5. évad

Főmenü 5. évad (2024)

Vissza a sorozat adatlapjára

A Főmenü szeptemberben kezdődő ötödik évadában új, otthon is könnyen elkészíthető receptek és a gasztronómia iránt érdeklődő sztárvendégek várják szombat délutánonként a Duna nézőit. A műsorvezetők, Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Böröcz Zsófia gasztromentor, privát séf a folytatásban a számos turisztikai- és gasztronómiai műsor háziasszonyaként ismert Borbás Marcsit és a Duna műsorvezetőjeként is feltűnt Jászai Mari-díjas színművészt, Kautzky Armandot, valamint a hazai gasztronómia szakembereit – étteremtulajdonosokat, manufaktúrák vezetőit, cukrászokat, séfeket és borászokat – látja vendégül.


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Széll Tamás ,





Epizód lista

Ep.1 Gyerekes

Megjelent: 2024-09-07

Az iskolakezdésre való tekintettel menzás ételekkel jövünk. Széll Tamás egy zöldséges-sajtos hamis vargabélessel kezd. Böröcz Zsófi piskótakockával, csokiöntettel és szezonális gyümölcsökkel kedveskedik. Végül egy nyári szerelmi háromszög zárja az adást, párolt marha, meggymártás és hagymás tört burgonya készül.

Ep.2 Tokaji

Megjelent: 2024-09-14

Húsmentes fogással kezd Zsófi, sütőtökös puliszkát süt pácolt mazsolával és juhsajttal. Széll Tamás kacsamájat változtat pástétommá, mellé meggy chutneyt és pirított kalácsot tálal. A közös recept alapján tiszai káposztás harcsa rotyog a fazékban.

Ep.3 Lekváros

Megjelent: 2024-09-21

Lekvárt főzünk nagy szeretettel, hogy visszarepüljünk egy kicsit a nyárba. Széll Tamás kezd szilvaraguval és baracklekvárral, ami alatt egy ízes császármorzsa lesz az alap. Böröcz Zsófi grízes tésztával jön és piros bogyós gyors-lekvárral. Végül egy négykezes sütést mutatnak be hőseink, Zacher tortát sütnek a Lekváros Főmenü baracklekvárjával.

Ep.4 Gyors

Megjelent: 2024-09-28

Széll Tamás pikk-pakk összedob egy langyos sült paprika-burgonya salátát egy kis csirkével. Zsófi a vietnámi gyorséttermek legnépszerűbb szendvicsét készíti el, aminek Bánh Mí a neve. Végül a négykezes főzés eredménye két keleti gyors-étel lesz.

Ep.5 Turista

Megjelent: 2024-10-05

Böröcz Zsófi kezd, aki a legismertebb utasokat ellátó csokirolót készíti el párizsi krémmel, házi ostyával. Széll Tamás egyszerűre veszi a figurát, klasszikus fasírtos szendvicset rak össze, amit bárhová magunkkal vihetünk. Végül egy húsos pite is készül erdei gombákkal.

Ep.6 Zselés

Megjelent: 2024-10-12

Böröcz Zsófi fehér csokis pannacottával, vagyis főzött tejszínnel készül, a házi mangózseléjéből pedig csinos kis gyöngyöket készít nagy precizitással. Széll Tamás Crème caramel-el jön, amihez meggyet és ananászt is tálal. Végül a legmagyarabb zselével, kocsonyával zárjuk az adást.

Nincs kép

Ep.7 Bogyós

Megjelent: 2024-10-19

Böröcz Zsófi kezd borókabogyóval és homoktövissel, köretnek egy omlós szaftos karajt tálal. Széll Tamás sommal bolondítja burgundi vaddisznó raguját, miközben fél kézzel lekvárt is főz. Végül egy többszörösen áfonyás pite készül.

Nincs kép

Ep.8 Kolbászos

Megjelent: 2024-10-26

Főmenü 5. évad 8. epizódja, Kolbászos című rész vetítésének időpontja 2024-10-26