1. évad

Alcatraz 1. évad (2012)

Vissza a sorozat adatlapjára

Alcatraz sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Alcatraz sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: Sarah Jones , Sam Neill , Jorge Garcia ,





Epizód lista

Ep.1 Az Alcatraz rejtélye

Megjelent: 2012-01-16

Rebecca, Diego és Emerson a rejtélyes 2024-es rab, Jack Sylvane után nyomoznak. A férfi a többi rabtársával és őrrel együtt eltűnt, ám rejtélyes módon napjainkban újra megjelent. A kíméletet nem ismerő Jacket korábban rablásért, majd sorozatos gyilkosságért ítélték el.

Ep.2 A 63-as gyilkos

Megjelent: 2012-01-16

Miután sikerült elkapni Jack Sylvane-t, Rebecca és a Doki folytatja a kutatást, amire Hauser is sarkallja őket. Hamarosan felbukkan egy újabb gyilkos a 63-asok közül, aki válogatás nélkül öl, s még Lucyt is eltalálja. Rebecca ismét a férfi múltjában talál egy utalást, ami elvezeti őket a szabadon kószáló egykori alcatrazi rabhoz.

Ep.3 A gyerekgyilkos

Megjelent: 2012-01-23

Elrabolnak egy kisfiút, akinek az ágyán csak egy krizantémot hagy a tettes. A Doki segítségével Rebecca rájön, hogy ismét a 63-asok egyikéről van szó, aki valaha megölte a saját kisöccsét, felnőttként pedig további kisfiúkat is. Ismerve Nelson módszerét, az idővel kell versenyt futniuk, hogy a legújabb áldozat, Dylan életét megmenthessék.

Ep.4 A kasszafúró

Megjelent: 2012-01-30

Újabb arc tűnik fel a jelenben a 63-asok közül: Cal Sweeney, aki profi kasszafúró. Sorozatban fosztja ki a bankok széfjeit, de nem pénzt keres, hanem egy régi emléktárgyat, amely valamikor az övé volt az Alcatrazban, és amely a bukását okozta. Hauser és Rebecca veszélyes túszszedési ügybe kerül.

Ep.5 A fegyőr

Megjelent: 2012-02-06

A 63-asok csoportjából ezúttal egy fegyőr kerül elő, aki ráadásul igen jól ismerte Rebecca "nagybátyját", Ray Archert. Guy Hastings, aki a családja és az elítéltek nyomára igyekszik bukkanni, elrabolja Rayt, hogy rajta keresztül kapja el Tommy Madsent. A hajsza során Rebecca újabb titkokat tud meg a családjáról.

Ep.6 A robbantó

Megjelent: 2012-02-13

Paxton Petty a koreai háború veteránja, s úgy érzi, hogy igazságtalanul bántak el vele. Bosszúból taposóaknákat helyezett el San Francisco-szerte, amelyek több áldozatot szednek. Az Alcatrazban Lucille Sengupta olyan kísérletnek vetette alá, amelynek révén kiszedhette belőle titkai egy részét, ám a jelenben Rebeccának és Madsennek ismét el kell kapnia őt, mielőtt a taposóaknák újabb és újabb áldozatokat követelnének.

Ep.7 A méregkeverő

Megjelent: 2012-02-20

Johnny McKee az egykori Verne-rajongó komoly tudást halmozott fel a természetben is előforduló mérgező anyagokról, és ezért is került az Alcatrazba. Amikor 2012-ben ismét felbukkan, a régi bosszúvágy hajtja, és több helyen is tömeggyilkosságot követ el. Hauser eközben elhatározza, hogy a jelenbe ugyancsak "átkerült" Beauregard doktorra bízza a kómában levő Lucy-t, hátha tud vele kezdeni valamit.

Ep.8 A fivérek

Megjelent: 2012-03-05

A 63-asok csoportjához két fivér is tartozott, akik váratlanul, egy viharos éjszakán bukkannak fel újra az Alcatrazban. A kegyetlen Ames fivérek foglyul ejtik a Dokit, és Hausert is megsebesítik, miközben a kazamatákba próbálnak lejutni, hogy a 60-as években is keresett megtalálják. Arra is fény derül, hogy az ügyhöz James igazgatónak is köze lehetett, de Rebecca "nagybátyja", Ray sem egészen ártatlan.

Ep.9 Az emberrabló

Megjelent: 2012-03-05

Sonny Burnett egykoron számos gazdag embert rabolt el, akikért százezres nagyságrendű váltságdíj ütötte a markát. Egyik áldozata, egy gyereklány azonban megszabadult tőle, majd később megszerezte az immár börtönben ülő Burnett elrejtett pénzét. Burnett, aki szintén 63-as, most felbukkan, és módszeres bosszúhadjáratba kezd Helen és családja ellen.

Ep.10 Az ártatlan gyilkos

Megjelent: 2012-03-12

Egy fekete férfit az 50-es évek végén egy fehér lány megölésével gyanúsítottak, és noha ártatlan volt, az Alcatrazba csukták. A 63-asok csoportjából most ő bukkan fel, és a múlttól eltérően immár valóban gyilkos. Emlékeiből azonban egyre több fény derül az Alcatrazban alkalmazott, és James igazgató által is támogatott elektrosokkos, valamint vércserés emberkísérletekre.

Ep.11 A fojtogató

Megjelent: 2012-03-19

Alcatraz egyik foglya, a fojtogató Webb Porter több nőt gyilkolt meg, és eközben szinte katatónná vált. Dr. Sengupta úgy véli, hogy zeneterápiával gyógyítható még a fiú, és próbálkozását siker is koronázza. Amikor 2012-ben Porter ismét felbukkan, és újra nőket gyilkol, Rebecca és a Doki a nyomába erednek. Porter hamarosan nem várt módon viszonozhatja Lucy felé az egykori segítséget.

Ep.12 A zseni

Megjelent: 2012-03-26

A zseniális sakkjátékos Garrett Stillman már az Alcatraz előtt, de a börtönben is mesteri terveket tudott kovácsolni, és profi módon, mások segítségével intéztette a legnagyobb akcióit is. A jelenben banki pénzszállítmányokra csap le, de rejtélyes módon nem a pénzért, hanem a páncélautókért. Lucy, a Doki, és Rebecca rájönnek, hogy a háttérből Rebecca nagyapja, Tommy mozgatja a szálakat, de arra is fény derül, hogy 1960-ban James igazgatónak volt egy titkos, elzárt rejtekhelye az Alcatraz kazamatáiban.

Ep.13 A családtag

Megjelent: 2012-03-26

Rebecca közvetlen közel kerül Tommy Madsenhez, akiről kiderül, hogy központi szerepe van a '63-asok csoportjában. Tommy mindent megpróbál, hogy megszerezze a titkos ajtó kulcsát, de az végül a Doki segítségével Hauserhez kerül. James igazgató rejtekhelyén egy különleges berendezést találnak, amelynek segítségével nyomon lehet követni minden '63-ast - de mindezt beárnyékolja Rebecca súlyos sérülése, akit Tommy döfött le.