Nincs kép

Utazás a Holdba 1. évad (1975)

Vissza a sorozat adatlapjára

A baltimore-i Tüzérklub elhatározza, hogy lövedéket küld a Holdba. A klub elnöke, Barbicane nyilvános gyűjtést indít, amely hatalmas sikerrel zárul, összegyűlik a pénz a hatalmas ágyú elkészítéséhez. Egy Michel Ardan nevű francia merész ötlete alapján a lövedéket úgy alakítják át, hogy az emberek szállítására is alkalmas legyen. Az önkénteshez csatlakozik Barbicane, valamint a küldetés sikerességében kétkedő Nicholl kapitány. A lövedéket sikerrel kilövik a Columbiad névre keresztelt ágyúból és három utasa megkezdi utazását a Hold felé.


Epizódok száma: 3

Főszereplők: Kertész Péter , Attila Tyll , László Inke ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Egy fontos bejelentés

Megjelent: 1975-05-23

Az észak-amerikai Baltimore városában a Tüzérklub tettvágytól égő tagjai - a béke miatt - már több éve tétlenségre vannak kárhoztatva. A leleményes Barbicane elnöknek azonban korszakalkotó ötlete támad, miszerint repítsenek lövedéket a Holdra. Az évszázad legfantasztikusabb ötletét hatalmas lelkesedéssel fogadják a klubban, a városban, sőt az egész világon. A kilövés helyszínéért két állam küzd, Texas és Florida, de a döntés az utóbbinak kedvez.

Nincs kép

Ep.2 Utas a lövedékben

Megjelent: 1974-05-24

A világméretű gyűjtés eredménye több, mint ötmillió dollár. Barbicane elnök és társai hozzálátnak a merész terv megvalósításához. Michel Ardan, a vállalkozó szellemű francia kérésére a lövedéket henger formájúra készítik, mivel a merész férfi Holdra küldendő lövedékben akar utazni.

Nincs kép

Ep.3 A nagy utazás

Megjelent: 1974-05-25

A Columbiad lövedéke három utasával a Hold felé repül. Az űrutazók kisebb sérülésekkel átvészelik a kilövés pillanatait. Kiderül azonban, hogy lövedék pályája módosult, így nem jut el a Holdra. Felvetődik a kérdés, hogyan térnek vissza a Földre? Ardan javaslatára a rakétáik segítségével pályamódosítást hajtanak végre.