Nincs kép

Istenek harca 1. évad (2009)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az istenek összecsapása című egy órás misztikus-mitológiai sorozatunk számos görög és északi istent, szörnyet és hőst mutat be. Megismerhetjük például Hádészt, Thort, Herkulest, a Minotauruszt, Odüsszeuszt és Zeuszt.


Epizódok száma: 10

Főszereplők: Tracey-Anne Cooper , Michael Drout , Dimitra Fimi ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Zeusz

Megjelent: 2009-09-28

Elérkezett az istenek végső összecsapása, amikor az olümposziak végre szembeszállnak a titánokkal a mitológia leggrandiózusabb ütközetében. A szakértők szerint ez az isteni csata valójában egy nagyon is valós eseményt szimbolizál.

Nincs kép

Ep.2 Herkules

Megjelent: 2009-08-10

Herkules a történelem egyik legjelentősebb félistene volt, de az új régészeti felfedezésekből úgy tűnik, hogy a mitológiák legerősebb férfijának alakját egy valódi személy ihlette.

Nincs kép

Ep.3 Hades

Megjelent: 2009-08-17

A görögök legrettegettebb istenének és az útját keresztező halandóknak legendája. Hátborzongató történetek Hádészról és a nevét viselő alvilágról, mely hatással volt átkokra, kísértettörténetekre és titkos szektákra is.

Nincs kép

Ep.4 Minótaurosz

Megjelent: 2009-08-24

A félig bika, félig ember szörnyeteg, a Minótaurosz a mitológiák egyik legfélelmetesebb bestiája. A Minótaurosz mítosza bestialitás, emberi áldozat és háború bizarr története, amely a minden emberben ott rejtőző szörnyeteget szimbolizálja.

Nincs kép

Ep.5 Medúza

Megjelent: 2009-08-31

A görög mitológia leghírhedtebb női szörnyetege, Medúza tragikus sorsú asszony volt, aki mindenkit kővé dermesztett, aki a szemébe nézett. De vajon igaz történet ihlette a mítoszt? Lehetséges, hogy az éjszakai égbolton kereshetjük a megoldást?

Nincs kép

Ep.6 Odüsszeusz: a tenger átka

Megjelent: 2009-09-14

Az Odüsszeia minden kalandregény alapja. Egy harcos király hazafelé igyekszik, mielőtt megfosztják trónjától, és szerelmétől. Útjában vad bestiák, hurrikánok, és óriáskannibálok állnak. Minddel meg kell küzdenie. A modern kutatások érdekes igazságokat tárnak fel az eposszal kapcsolatban. Ez Odüsszeus valódi története.

Nincs kép

Ep.7 Odüsszeusz: A harcos bosszúja

Megjelent: 2009-09-21

Odüsszeusz küldetése ez volt, hogy hazaérjen a szeretett nőhöz, mielőtt az hozzámegy valaki máshoz. Útját vérszomjas szörnyek, bűbájos csábítók, a hűtlen tenger, és az istenek haragja keresztezte. Végigkisérjük Odüsszeuszt, minden idők egyik legnagyobb mitológiai alakját, hősi kalandjain. Története számunkra csak legenda, az ókoriak viszont nagyon is igaznak tartották. Lehetséges hogy a korai keresztény evangéliumok is e történetből erednek. Íme a történet, amelyet eredetiben Homérosz Odüsszeiájából ismerhetünk meg.

Nincs kép

Ep.8 Beowulf

Megjelent: 2009-09-28

A vikingek leghíresebb harcosának, Beowulfnak a legendája a bátorság valódi próbájának története.

Nincs kép

Ep.9 Tolkien szörnyei

Megjelent: 2009-10-05

A modern idők egyik legnagyszerűbb mítosza. Egy gonosz hatalomgyűrű, és egy hős, akinek küldetése, hogy elpusztítsa azt. A Gyűrűk Ura világa tele van harcosokkal, varázslókkal, és szörnyekkel, melyek egyetlen ember fejében születtek. De ez több a puszta képzeletnél. A történet különös kapcsolatok szövevénye, az első világháború lövészárkaitól a Bibliáig. Fedezze fel a tényeket a fikció mögött! Ez a Gyűrűk Ura valódi története....

Nincs kép

Ep.10 Thor

Megjelent: 2009-10-12

Thor a mennydörgés skandináv istene, rettenthetetlen harcos volt, aki megvédte népét a hatalmas óriásoktól. A vikingek és más barbár népek is istenükként és hősként tisztelték az emberiség eddigi legsötétebb korszakában. Van-e igazságtartalma a mítosznak? Thor megküzdött a legfélelmetesebb ókori tengeri szörnnyel, ő volt az európai pogányok utolsó bástyája a felsorakozó keresztes hadseregek elleneni küzdelemben. Valóság és fikció csap össze a tekintélyes Thor mítoszában.