5. évad

Doc Martin 5. évad (2011)

Vissza a sorozat adatlapjára

Doc Martin sorozat 5. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Doc Martin sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 5. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Martin Clunes , Caroline Catz , Lucy Punch ,





Epizód lista

Ep.1 Őrizd a románcot!

Megjelent: 2011-09-12

Martin hazaviszi Louisát és újszülött kisfiukat Portwennbe, ahol a lelkes helybeliek ajándékok özönével fogadják őket. Diana Dibbs doktornő, Martin utódja a praxisban, már megérkezett férjével, Gavinnel, aki recepciósként dolgozna mellette. Martin egyáltalán nincs elragadtatva Diana szakértelmétől. Amikor megtudja, hogy Joan meghalt, úgy dönt, még egy hétig, a temetésig Portwennben marad. Ezalatt nemcsak Diana félrediagnosztizált betegeit kell kezelésbe vennie, de magát Dianát is, amikor összeesik.

Ep.2 Szárítsd fel könnyeid!

Megjelent: 2011-09-19

Portwenn végső búcsút készül venni Joantól, akinek a temetését balszerencsés fejlemények kísérik: a halottaskocsi késik, Harry, az ifjú koporsóvivő elbotlik és elejti a koporsót, Joe Penhale telefonja pedig csörögni kezd. A temetésen Joan nővére, Ruth is jelen van, aki meglepetten értesül róla, hogy ő örökölte Joan tanyáját. Afeletti örömében, hogy kiderül, téves diagnózis miatt hitte magát halálos betegnek, Joan úgy dönt, egy darabig a farmon marad.

Ep.3 Puskával a kézben

Megjelent: 2011-09-26

Ruth-nak a szomszédja, Shirley Dunwich elpanaszolja, hogy a fia, Michael meg akarja mérgezni, és mivel Ruth nem szíveli Michaelt, hisz neki, és Martinnak is szól. Sajnos az ügy erőszakba torkollik, mielőtt Martin tisztázhatná a kérdést. Martin a kotnyeles Morwennával is konfliktusba keveredik, amikor az a nagyapja második világháborús tablettáit kezdi el szedni.

Ep.4 Anya jobban tudja

Megjelent: 2011-10-03

Az első portwenni jótékonysági futás nem ér véget sértések és sérülések nélkül. A rendelőben feltűnik Louisa rég nem látott édesanyja, Eleanor. Louisa egyáltalán nem örül a viszontlátásnak, de az újdonsült nagymama használható gyerekvigyázónak bizonyul - egészen addig, amíg ki nem derül, hogy a gyógynövényes étrendkiegészítő, amit a babának adott, alkoholt is tartalmaz.

Ep.5 Emlékezz rám!

Megjelent: 2011-10-10

Joe Penhale volt felesége, Maggie érkezik Portwennbe; úgy tűnik, amnéziás, és azt hiszi, még mindig házasok. Joe nem akar megrázó élményt szerezni neki, ezért ő is úgy tesz, mintha így volna, de végül ki kell kérnie Martin tanácsát. Martin másik páciense, a halász Paul Hale Eleanor régi lovagja is feltűnik a színen, és közben Louisának és Martinnak sikerül nevet találniuk a kisbabájuknak.

Ep.6 Ne engedj el!

Megjelent: 2011-10-17

Amikor Maggie visszanyeri az emlékezetét, és távozni készül Portwennből, Joe kétségbeesetten rá akarja bírni, hogy maradjon. Louisa újra dolgozni kezd az iskolában, ahol a gyerekeket rejtélyes kór támadja meg, amely Martin szerint a szenilis gondnok, Mr. Coley működésének köszönhető, aki folyékony trágyával tisztította az iskola padlóját. Amikor Coley zavarodottságában felmászik a tetőre, Joe azzal akarja elkápráztatni Maggie-t, hogy megmenti az öregembert, de ehelyett saját magát is veszélybe sodorja.

Ep.7 Macskák és cápák

Megjelent: 2011-10-24

Al döbbenten értesül róla, hogy apja kölcsönt vett fel az uzsorás Alistair Tonkentől és fiától, Normantől, és ő maga ad kölcsön az öregnek az új kerítésre. Amikor Tonkenék erősködnek a kamatok miatt, Bert spanyol estet szervez pénzgyűjtés céljából Eleanor javaslatára. Eleanor nemcsak azzal bosszantja fel Martint és Louisát, hogy a kisbabájukat rábízza egy felelőtlen kamaszlányra, de ezek után még sérvgörcsei is lesznek, és Martinnak sebészi beavatkozást kell végrehajtania rajta.

Ep.8 Örökkön örökké

Megjelent: 2011-10-31

Mivel Eleanor még lábadozik a műtét után, a fél iskola pedig influenzás, Martin vigyáz Jamesre Louisa helyett. Mr. Tishell, a gyógyszerész tanácsot kér Martintól, eközben felesége elvállalja, hogy vigyáz a babára, de mivel régóta titkos szerelmet érez a doktor iránt - szekrényében még szentélyt is berendezett neki -, a saját maga által adagolt gyógyszerek hatására eszét veszti, és megszökik Jamesszel, üzenetet hátrahagyva Martinnak, hogy jöjjön utána. Martin kénytelen szerelmet vallani, hogy visszaszerezhesse kisfiát...