2. évad

Főmenü 2. évad (2021)

Vissza a sorozat adatlapjára

Főmenü sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Főmenü sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 38

Főszereplők: Széll Tamás , Böröcz Zsófia ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Édes élet

Megjelent: 2021-09-18

Böröcz Zsófi 'Édes élet' jeligére hagyományos magyar desszerteket álmodott újjá. Bár Széll Tamás nem titkolja, - ahogy fogalmazott - "nem ő a legélesebb kés a fiókban", ha édességekről van szó, az adásban azonban kiderül, hogy a műsorban bemutatott rákóczi túrós és képviselőfánk elkészítésébe a desszertek világában avatatlanok is bátran belefoghatnak. A műsorvezetők meglepetéssel is készülnek.

Nincs kép

Ep.2 Egytál

Megjelent: 2021-09-25

A konyhában ma az egytál ételek a főszereplők. Egy vegán, egy vegetáriánus és egy húsos változat borzolja az ízlelőbimbókat. Zsófi curry-vel kezd, aztán Tamás kukoricával variál, végül egy mangalica bácskaiban csúcsosodik ki a mai menünk.

Nincs kép

Ep.3 Erdő-mező

Megjelent: 2021-10-02

Ma az erdők és mezők kincseit aknázzuk ki, elsőnek mindjárt egy őzhúsból készült étellel amit Zsófi készít el. Ezután Széll Tamás nyúlhúst főz gombákkal és zöldfűszerekkel, mellé pedig kukoricából kínál köretet. Végül a bárányhús is előkerül egy különleges vadfűszer salátával, ez már közös recept lesz.

Nincs kép

Ep.4 Duna-Tisza

Megjelent: 2021-10-09

Máris nyitunk mégpedig Széll Tamás "Rácponty" receptjével, séfünk egy igazi klasszikust készít a menü elejére. Aztán Zsófi angol pitéjébe kerül a Duna-Tisza köze legnemesebb hala sok színes zöldség kíséretében. A desszert egy kakukktojás, le sem lőjük a poént...

Nincs kép

Ep.5 Francia

Megjelent: 2021-10-16

Először Zsófi hagymás pitéje sül, pont úgy készült, mint az eredeti csak abban alma van általában. Aztán Tamás mutat egy "Cassoulet" verziót, ez egy nemzeti étel, mindenhol készítik Franciaországban, de a bab mindenhol ugyanaz. Aztán következik egy háromnapos pástétom borzselével.

Nincs kép

Ep.6 Tök jó!

Megjelent: 2021-10-30

A mai első ételünk sütőtökös rizottó lesz, Tamás mutatja meg a saját, de klasszikus verzióját. Ezután Zsófi tökfőzeléket modernizál és a feltétként kisülő fasírozott sem a nagymama szakácskönyvéből érkezik. A két vegetáriánus étel után előkerül a mangalica is, a közös főzés eredménye egy töltött tök lesz. Tök jó, hogy nyit a konyha...

Nincs kép

Ep.7 Zsír!

Megjelent: 2021-11-06

Mai epizódunkban Böröcz Zsófi indít egy grillezett csontvelővel, mellé gnocchetti-t kínál és egy csodálatos mediterrán salátát. Széll Tamás ezután hazai receptet illeszt a menübe, csécsi szalonnát készít saját technikával, klasszikusan fokhagymával és rengeteg pirospaprikával. Aztán liba következik, konfitálva a combja és a zúzája.

Nincs kép

Ep.8 Streetfood

Megjelent: 2021-11-13

Böröcz Zsófi taco-ja mintha Mexikóból keveredett volna a konyhánkba, csípős-édes csirkés falatka kukorica lepénybe csavarva. Széll Tamás házi nachos-t készít, ropogós és finom, mellé marharagu a kötelező elem. A közös streetfood szintén világsiker csak keletről érkezett az európai utcára, az igazi Pho leves. Jöjjenek az utca ízei!

Nincs kép

Ep.9 Retro

Megjelent: 2021-11-20

Böröcz Zsófi tojás pörkölttel kezdi meg a mai főzést, de ez a tojáspörkölt nem az a tojáspörkölt, még csak nem is hasonlít. Széll Tamás húst mozaikol végtelen türelemmel, a végeredmény egy régi bisztró menü a zülce. Aztán desszertek következnek szintén a régi időkből.

Nincs kép

Ep.10 Burgonya

Megjelent: 2021-11-27

Burgonyás ételeinkből először Zsófi mutat meg egyet, amelybe nem is kerül más a tányérra csak pityóka. Széll Tamás ifjú szakácsként békával készített galette-t, most csirkemell felhasználásával mutatja meg milyen is ez a francia krumplis különlegesség. Aztán jön egy krumplileves krumplis pogácsával.

Nincs kép

Ep.11 Sokszínű Magyarország

Megjelent: 2021-12-04

Az első fogást Széll Tamás készíti, bárány májjal dolgozik és egy klasszikus fogást mutat belőle. Mellé készül egy nagymama savanyúság, aztán pedig Zsófi bulgurral és szűzpecsenyével kombinálja sajátos lecsóját. Közös munka lesz a desszert készítése, az elfelejtett stíriai metélt születik újra a Főmenüben.

Nincs kép

Ep.12 Anyu főztje

Megjelent: 2021-12-11

Először Széll Tamás készít el egy szabolcsi tradicionális habart babot, pont úgy mint a nagymamája annak idején. Aztán Zsófi zöldborsóval bűvészkedik, a végeredmény egy harsogó zöldborsó főzelék. A mai desszertek alapja az alma. Készül egy pite és egy poharas édesség is.

Nincs kép

Ep.13 Filmes

Megjelent: 2021-12-18

Mai adásunkban először minden maffia film alapételét tálaljuk a családnak, paradicsomos húsgombócos spagettivel. Az elkövető Széll Tamás. Ezután Zsófi a Séf című fim Cubanos szendvicsét idézi meg, melyben sok hús és sok szenvedély szerepel. A közös étel egy kiváló magyar film ikonikus rétese lesz.

Nincs kép

Ep.14 Kiskarácsony, Nagykarácsony

Megjelent: 2021-12-25

Elsőként bejglit készít Zsófi, egy klasszikust és egy újhullámosat, mindkettőt mérnöki precizitással. Széll Tamás Dorozsmai Molnár ponty receptet renovál, a köretnek való tésztát maga gyúrja természetesen. Aztán egyben sül egy pulyka is, ahogy a tengerentúlon szokás.

Nincs kép

Ep.15 Szilveszter

Megjelent: 2022-01-01

Ünnepi ételsorunk első fogását Zsófi készíti el, a recept egyenesen Baszkföldről érkezik. Aztán Széll Tamás főz egy amerikai újévi ételt, amiben a rizs a termékenységet, a káposzta a dollárt, a csülök pedig önmagát szimbolizálja. A közös étel olasz.

Nincs kép

Ep.16 Farsang

Megjelent: 2022-01-08

A bőség kosara vaddisznóból készül. Széll Tamás ragut főz és tésztát süt hozzá, úgy tálalja fel. Zsófi húst párosít hússal, aztán húsba tölti. A fő alapanyag a sertésdagadó lesz. A közös főzés megszámlálhatatlan fánkot eredményez, lesz túrós, krumplis, csöröge és tölcsér fánk, számtalan szósz, kedves vendég és egy kis pálinka.

Nincs kép

Ep.17 Filléres

Megjelent: 2022-01-15

Széll Tamás csirkemájat pirít és tejszínes ragut készít belőle, mellé zöldséges rétest süt a maradékokból. Zsófi rizst süt, olyat mint a perzsa asszonyok szoktak, csirkét tép rá és lila hagymát savanyít mellé. A közös olcsóság a gofri és aludttejes prósza lesz. Olcsóskodunk...

Nincs kép

Ep.18 Erdély

Megjelent: 2022-01-22

Először Zsófi főz főzeléket mégpedig zellerből, hozzá kis kolbászkákat formáz. Széll Tamás eredeti receptet renovál, Kövi Pál orja levese 5-6 órás munka végén kerül a tányérba. A közös főzés egy ínyencség az ínyes mestertől, sertéshús és rák kombinációja.

Nincs kép

Ep.19 Bisztró

Megjelent: 2022-01-29

Széll Tamás és Böröcz Zsófi ma bisztró ételekkel tölti meg a konyhát. Zsófi először megmutatja milyen a jó csirke supreme, mellé lencsét és zellert kombinál. Aztán Tamás harcsát bugyolál Orly masszába, mellé spenótfőzelék lesz a köret. A közös főzés fekete öves nehézségűnek ígérkezik. A végeredmény Rossini bélszín burgonya pürével.

Nincs kép

Ep.20 Mumus

Megjelent: 2022-02-05

Az első recept technikai mumus, kívül forró, belül fagyos, Zsófi Alaszka desszertje fekete öves kategória a konyhában. Ezután Tamás csülkös-velős-vesés pacalt pörköl össze egy nagy fazékban, a köretet is belefőzi, úgy tálalja majd. A végső csapás az osztriga lesz ami háromféleképpen kerül a mai Főmenübe.

Nincs kép

Ep.21 Tiszta Amerika

Megjelent: 2022-02-12

A Tiszta Amerika tematikáját Zsófi indítja az elmúlt évek legdivatosabb süteményével a Vörös Bársony tortával. Ezután Széll Tamás hamburger alakú Hot Dogot készít nem hétköznapi alapanyagból. A közös étel egy csirke mártogatós lesz, a focimeccsek és stadionok emblematikus étele.

Nincs kép

Ep.22 Ínyes

Megjelent: 2022-02-19

Széll Tamás mangalica rablóhúst készít burgonyával, mellé fűszeres tejfölt ad kísérőnek. A második ínyes fogás Zsófié, rántott főzelékszelet készül virsli pörkölttel, úgyszintén Magyar Elek receptje alapján. Aztán savanyú tüdő leves lesz még és egy nagyon régi sportszelet.

Nincs kép

Ep.23 Húshagyó

Megjelent: 2022-02-26

Zsófi kezdi a vegetáriánus ételek sorát, paszternák és rozs a két főszereplő a receptjében. Széll Tamás kétféle tököt kombinál homoktövissel, a folyamat vége egy komplex saláta lesz majd. A közös recept két recept valójában, vad brokkoli, fekete fokhagyma, csicseriborsó és rengeteg petrezselyem kerül a tányérokra. Vegák figyelem!

Nincs kép

Ep.24 Fúzió

Megjelent: 2022-03-05

Először Zsófi áll a pult mögé, ázsiai vadas receptet mutat, saját találmány a batyutól a szószig az egész. Széll Tamás paprikás krumplija elsőre nem tűnik fúziósnak, de a főzés egy hatalmas polippal kezdődik, úgyhogy mégiscsak várható a gasztronómiai csavar. A sós panna cotta a hab lesz a fúziós tortán.

Nincs kép

Ep.25 Gombóc

Megjelent: 2022-03-12

Széll Tamás rögtön egy duplán klasszikus szilvás gombóccal indít, anyai és nagyanyai receptjeit ötvözi saját ötletekkel. Zsófi gőzölni fog a betét tálai szilva lesz és a végeredmény szintén gömbölyű. A közös főzés eredménye liba leves lesz macesz gombóccal.

Nincs kép

Ep.26 Bocuse d'Or Hungary

Megjelent: 2022-03-19

Széll Tamás az első fogással megidézi a legutolsó versenyét, alapanyagként szarvas gerincet használ. Aztán Zsófi főz egy 2012-es verseny alapanyaggal, a lepényhallal ügyeskedik. A közös fogás szintén Bocuse d'Or versenyt elevenít, Stefánia készül majd.

Nincs kép

Ep.27 Káposzta

Megjelent: 2022-03-26

Zsófi kelkáposzta főzelékre lencse fasírtot süt, a végeredmény igazi vega főétel lesz. Aztán Széll Tamás árulja el, hogy cukros vagy borsos-e a jó káposztás cvekedli, miközben a köret lesz nála a főszereplő, a kacsacomb csak statisztál. Végül bundás feta és alternatív párolt lila káposzta zárja a Főmenüt.

Nincs kép

Ep.28 Sajtos-tejfölös

Megjelent: 2022-04-02

Széll Tamás kezdi a mai főzést, séfünk egy alpesi alapvetéssel apellál, a fondü készítés fortélyait mutatja meg. Ezután Böröcz Zsófi karfiol rakottat készít hús nélkül, olvasztott sajtokkal, tejfölhabbal kiegészítve. Hibrid sajttorta lesz a desszert és egy igazi kézműves vendég érkezik aki mindent tud a sajtról és a tejfölről.

Nincs kép

Ep.29 Früstück

Megjelent: 2022-04-09

Elsőként Széll Tamás rak össze rengeteg hozzávalóból egy tejes-tejszines zabkását, ez az ébresztő fogásunk. Aztán Zsófi Fritattát azaz tojáslepényt készít, természetesen saját maga süti a kenyeret is mellé. Készül még bökdösött tojás és amerikai palacsinta is. Így lesz teljes a reggeli Főmenü.

Nincs kép

Ep.30 Ab Ovo

Megjelent: 2022-04-16

Elsőnek Zsófi porol le egy klasszikus receptet, tojásaiból végül egy madártej készül sok naranccsal. Aztán Széll Tamás tojásos nokedlije következik, mégpedig ünnepi változatban, többek közt egy kis szarvasgombával. Csurgatott leves és skót tojás zárja az "Ab Ovo" Főmenüt.

Nincs kép

Ep.31 Háztáji

Megjelent: 2022-04-23

Böröcz Zsófi sertés karajt süt és csicsókát variál mellé, kolbászmorzsával egészíti ki és máris kész az első fogásunk. Aztán Széll Tamás belsőséges viszonyára derül fény egy belsőséggel, főszerepben a sertésvelő és a karalábé. A közös főzés nagy mennyiségű nyulat tartalmaz savanyú káposzta kísérővel, balkonon termeszthető fűszerekkel.

Nincs kép

Ep.32 Dió

Megjelent: 2022-04-30

Széll Tamás sárgabarack lekvárral házasítja a diót, az eredmény egy mesés piskótatekercs lesz. Ezután Zsófi mandulát bűvöl, majd dióval keveri és egy franciás tartot készít belőle, édesen és krémesen. Aztán diós nudli készül vaddisznó raguval, csak hogy sós fogás is kerüljön a menünkbe.

Nincs kép

Ep.33 Buon Appetito

Megjelent: 2022-05-07

Böröcz Zsófi először is megmutatja, hogy milyen egy igazi lassú kelesztésű olasz lepénykenyér, mindjárt két verzióban. Aztán Széll Tamás mediterrán hallevese fényezi a Főmenüt, természetesen többféle tengeri lénnyel készül a fogás. Aztán két töltött tészta készül egyszerre és exkluzív vendég jön aki megkóstolja.

Nincs kép

Ep.34 Csárda

Megjelent: 2022-05-14

Zsófi a hetvenes évek sztárjával indítja a mai ételsort, kijevi csirkemellet készít főtt-sült krumplival és paradicsom salátával. Széll Tamás harcsapaprikással és túrós-csuszával gömbölyíti tovább a menüt, ami végül egy gigantikus máglyarakásba torkollik.

Nincs kép

Ep.35 Hagyma

Megjelent: 2022-05-21

Széll Tamás extrémen ropogós hagymakarikái sülnek meg először, mellé kétféle mártogatós készül kísérőnek. Zsófi a második fogás gazdája, többféle hagymát kombinál édesköménnyel, mellé égetett hagymasalátát készít. Akár egy francia bisztró étlapján is megjelenhetne ez a párosítás. Végül a töltött hagymával megmutatjuk, hogy igazi főétel is készülhet csak zöldségekből. A hagymát hagymával...

Nincs kép

Ep.36 Csupa paradicsom

Megjelent: 2022-05-28

A Főmenü mai első fogását Böröcz Zsófi szerkeszti össze, házi ketchup a főszereplő, mellé egy hatalmas csirkés szendvics készül. Aztán Széll Tamás megfőzi minden főmenük egyik legjobb levesét a paradicsom consommé-t, paradicsomos betűtésztával. Csupa paradicsom lesz aztán a töltött káposzta is, ami sütőben sül készre.

Nincs kép

Ep.37 Tartós boldogság

Megjelent: 2022-06-04

Először Zsófi készít egy sütit ami sokáig eltartható és még finom is, mellé házi mogyorókrém készül, hogy még nagyobb legyen a boldogság. Széll Tamás házi löncshúst dob össze, camembert sajtot pácol és alma kompótot tesz el, szintén a tartós boldogság jegyében. A pincés meggy és a vegyes májkompót lesz a ráadás.

Nincs kép

Ep.38 Nekem a Balaton

Megjelent: 2022-06-11

Elsőként Széll Tamás mutatja meg, hogy milyen az igazi balatoni petyek, ez az újra felfedezett csodálatos fonyódi halleves. Ezután Zsófi bőrén süti meg a fogas süllőt, mellé szőlősalátát és spenótot tálal. Végül somogyi vadhúsból áll össze egy pástétom ezzel zárjuk a balatoni főmenüt.