Vakáción a Mézga család

Mézga család Vakáción a Mézga család (1980)

Vissza a sorozat adatlapjára

A Mézga család izgalmas nyári kalandjait követhetjük nyomon például egy lakatlan szigeten, amely talán mégse lakatlan? Majd hogyan lesz Máris szomszédból Egészségügyi Miniszter? És hogyan szabadul ki a Mézga család a maffia fogságából? Minden kiderül, ha megnézitek a Mézga család vakációjának történeteit.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: Endre Harkányi , Ilona Györi , Margit Földessy ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Vakáció!

Megjelent: 1980-06-15

Huffnagel Pisti meghívja magához Ausztráliába a Mézga családot. Magukkal viszik Máris szomszédot is. Mikor megérkeznek, Huffnagel Pistinek hült helye, ugyanis sikkasztásért keresi a rendőrség. Mézgáéknak még visszautazásra sincs pénzük, ezért csőlakók lesznek.

Nincs kép

Ep.2 Az ígéret földje

Megjelent: 1980-06-22

Mézgáéknek nincs pénzük,ezért minden állást elvállalnak, de mindenhonnan kidobják őket. Este a kikötőbe mennek aludni. A rakományt hajóra rakják,vele együtt Mézgáékat is és m ire magukhoz térnek, már a déli sarkon találják magukat.

Nincs kép

Ep.3 A jég hátán

Megjelent: 1980-06-29

A Mézga család a Déli sarkon sok viszontagságon megy keresztül. Végül feljutnak egy hajóra, magukra öltve pingvin és fóka öltözetét. A kapitány mikor észreveszi, kirakja őket egy lakatlan szigetre.

Nincs kép

Ep.4 A lakatlan sziget

Megjelent: 1980-07-06

A lakatlan szigeten Mézgáék ősember módjára élnek. A tenger hulláma egy másik lakatlan szigetre sodorja őket Máris szomszéddal együtt.

Nincs kép

Ep.5 Cseberből vederbe

Megjelent: 1980-07-13

Mézga családot felveszi egy arra jövő hajó. Egy másik szigetre viszik őket, ahol a diktátor a benszülöttekkel fel akarja falatni őket. Egy milliomos érkezik oda és kiváltja őket. Közben megmentőjük gyerekét rablók elrabolják, Mézgáék meg akarják menteni, de ők kerülnek a bűnözők fogságába.

Nincs kép

Ep.6 Az üvegszemű kapitány

Megjelent: 1980-07-20

A Mézga család Huffnagel Pisti meghívására Ausztráliába utazott Máris szomszéddal, de sok kaland után a genszterek börtönében kötnek ki. Az üvegszemű kapitány, a genszterek főnőke Paulát és Krisztát Floridába küldi, mert a Huffnagel Pisti által gyűjtött váltságdíjat szeretné megkaparintani.

Nincs kép

Ep.7 Púpos Bill hálójában

Megjelent: 1980-07-27

Paula és Kriszta Floridában élvezi Púpos Bill "vengégszeretetét". Nem is sejtik, hogy azért van rájuk szükség, mert a Huffnagel Pisti által küldött hamis egymillió dollárt elvásárolják s ezzelt Billt gazdagítsák. A maffia tagja, aki Floridába hozta őket, most visszaviszi azzal a tervvel, hogy a pénzt elvegye tőlük. Útközben baleset éri őket. A maffiatag halálát leli, a két nő pedig utazik tovább Mézgához. Géza és Aladár a maffia börtönéből megszöknek s elkerülik egymást.

Nincs kép

Ep.8 Egymillió dollár

Megjelent: 1980-08-03

Paula és Kriszta megszabadul a maffiatagtól, aki életükre tört, viszont ő baleset áldozata lett. Magával vitte az egymillió dollárt, amit Mézga Géza és Aladár véletlenül megtalál. A két nő a maffiához igyekszik, hogy a család együtt legyen, míg a két férfi őket keresi. Eközben egy indián faluba érkeznek, Mézga Géza és Aladár egy léghajón megszökik. A nők most sem találnak rájuk, de a sok dollár gyanussá teszi mindannyiukat.

Nincs kép

Ep.9 Élve eltemetve

Megjelent: 1980-08-10

Mézga Géza és fia, Aladár Pauláék keresésére indulnak s közben megtalálják a táska milliót. Ezzel vetődnek el egy indián faluba,ahol a filmesek forgatnak. Gézát és aladárt üldözik s azok egy kellék léghajón Indiába mennek. Ott egy fakir mágus élve eltemei őket. Paula és Kriszta már-már a nyomukban van, de elkerülik egymást. Mire az újságban olvasnak róluk,s ezért Indiába repülnek. Hamis dollárral fizetnek,s az Interpol a nyomukba ered. Mire a család találkozik, máris börtönbe kerülnek.

Nincs kép

Ep.10 Egy rossz húzás

Megjelent: 1980-08-17

Az Indiából kiutasított Mézga család tagjai a pénzszerzés reményében elfogadják Máris szomstzéd javaslatát és a Szomorú Vasárnap elnevezésű Afrikában tevékenykedő terrorista kommandó zsoldosai lesznek. Amikor megtudják, hogy békés afrikai polgári repülőtérre akarják bevetni őket, megszöknek és egy angol vadász segítségével figyelmeztetik a repülőteret a közelgő veszélyre. Jó szándékukat félreértik és letartóztatják őket.

Nincs kép

Ep.11 A fekete arany

Megjelent: 1980-08-24

A hősként ünnepelt Mézga család Máris vezetésével sajtókonferenciát tart az általuk megmentett afrikai országban. Levél érkezik - a közben olajsejkké avanzsálkt - Huffnagel Pistitől, aki olajkutak igéretével csalogatja a Camel oázisba a családot. A Sir Archibald magánrepülőgépen hazafelé tartó Mézgáék a tulajdonos beleegyezésével eltéritik a gépet, leszállnak a sivatagban. Huffnagel azonban becsapja őket, ellopja a repülőgépet és hőseink egyedül maradnak a sivatagban.

Nincs kép

Ep.12 Hamis barátok

Megjelent: 1980-08-31

A sivatagban bolyongó Mézgáékat az utolsó pillanatban menti meg egy helikopter. A kórházi ápolást követően egy meglepően szivélyes francia hajótulajdonos vendégei lesznek, aki elviszi őket Marsailles-ne. A szállodában döbbennek arra, hogy kábítószer csempészetre használták fel őket. Veszélyes helyzetbe kerülnek, de Aladár időben értesíti a rendőrséget és a gensztereket lefülelik.

Nincs kép

Ep.13 Végre otthon!

Megjelent: 1980-09-07

Nizzában Mézga Géza Máris és Paula társaságában óriási összeget nyer a ruletten. A kaszinóból távozó nyerteseket azonban leütik, kirabolják. Mézgák Máris kezét látják a dologban, mert utitársuk váratlanul Párizsba utazik. Késúőbb kiderül, csak a konzulátust kereste fel a szükséges útlevél érdekében. Végre mindnyájan hazautazhatnak. Otthon azonban újabb meglepetés várja őket: Huffnagel távollétükben teljesen kifosztotta lakásukat.