Főmenü 1.évad (2020)
Főmenü sorozat 1.évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Főmenü sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1.évad epizódjairól és szereplőiről.
Epizódok száma: 26
Főszereplők: Széll Tamás , Anger Zsolt ,
Epizód lista
Ep.1 Ünnepi fogások
Megjelent: 2020-12-26
A sorozat első, karácsonyi részében ünnepi ételek kerülnek az asztalra. Amíg Széll Tamás töltött káposztát készít, addig Anger Zsolt egy klasszikus karácsonyi süteményt, a már említett Rigó Jancsi újragondolt változatát mutatja meg a nézőknek, amibe párja anyukájának különleges meggybefőttjéből is csempész. Majd levezetésként közösen ínycsiklandozó kacsamájat varázsolnak vendégük, Puskás Tivadar, színész és a maguk tányérjára. Puskás Tivadar színész, vagy ahogy kollégái és barátai hívják, Pusi. Pusi a színpad mellet a konyhában is otthonosan mozog. Hosszú évek óta ő készíti a karácsonyi menüt a családnak. Nincs egyszerű dolga, hiszen gyerekei vegetáriánus életmódot folytatnak. A Főmenüben arról mesélt, hogy igyekszik megidézni gyermekeinek, a megszokott ízeket hús nélkül is. A Főmenü házigazdáinak elárulta, hogy bár szívesen készít süteményeket, de karácsonykor a bejglit, inkább a nővérére bízza.
Ep.2 Tengeri
Megjelent: 2021-01-02
A Második Adás Vendége: Csőre Gábor Ha meghalljuk a nevét, akkor azonnal a színház, szinkron, és műsorvezetés jut eszünkbe. Pedig nyugodtan beugorhat a horgászat, főzés, és a halételek szeretete is. A Főmenü házigazdái szerették volna, ha olyasvalaki kóstolja meg tengeri ételeiket, aki elég jól ismeri ezt a műfajt. Gábornak horgászkártyája van, házi füstölője, és előszeretettel füstöl tengeri halakat is benne. Televízió stúdiókba is gyakran jár, így nem volt kérdés, hogy a Főmenü eheti vendége, Csőre Gábor lesz.
Ep.3 Mai csirke
Megjelent: 2021-01-09
Főmenü konyhájában ezen a héten is érdekes kérdésekre keressük a választ. Melyik részét fogyasztjuk legtöbben a csirkének? Van-e a csirkének egyáltalán szezonja? Mi is az a szabadtartású csirke? Széll Tamás és Anger Zsolt felkutatta a téma egyik szakértőjét, Filus Ferencet, budapesti piacok egyik legismertebb baromfiboltosát, hogy mindent megkérdezzen erről a remek alapanyagról.
Ep.4 Édesvízi
Megjelent: 2021-01-16
Csapó Péter a Főmenü édesvízi adásának vendége, kis túlzással, halakkal kel és fekszik. Gyermekként édesapjával horgászni járt, és a megfogott zsákmányt meg is sütötték. Ebből az idilli emlékből született vállalkozásának az ötlete is. Halsütödét nyitott az ország több pontján. Számtalan halat sütött és pucolt meg az évek során. Főmenüs fiúk édesvízi halsütés témában tapasztaltabb vendéget aligha találhattak volna.
Ep.5 Vadulás
Megjelent: 2021-01-23
Szári Zsolt azon kevesek egyike, akit Széll Tamás irigyel. Zsolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, tehát nyugodtan járhat minden gondolata a horgászat körül. Zsolt vadászik is, és a Balaton környéke nem szűkölködik vadban és látnivalóban sem. Ezen élményit már könyvekben is megörökítette. Reméljük, hogy miután meglátogatott minket a főmenüben, és megkóstolta Tamás és Anger főztjét, ő is irigy lesz egy kicsit.
Ep.6 Marháskodás
Megjelent: 2021-01-30
Ha valaki sokat tud a marháról, az Serényi Zsolt. Vagy ahogyan még többen ismerik, a tetovált séf. Hosszú órákat tölt a tökéletes marhahús elkészítésével saját bisztrójában. Bevallottan grill és barbecue függő. Tapasztalatairól már könyvet is írt. Hogy Anger Zsolt bábszínházában milyen tárgy lenne Serényi Zsolt, az kiderül a Főmenüből.
Ep.7 Belsőség
Megjelent: 2021-02-06
Gál Józsefről úgy hírlik, hogy a főváros legnagyobb szájú hentes utánzata. Józsi iskolában sosem tanulta a mesterséget, azonban az elmúlt 20 évben, tisztességesen kitanulta hivatását. Egy valóságos megszállott, ha húsokról van szó, nincs olyan különleges alapanyag, amit ne tudna beszerezni vevőinek. A vagány, szókimondó hentes biztos, hogy őszinte lesz a Főmenüben is.
Ep.8 Made in Hungary
Megjelent: 2021-02-13
Urmai Gábor a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház művésze. Okleveles sajtkészítő, és hobbi szakács. Bár imádja hivatását, a színészetet. De a legboldogabb akkor lenne, ha abból tudna megélni, hogy vendégül látja a barátait. Jó ételeket főzne, finom borokat kóstolnának, és jót beszélgetnének. Gábor, nem vagy egyedül, ilyen munkát sokan szeretnénk!
Ep.9 Nagyvilági
Megjelent: 2021-02-20
Ádám családi gyökerei Ázsiába vezetnek, ő azonban évek óta Magyarországon él és tanul. Vendéglátós tapasztalatot főváros egyik legjobb kínai éttermében szerezte. A világutazó fiatal mind két kontinens ételeit a magáénak tartja. Magyar kedvence a töltött káposzta.
Ep.10 Drágaság
Megjelent: 2021-02-27
Tényleg sokszor élünk azzal a közhellyel, hogy a vendégünket nem kell bemutatni. Hát ez Wang mesterre határozottan igaz. 91 óta él Magyarországon, az évek alatt neve eggyé vált a minőségi kínai konyhával. Éttermeiben megtalálhatóak, különleges és drága ételek is, ezért kézenfekvő volt vele megkóstoltatni a Főmenü drágaság fogásait.
Ep.11 Menza
Megjelent: 2021-03-06
Imádnak enni, nyitottak az új ízekre, viszont az iskolai menü nem a kedvencük. Tomi szívesen eszik kínait, Márkó pedig az anyukája főztjére esküszik. Két igazi menzaharcos érkezik a Széll Tamás és Anger Zsolt konyhájába.
Ep.12 Süti
Megjelent: 2021-03-13
Mihályi László mestercukrászt köszönthetjük a Főmenü konyhájában. László egyetlen magyar résztvevőként már a világ legrangosabb cukrász versenyén is bizonyított. Most a Főmenüs fiúk szeretnének neki bizonyítani.
Ep.13 Olcsóságok
Megjelent: 2021-03-20
Kurunczi Péter csak nem 30 éve dolgozik budai hentes üzletében. Boltjában minden van, ami sertésből, és marhahúsból származik. Nem csak árulni szereti a húst, hanem szívesen is kóstolja, a sertésből készül ételeket. Reméljük a főmenü konyhájából is elégedetten tér haza.
Ep.14 Ősmagyar
Megjelent: 2021-03-27
Dr. Csizmadia András főiskolai docens, tanár, szakújságíró, borszakértő, számos gasztronómiai szakkönyv és szakcikk szerzője. A tanár úr kóstolni jön és mesélni a régi idők ételeiről. Szakértelme mellett jó kedélye és étvágya is egyaránt kedves a szívünknek.
Ep.15 Füstös
Megjelent: 2021-04-03
Fél Buda csak Bandi, a sonkás néven ismeri, mindig mosolyog, és fáradhatatlan módon vezeti családi vállalkozásukat. A főmenü konyhájában szombaton őt látjuk vendégül, hogy kiderítsük, hogy milyen kalandokban volt eddig része, és hány kilométert képes megtenni egy jó sonkáért.
Ep.16 Spájz
Megjelent: 2021-04-10
Marika, a Budapest közelében nagymama, igazán tudja, hogy kell a spájzból gazdálkodni. Őszinte, szókimondó egyénisége belopta magát a szívünkbe, illetve a Főmenü konyhájába.
Ep.17 Szendvicsek
Megjelent: 2021-04-17
Főszerepben a szendvicsek. Megmutatom hogyan készül az a bizonyos bégel, sőt a szendvicskenyeret sem hagyom ki. A világ legnépszerűbb ételeiből Széll Tamás készít egy steak szendvicset parmezános bégellel. Végül a szendvicsek királya a klubszendvics kerül asztalra. Vendégünk Keve Márton.
Ep.18 Mangalica
Megjelent: 2021-04-24
Vendégünk a magyar Mangalica Fesztivál megálmodója és létrehozója. Attila csaknem 20 éve népszerűsíti a mangalicát, ahol csak tudja. Ezúttal a Főmenü adásában teszi ezt!
Ep.19 Hidegpálya
Megjelent: 2021-05-01
Pólya Bernadett és Turi Anikó vállalkozók, örömüket és sikerük kulcsát a hidegtál falatkáinak elkészítésében találták meg. Ételeik mindig friss alapanyagokból és változatos ízekkel készülnek. Szeretik a megrendelőiket és a családtagjaikat egyaránt elkápráztatni.
Ep.20 Lisztes
Megjelent: 2021-05-08
A menüsort Széll Tamás kezdi egy gyerekkori klasszikussal, lekvárosbuktát süt saját lekvárral. Aztán nagy fába vágom a fejszémet, két verziót kínálok a pizzámból egy liszteset és egy liszt nélkülit. Közös főzésünk célja a tökéletes türós csusza elkészítése lesz. Vendégünk Szabadfi Szabolcs.
Ep.21 Baromfiudvar
Megjelent: 2021-05-15
Mindene a csirkehús és a street food. Jól menő étteremláncában ennek a kettőnek a szeretetét ötvözi. A Főmenü konyhájában ezúttal Dancs Attilával beszélgetünk.
Ep.22 Tejjel-mézzel
Megjelent: 2021-05-22
Elsőnek egy legendás étel, Széll Tamás túrógombóca készül el, a folyamatot vezényli a szerző. Aztán spenótos ricottás raviolit készítek. Magam gyúrom, magam töltöm és együtt kóstoljuk. A harmadik fogás a házi mézes krémes. Itt már szakértőnk is jelen lesz, márpedig ő kilóméterekről kiszúrja a mézet, főleg ha az övé. Vendégünk Kutasi Tamás.
Ep.23 Fitt
Megjelent: 2021-05-29
Eljött a rengeteg zöldség ideje. A mai ételek a fittség jegyében készülnek. Először egy Széll Tamás féle dinnye gazpacho, majd egy ratatouille kis salátalepattanóval. Végezetül pedig egy padlizsántatár. Vendégünk Deutsch Anita.
Ep.24 Paprika
Megjelent: 2021-06-05
A Főmenü következő ételsorában a paprika lesz a főszereplő. Töltött paprikát készítünk. Széll Tamás megmutatja, hogy a malacköröm és a kápia paprika mi mindenre képes együtt. Aztán ekler fánkot sütök, sült paprika és málna keveredik a krémbe amit beletöltök. Végül tökös lecsóval operálunk. Vendégünk Papp László.
Ep.25 Nem süti
Megjelent: 2021-06-12
A sütés nélküli édességek alig várják, hogy megmutassuk őket. Széll Tamás egyszerűen kever egy Gin-tonikot, illetve pont hogy nem egyszerűen, egy ponton ugyanis előkerül a zselatin is. Aztán egy klasszikus édesség a Tiramisu áll össze, a gazdája én leszek. Közös receptünk a tápióka puding szintén a sütő mellőzésével készül. Édesszájúak figyelem, jön a séf és a nem sütik. Vendégünk Böröcz Zsófia.
Ep.26 Habsburg
Megjelent: 2021-06-19
Ez itt a Habsburg Főmenü. Mai adásunkban Széll Tamás elkészíti a saját Stefánia vagdaltját. Főzeléken tálalja a fasírozottak legjobbját. Aztán Wiener Schnitzel sül a konyhánkban, borjúból csinálom ahogy kell. A harmadik harmad a desszert ideje lesz a mai Főmenüben. Vendégünk Ungron Zsolna aki gombócot kóstol majd velünk.