1. évad

Szomszédok 1. évad (1987)

Vissza a sorozat adatlapjára

Szomszédok sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Szomszédok sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 18

Főszereplők: Ferenc Zenthe , Juci Komlós , Anna Fehér ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 1. fejezet

Megjelent: 1987-05-07

Három család története indul el. Vágásiék - fiatal tanítónő-nyomdász pár - albérletből költöznek új lakásba. Takácsék - nyugdíjas házaspár - házát az M0 autópálya építése miatt szanálják. Velük költözik Alma is, az unokájuk. Mágenheimék - orvos-kozmetikus házaspár - sokéves spórolás után jutnak végre rendes lakáshoz. A három család egy új lakótelepi ház azonos emeletére költözik.

Nincs kép

Ep.2 2. fejezet

Megjelent: 1987-05-21

Vágási Judit egy éhes kislányt karol fel. Takácsék levelet kapnak NDK-ból. Mágenheimékhez felszerelik a telefont.

Nincs kép

Ep.3 3. fejezet

Megjelent: 1987-06-04

Mágenheimék telefont kapnak, melynek Juli nem tud igazán örülni. Takács Pista bácsit régi munkahelyére hívják, besegíteni.

Nincs kép

Ep.4 4. fejezet

Megjelent: 1987-06-18

Takácsék rokonlátogatásra Ózdra utaznak, Mágenheimék telefonját ellopják. Vágásiéknál felmerül, hogy Jutkának új iskolába kell kerülnie.

Nincs kép

Ep.5 5. fejezet

Megjelent: 1987-07-02

Mágenheim doktor egy fiatal öngyilkos lány életét menti meg gyors beavatkozással. Leányuk, Julcsi úttörőtáborba készül. Takácsék a nyugdíjas kórus évadzáró hangversenyén vesznek részt, amit bankett követ. Alma és Laci szakítanak: István és Lenke azonban másnap babavásárlás közben "rajtakapják" unokájukat és Desirét "félreérthetetlen helyzetben". A Vágási házaspár arról tanakodik, hogy - a születendő gyerek miatt - a lakóhelyükhöz közeli iskolába kellene Jutkának kerülnie.

Nincs kép

Ep.6 6. fejezet

Megjelent: 1987-07-16

Takácséknál kiderül, hogy Lenkének szürke hályogja van. Mágenheimék lánya táborban van. Vágási Ferit továbbképzésre akarják küldeni.

Nincs kép

Ep.7 7. fejezet

Megjelent: 1987-07-30

Feri és Jutka nem biztosak benne, hogy ki tudják fizetni a Janka nénitől kapott kölcsönt. Jutka áthelyezése a közelebbi iskolába sikerrel jár. Lenke nénit egy hónap múlva megműtik. Estére Desirét és Almát várják vacsorára. Juli szeretne elindulni egy kozmetikusversenyen, de a szövetkezet nem akar neki elegendő anyagot biztosítani. Jutka apja még mindig nem fogadta el Vágási Ferit. Lenke néni ideges a szemműtét miatt és azért is, mert Alma új udvarlója, Desiré pont annyi idős, mint unokájának édesapja. Mágenheimék hangversenyre mennek, de jól eláznak.

Nincs kép

Ep.8 8. fejezet

Megjelent: 1987-08-13

Sümeghy Oszkár lakásába betörnek és leütik. Jutka és Feri nyaralni indulnak a Balaton mellé. Taki bácsi defektet kap. A rendőrség mindenkit kikérdez a házban történt betörés ügyében. A nyomozás során kiderül, hogy Alma barátja, Laci is a gyanúsítottak között van. Juli a kozmetikusversenyen megismerkedik a fotós Gábor Gáborral, aki érdekes ajánlatot tesz neki. Julcsi gombázni megy a barátjával, aki saját bevallása szerint ért a gombákhoz. A gombaszakértőnél sajnos kiderül, hogy ez egyáltalán nem így van.

Nincs kép

Ep.9 9. fejezet

Megjelent: 1987-08-27

Lenkét nem műtik, mert magas a vérnyomása. Anna anyja megérkezik az NDK-ból. Mágenheim Juli belevág a maszek üzletbe. Julcsi a nagymamával autót néz.

Nincs kép

Ep.10 10. fejezet

Megjelent: 1987-09-10

Jutkát nagyon megviseli a baba elvesztése, Feri mindenben próbál segíteni. Lenke bemegy a kórházba a szemműtétjére. Juli kilép a szövetkezetből, de Ádám nem nézi jó szemmel az új életmódját. Szülei házassági problémái Julcsit is megviselik, Jutka énekóráján például elalszik. Sümeghyt hazaengedik a kórházból és riasztót akar szereltetni a lakásába. Taki bácsi dalegylete szerencsére átvészeli a nehéz időszakot és egyesületként működik tovább. Jutkát meglátogatja rég látott édesanyja, aki békülni szeretne.

Nincs kép

Ep.11 11. fejezet

Megjelent: 1987-09-24

Julcsi továbbra is nagyon szétszórt az iskolában, rossz jegyeket kap és nem figyel órán. Megnyílik Gábor Gábor új szalonja. Feri és Taki bácsi az új adórendszerről beszélgetnek, mert egyikük sem érti. Etus végre talál egy eladó Trabantot, ami árban is megfelel, így a Mágenheim családba végre kerül egy autó. Feri haverja beszereli a riasztót Sümeghy lakásába. Lenkét kiengedik a kórházból. Juli a szalon nyitóbuliján jól bepezsgőzik, ezzel magára haragítva a teljes családot. A rendőrség végre elkapja a betörőket.

Nincs kép

Ep.12 12. fejezet

Megjelent: 1987-10-08

Mágenheimék Trabantja mindig lerobban és óriási lármát csap, ezért reggelente az egész lakótelepet felébreszti. Feri megkezdi három hetes katonai szolgálatát. Lenke beugrik egy beteg eladónő helyére a közértben, és annyira jól végzi a munkát, hogy régi kollégája, Bandi visszahívja dolgozni. Mágenheim doktor egy csinos betegével kerül közelebbi kapcsolatba, miközben Gábor Gábor tovább ostromolja "szíve egyetlen királynőjét", azaz Julit. Julcsi kiönti szívét Etusnak: arra panaszkodik, hogy szülei állandóan veszekednek, ráadásul angolul, hogy ő ne is értse. Desiré megpróbálja felmelegíteni kapcsolatukat, de csúnyán mellényúl, amikor lenácizza Alma német vendégeit. A lány, aki félig német, vérig sértődik és felmond.

Nincs kép

Ep.13 13. fejezet

Megjelent: 1987-10-22

Jutka konfliktusba kerül az egyik szülővel. Takácsék egy csőtörés miatt beáznak. Alma fölmond az Idegenforgalmi Irodának. Mágenheimék egy fényes parti után összevitatkoznak. Mágenheim egyik betege meghal.

Nincs kép

Ep.14 14. fejezet

Megjelent: 1987-11-05

Alma Juli szalonjában találkozik egy vezető stewardess-szel. Vágásiékhoz ellátogatnak a Szöllősi szülők - kínos vacsora zajlik le, amely után Jutka és Feri összezördülnek. Takácsékhoz elmegy a biztosító embere. A Mágenheim házaspár családi válságáról Juli anyja, Etus is tudomást szerez.

Nincs kép

Ep.15 15. fejezet

Megjelent: 1987-11-19

Julcsi és Jocó szeméttakarításra jelentkezik Böhmnél. Jutka a Vöröskereszttől nem kap újabb biztatást. Mágenheim Juli Etushoz költözik. Mágenheim újra találkozik Ágnessel. A hamis márka ügyében folyik a nyomozás. István otthagyja a szerelőműhelyt. Almát felveszik a MALÉV-hez.

Nincs kép

Ep.16 16. fejezet

Megjelent: 1987-12-03

Jutkát megpróbálja megvesztegetni egy szülő, de ő nem hagyja magát. Az iskolai Mikulás-ünnepségre csokinyulakat küldenek, de szerencsére Jutka és Béla bácsi akcióba lépnek, így a gyerekek kapnak csokimikulást. A boltban kiderül, hogy az eladónők rosszul árazták be a szóban forgó mikulásokat és a befolyt összeget el akarták osztani, de Lenke néni eszén szerencsére nem tudnak túljárni. Pista bácsi furcsa balesetbe keveredik Feri és Magenheimék Trabantja társaságában. A nyomdában leépítés van és Feri mesterét is ki akarják rúgni. Juli átmenetileg Etusnál lakik, Julcsi szerint azért, mert nekik nincs tévéjük. Az alsósok Mikulása ágynak esik, ezért Julcsi helyettesíti.

Nincs kép

Ep.17 17. fejezet

Megjelent: 1987-12-17

Feri éjszakánként rakodómunkásként dolgozik, de remeg a keze, ezért abbahagyja. Ráadául egyik éjjel meg is sérül. Alma elhelyezkedik a Malévnál, mint légiutas-kísérő. Az egyik járaton megismerkedik a jóképű erdésszel, Jánossal. Julcsi Etus segítségével végre megveszi a színes televíziót, közben szülei is ezen munkálkodnak, egymástól függetlenül. Jutka megpróbálja felkutatni Feri szüleit, de nem jár sikerrel.

Nincs kép

Ep.18 18. fejezet

Megjelent: 1987-12-31

Almát mindenhová követi a titokzatos erdész. A ház Szilveszter estére készülődik. Mindenki jól érzi magát, kivéve Sümeghy-t, aki nem bírja a ricsajt, amit nem ő csinál. Ráadásul Mágenheimék kibékülését is megzavarja. Julcsi szilveszteri utcabált szervez a környék gyerekeinek, amihez Bőhm bácsi szolgáltatja a zenét. Lenke kierőszakolta, hogy Takácsék hármasban töltsék az estét, de Almának és Pista bácsinak is jobb programja akad.