4. évad

Főmenü 4. évad (2023)

Vissza a sorozat adatlapjára

Főmenü sorozat 4. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Főmenü sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 4. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 42

Főszereplők: Széll Tamás , Böröcz Zsófia ,





Epizód lista

Ep.1 Hűsítő

Megjelent: 2023-08-26

Az új évad első részében hűsítő ételek kerülnek az asztalra. Széll Tamás sült paradicsomlevest készít és frissítő uzsonnaként parmezános krutont süt. Böröcz Zsófia egy igazi klasszikus jégkrém-desszertet idéző, kávés parfét csinál piros bogyós gyümölcsökkel megbolondítva. A séfek háromféle sorbet különlegességet is alkotnak közösen.

Ep.2 Páros

Megjelent: 2023-09-02

Izgalmas étel és borpárosításokkal készülünk. Széll Tamás tör először borsot egy szaftos marha steak-re amihez borsmártást főz és a házi hasáb burgonyájáról sem sajnálja a fűszert. Ezután Böröcz Zsófi evez könnyedebb gasztro vizekre egy sokáig elálló csirke rillettel és egy hozzá illő hűs kompóttal. A páros recept egy csokis-habos trüffel golyós álomtortáról szól. Jó étvágyat kívánunk.

Ep.3 Sós

Megjelent: 2023-09-09

Böröcz Zsófi egy gazdag, laktató séf salátát készít és nagyon rafinált módon sózza majd az ételét. Széll Tamás meglepő módon egy desszerttel érkezik, krémes tejbegrízt főz sós tejkaramella mártással. A közös étel pedig egy testet lelket melengető frankfurti leves lesz, ami mellé ropogós sós perec készül.

Ep.4 Vajas

Megjelent: 2023-09-16

Zsófi áfonyás, fügés és főleg vajas süteményt süt, mellé egy édes fűszervajat is kikever, hogy még delikátabb legyen az élmény. Széll Tamás házi vajas tésztával jön, amiből egy mennyei paradicsomos tarte készül. Végül a közös főzés egy mustáros grillezett lazacba torkollik majd, krémes vajmártással és roppanós vajas zöldségekkel.

Ep.5 Almás

Megjelent: 2023-09-23

Széll Tamás fahéjas-bundás almával készül, mellé rózsás-almaecetes lekvárt tálal. Zsófi a Waldorf saláta hozzávalóiból készít egy huncutul könnyed almás fogást. Végül sütőtököt töltünk dióval almával és az is kiderül, hogy hogyan készül a tökéletes borsos almaszósz.

Ep.6 Csehszlovák

Megjelent: 2023-09-30

Böröcz Zsófi áll majd először a pult mögé és az egyik legismertebb cseh süteményt, az ó örmény recept alapján készülő mézes csodát készíti el. Széll Tamás egy klasszikus cseh levest készít rengeteg gombával, savanykásra, sűrűre, krémesre. Végül egy köményes sült pecsenye is készül, mivel mással mint káposztával és knédlivel.

Ep.7 Párizsi

Megjelent: 2023-10-07

Zsófi kezd majd, aki azonnal csavar egyet a koncepción. Rántott párizsit készít párizsi zöldségekkel, mert ilyen vicces lány. Széll Tamás sem hazudtolja meg magát, egy paradicsomos boros franciásan besütött pacallal készül. A közös sütés tárgya egy klasszikus francia desszert lesz cukrász krémmel, égetett tésztából.

Ep.8 Indiai

Megjelent: 2023-10-14

Zsófi kezd majd, rögtön egy klasszikussal, illatos vajas csirkét készít nagyon jó ízléssel és lepénykenyérrel. Széll Tamás a tökéletes zöldséges curry elkészítését mutatja be, mesterien használva az indiai fűszereket. Végül tandori csirkeszárnyak, indiai vajas kenyér és lencsés édesburgonya is készül.

Ep.9 Horváth Ilona

Megjelent: 2023-10-21

Horváth Ilonára emlékezünk, az ő receptjei alapján sütünk-főzünk. Széll Tamás panírozni fog, rántott kelkáposztát készít, amit pörkölt dióval és torma majonézzel tálal. Zsófi is zöldséghez nyúl, egy karfioltekercsről szóló receptet választott ki Ilonka szakácskönyvéből. Végül egy nagy klasszikus a Csáky-rostélyos zárja majd az adást, lecsósan, vajas galuskával.

Ep.10 Olajos

Megjelent: 2023-10-28

Széll Tamás egy közel-keleti étellel jön, humuszt készít csicseriborsóból, marinált tojással, sült fokhagymával, csili olajjal. Böröcz Zsófi zöldmajonézes burgonyasalátával rukkol elő, amit pirított tarjával tálal. A négykezes étel pedig egy dióöntetes saláta lesz, pirított gombákkal és ropogós krutonnal.

Ep.11 Magvas

Megjelent: 2023-11-04

Böröcz Zsófi sok-magvas házi grissinit süt krémes napraforgó pesto-val. Széll Tamás sütőtökös mascarponével teszi még tökösebbé a tökmagos piskótáját. Végül egy klasszikus, mégis különleges mákos sütemény készül.

Ep.12 Király!

Megjelent: 2023-11-11

Böröcz Zsófi egyenesen Mátyás Király lakodalmi menüjéből hoz egy fogást, pulyka vagy nem pulyka teszi majd fel a kérdést. Széll Tamás Napóleon egyik kedvencét, marengói csirkét főz. A közös recept alapján pedig egy kifinomult királyi svéd desszert készül.

Ep.13 Földalatti

Megjelent: 2023-11-18

Böröcz Zsófi a klasszikus répa torta mintájára paszternák tortát süt mascarponével és paszternák csipsszel. Széll Tamás kecskesajttal és házi-gyümölcs ecettel süti ellenállhatatlanul ropogósra a gyökérzöldségeit. Végül házi leveskocka is készül, ami egy laktató édesburgonyagombócos zöldséglevesben landol.

Ep.14 Szalonna

Megjelent: 2023-11-25

Zsófi egy népszerű amerikai szendviccsel készül és baconös kelbimbóval. Széll Tamás brióst süt szalonnával amibe biztos ami biztos sült szalonnát és gombás tojást is pakol. A közös recept alapján szalonnával tűzdelt vaddisznócomb készül gesztenyés rüsztivel, piros-bogyós gyümölcs mártással.

Ep.15 Panír

Megjelent: 2023-12-02

Böröcz Zsófi popcornos csirkét süt, mellé krémes polentát tálal. Széll Tamás borjú lábat ránt citromos majonézzel, fűszeres zöldségszalmával. Végül nyolcféle panírozási módozatot is bemutatunk, mangalica karaj lesz az alap, aztán majd eldöntjük, hogy melyik panírral a legfinomabb.

Ep.16 Disznótoros

Megjelent: 2023-12-09

Széll Tamás az örök kedvencet a szilvalekváros hájas süteményt készíti el, dió is kerül rá. Böröcz Zsófi kolbásszal tölt meg egy szép darab karajt, mellé káposztasalátát és kolbászmártást körít. Harmadiknak egy osztrák klasszikus kerül tányérra, véres hurka sült burgonyával keverve.

Ep.17 Cukor

Megjelent: 2023-12-16

Széll Tamás islert süt klasszikus recept alapján, egy-két Michelin csillagos csavarral. Majd Böröcz Zsófi izzítja be a sütőt és előáll egy karácsonyi melaszos tortával. Végül a magyar cukrászat nagy ikonja Dobostorta is készül, roppanós karamella dobbal.

Ep.18 Gluténmentes

Megjelent: 2023-12-23

Zsófi kezd egy karácsonyi zöldséges gabonasalátával, majd Széll Tamás készíti el az egyik kedvenc ünnepi halételét farkassügérből, vele sült zöldségekkel és krémes polentával. Karácsonyra hangolt desszertünk is lesz, gluténmentes csúsztatott palacsinta készül.

Ep.19 Habos

Megjelent: 2023-12-30

Zsófi kezd majd egy ünnepi desszerttel, sáfrányos pezsgőben sült körtét készít dióhabbal. Majd Széll Tamás süt pezsgős csirkét gombákkal és articsókával. Végül levesezni is fogunk, fűszeres birsalmás pezsgőleves kerül az ünnepi asztalra, ami mellé gyömbéres zabkekszet ropogtatunk.

Ep.20 Hármas

Megjelent: 2024-01-06

Széll Tamás Zilahy Ágnes szakácskönyvéből hoz receptet, tölt és göngyöl, háromféle hússal dolgozik majd. Böröcz Zsófi brokkolit szed rózsáira és készít belőle egy vegetáriánus fogást. Végül egy klasszikus három összetevős karamellpuding is készül.

Ep.21 Zaftos

Megjelent: 2024-01-13

Böröcz Zsófi egy csucsogós-tunkolós lecsóval kezd majd, aminek a receptje egyenesen Baszk-földről származik. Széll Tamás kakas pörköltet fog főzni vastag zafttal és jófajta galuskával. Végül egy zaftos desszert is készül majd, név szerint vörösboros kenyérpuding.

Ep.22 Kényelmes

Megjelent: 2024-01-20

Széll Tamás egy óriás sajtos-marhás bagettet dob össze, aminek az elfogyasztásához nem lesz szükség evőeszközre. Majd Böröcz Zsófi készít egy sajtos-tésztás egytálételt, Mac And Chees-t süt. A desszert pedig bécsi palacsinta lesz, nem is akármilyen.

Ep.23 Fagyos

Megjelent: 2024-01-27

Böröcz Zsófi rántott sajtot süt, majonézt kever és mirelit zöldségekből készít rizi-bizit. Széll Tamás egy babos kukoricás pirított rizzsel zsonglőrködik. Erdei-gyümölcsös morzsapite is készül házi banán fagyival.

Ep.24 Élesztő

Megjelent: 2024-02-03

Böröcz Zsófi dagasztani fog, hogy egy habkönnyű foszlós csokis kalácsot, Babkát süssön. Széll Tamás házi cipóban sült sörös-füstölt csülökkel készül. Vadas marhát is főznek majd hőseink, pihe-puha zelleres hagymás fánkkal.

Ep.25 Tejes

Megjelent: 2024-02-10

Böröcz Zsófi krémes karfiol mártásba hempergeti a csirkehúsos gombócait. Széll Tamás francia ihletésű házi bundás kalácsot süt tejkaramella krémmel. Végül közösen összedobnak majd egy nagy adag eredeti lasagne-t is, illatosra pirult sajttal a tetején.

Ep.26 Romatál

Megjelent: 2024-02-17

Böröcz Zsófi egy nagyon finom laktató egytálétellel készül, mátrai cigány gomba kerül ki a kezei közül. Széll Tamás burgonya hurkát fog tölteni, ami mellé összedob egy jó kis uborka salátát is. Végül májas tészta készül majd sült kappannal.

Ep.27 Alföldi

Megjelent: 2024-02-24

Széll Tamás kezd egy pörkölt szaftba szaggatott burgonyás galuskával. Böröcz Zsófi is egy laktató egytálétellel, pásztor tarhonyával készül. A közös recept alapján pedig alföldi lebbencs leves fő majd háromféle tésztával.

Ep.28 Zöld

Megjelent: 2024-03-02

Széll Tamás turbolya levest főz, amihez csipetkét is gyúr, természetesen zöldet. Böröcz Zsófi zöldborsó falafellel készül, mártogatóst is kínál mellé, összedob egy harsogóan friss mentás tzatzikit. A közös főzés tárgya egy krémes sóska mártás lesz, báránnyal töltött batyuval.

Ep.29 Főzelékes

Megjelent: 2024-03-09

Böröcz Zsófi egy citrusos sárgarépa főzeléket mutat be, feltétnek csirkeszárnyat tálal. Széll Tamás spárgás burgonyafőzeléket készít medvehagymával és rántott tojással. Közösen pedig összedobnak egy finom tavaszi zöldségfőzeléket karalábé steak-el a tetején.

Ep.30 Reform

Megjelent: 2024-03-16

Böröcz Zsófi csokoládés aszalványos Deák-kuglófot fog sütni, ami mellé habos kakaót készít. Széll Tamás Széchenyi István egyik kedvenc ételével ecetes-hagymás babsalátával jön. Végül egy klasszikus Eszterházy rostélyost is sütnek hőseink.

Ep.31 Böjtös

Megjelent: 2024-03-23

Böröcz Zsófi egy laktató mégis krémesen könnyű sárgaborsó főzelékkel készül, amihez pirított kenyérkockák és sült paradicsomragu lesz a feltét. Széll Tamás Görcslevest főz, amiben a házi gyúrt tészta lesz a főszereplő. Végül hamburgert sütnek hőseink, húspogácsa helyett hallal, házi bucival.

Ep.32 Krémes

Megjelent: 2024-03-30

Böröcz Zsófi orosz krémtortát fog sütni. Széll Tamás összedob néhány vendégváró mártogatóst muhammarával, tepertőkrémmel és sonkás tormás tojáskrémmel készül. Egy jellegzetes olasz étellel zárjuk az adást, hideg borjúsült és tonhalkrém kerül a krémes Főmenü húsvéti asztalára.

Ep.33 Maradék

Megjelent: 2024-04-06

Böröcz Zsófi kezdi a hűtő kipakolást, egy mennyei rizses csirkés zöldséges egytálétel kerül ki a kezei közül. Széll Tamás maradék mentő étele egy sült és füstölt húsos burgonyapite lesz. Közösen pedig összedobnak egy déligyümölcsös Pavlova tortát.

Ep.34 Gyógynövényes

Megjelent: 2024-04-13

Széll Tamás csőben sült zellerrel és édesköménnyel készül, ami mellé összedob egy friss roppanós salátát is. Böröcz Zsófi is bekever egy vitamindús salátát, rebarbara lesz az alap, amit füstölt pisztránggal tálal. A közös sütés-főzés tárgya egy selymes fokhagyma-krémleves lesz medvehagymás pogácsával.

Ep.35 Török

Megjelent: 2024-04-20

Böröcz Zsófi padlizsánt süt és egy mennyei padlizsánkrémet is kikever. Széll Tamás pedig összedob egy sült báránnyal töltött burgonyát, amit kumpirnak nevez el. Végül kisir és faszénen grillezett köfte is kerül az asztalra.

Ep.36 Fekete-fehér

Megjelent: 2024-04-27

Böröcz Zsófi kezd egy nyárias olasz zöldségsalátával, tésztával és egy romantikus fekete-fehér filmmel, a Római vakáció ihlette az ételét. Széll Tamás a hagymát is hagymával tálalja, a Hyppolit a lakáj egyik ikonikus mondatára reagálva. Végül Jávor Pál egyik kedvencével, svájci sertésbordával zárjuk az adást.

Ep.37 Piknik

Megjelent: 2024-05-04

Széll Tamás kezd egy nyíregyházi gyros-al, tele lesz a kiflije mindenféle földi jóval. Böröcz Zsófi káposztás és spenótos hasét süt. Végül egy delikát szendvics is készül sajttal-sonkával töltött ropogós csirkemellel és káposztasalátával.

Ep.38 Zilahy

Megjelent: 2024-05-11

Széll Tamás ráklevest főz. Böröcz Zsófi egy túrós-epres sült málépitével rukkol elő. Közösen pedig összedobnak egy paradicsomos csirkét juhtúrós gombóccal.

Ep.39 Savas

Megjelent: 2024-05-18

Böröcz Zsófi egy puha szaftos szirupos citromkenyeret süt mákkal. Széll Tamás a Szigetköz egyik legnépszerűbb ecetes ételét, marinált rántott halat készít. A közös főzés tárgya pedig egy savanyú nyúlaprólék leves lesz májgombóccal.

Ep.40 Lakodalmas

Megjelent: 2024-05-25

Böröcz Zsófi csirkemellet tölt és ránt, mellé ropogós steak burgonyát tálal. Széll Tamás göngyöli az egész csirkét, köretnek pedig újburgonyát és spárgát készít hollandi mártással. Végül lakodalmas hatlapos lesz a desszert.

Ep.41 Strand

Megjelent: 2024-06-01

Böröcz Zsófi a főtt kukorica iránti rajongását rendezi bele egy jó kis salátába. Széll Tamás hekket süt, mellé ropogós rácsos burgonyát és kovászos uborkát tálal. Végül egy szuper retro édesség is készül, banán split lesz a desszert extrákkal.

Ep.42 Kabakos

Megjelent: 2024-06-08

Zsófi hűsítő görögdinnyés uborka jégkását készít kókuszhabbal, közben fél kézzel dinnyehéjat is savanyít. Széll Tamás juhtúróval tölt tököt, amit ki is ránt, mellé marinált dinnyesalátát kever. A közös recept alapján franciás töklecsó készül.