-ért a börtön elé és visszaveszi a csapatba. Közben részt vesznek egy krumplilövő bajnokságon, s kiderül, miért ült 13. A röplabdaedző páciens egy gyűjtögetőmániás nő férje, s valamitől mindketten megbetegednek.

Ep.19 Utolsó megkísértés

Megjelent: 2011-04-18

Martha nehezen dönti el, hogy elfogadja-e House invitálását a direkt neki kiírt rezidensi állásba. Eközben megharcol egy fiatal lány életéért, s emiatt csalni és hazudni kényszerül.

Ep.20 Változások

Megjelent: 2011-05-02

Cuddy anyja azzal fenyegetőzik, hogy beperli a klinikát, Cuddy pedig arra kéri House-t, hogy segítsen leszerelni a furcsán viselkedő asszonyt – ebből persze taktikák és ellentaktikák sora bontakozik ki. Eközben a lottónyertes régi szerelmét keresi az unokatestvére segítségével, amikor rosszul lesz.

Ep.21 A napi betevő

Megjelent: 2011-05-09

Egy bombakészítő tudós betegsége okoz fejtörést a csapatnak, miközben House és Wilson – folytatva gyerekes játékaikat – egy boxmeccs miatti fogadáson vitázik. House rájön, mitől veszített az ökölvívó, 13 viszont azt tudja meg, hogy House fokozódó fájdalma miatt kísérleti gyógyszerrel lövi magát.

Ep.22 Túlórázás

Megjelent: 2011-05-16

13-ast egyik volt rabtársa látogatja meg. Megsérült, de nem akar kórházba menni. Chase bevonásával 13-as lakásában próbálja ellátni. House elmegy a laborba, ahol a patkányok már meghaltak...

Ep.23 Továbblépés

Megjelent: 2011-05-23

House még a lábadozik. Cuddy rendezné a viszonyát House-zal...