6. évad

A légtér urai 6. évad (2018)

Vissza a sorozat adatlapjára

A légtér urai sorozat 6. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a A légtér urai sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 6. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 9

Főszereplők:





Epizód lista

Ep.1 AC-130 Spectre

Megjelent: 2018-08-19

Vegyük az emeletes C-130 Hercules szállítómodell sokoldalú dizájnját, adjunk hozzá halálos számú miniágyút, ágyút és tarackot, és megkapjuk az USAF készletének egyik mesébe illő és legfélelmetesebb eszközét – az AC-130 repülő harcihajót. Ez a gép nem dob bombákat és nem dönt meg sebességrekordokat. Éjjel-nappal repülve, kis magasságban lebegve olyan lövedékeket lő ki, amelyeket egy tankon vagy egy csatahajón találhat. Az AIR WARRIORS ezen epizódjában a bolygó egyik leghalálosabb harci fegyverét, a fékezhetetlen AC-130-at mutatjuk be.

Ep.2 F6F Hellcat

Megjelent: 2018-08-26

Ez az a repülőgép, amely biztosította a szövetségesek győzelmét a második világháború alatt. Ez egy egyedi építésű vadászrepülő, amelyet háború idején úgy terveztek, hogy fej-fej mellett haladjon a japán A6M Zero-val. És ez az a fegyver, amelyet az Egyesült Államok haditengerészete használt, hogy megszerezze az irányítást a Csendes-óceánon, és végül magát a háborút. Ismerje meg az F6F Hellcat-et – azt a vadászgépet, amely megfordította a szövetségeseket.

Ep.3 F-4 Phantom

Megjelent: 2018-09-02

A McDonnell F-4 Phantom II – más néven Bent Wing Wonder, Old Smokey, Rhino, Elephant, Double Ugly és más, nyomtatásra nem alkalmas becenevek – vitathatatlanul a 20. század egyik legjobb harci vadászgépe. Nagyobb példányszámban készült, mint bármely más nyugati vadászgép akkoriban, és szolgált az amerikai légierőnél, a haditengerészetnél és a tengerészgyalogságnál, valamint a világ 11 másik nemzeténél. Az AIR WARRIORS ezen epizódjában az Egyesült Államok harcának egyik leghatékonyabb harci repülőgépét mutatjuk be: a Phantom II-t.

Ep.4 F-22 Raptor

Megjelent: 2018-09-09

Állítólag a 21. század sugárhajtású gépe – a szuper-körutazás, a szuper manőverezhetőség, az érzékelőfúzió és a lopakodás kombinációja egy csomagban. A késések, a költségtúllépések, a gyártók széles körben elterjedtsége és a változó harci környezet kombinációja révén soha nem indult el igazán… sem szó szerint, sem metaforikusan. Míg sokan évekig kitartottak a létrehozása mellett, végül saját hype áldozata lett. Az AIR WARRIORS ezen epizódja bemutatja az F-22 Raptort, a lopakodó vadászrepülőgépek történetét és azt, hogy a vadászrepülőgépek merre haladnak legközelebb.

Ep.5 OV-10 Bronco

Megjelent: 2018-09-16

Az OV-10 Bronco a katonai repülés svájci bicskája, gyorsabb, mint egy helikopter, manőverezhetőbb, mint egy sugárhajtású repülőgép, és képes optimális támogatást nyújtani a földön tartózkodó csapatoknak a legnehezebb környezetben is. Kövesse nyomon ennek a könnyű támadó repülőgépnek az útját, az öt évtizeddel ezelőtti szerény eredetétől két tengerészgyalogos garázsában egészen a vietnámi hősies küldetésig. Aztán nézze meg, hogy a Sivatagi viharban egy katasztrofális szerep majdnem végleg földhöz juttatta a harci madarat, mígnem két évtizeddel később megváltást kapott az ISIS ellen.

Ep.6 A Mig

Megjelent: 2018-09-23

Amikor a szovjet gyártású MiG-15 először üvöltött a koreai háború csataterén, Amerika megrémül attól, hogy mire képes ez az új ellenséges vadászgép. Fürge, sugárhajtású, és szuperszonikus sebességgel képes merülni, és minden gépet felülmúl az égbolton. Egyetlen célja: az észak-koreai infrastruktúrát megtizedelő B-29-es bombázók lesből való lesése és lerombolása. Miközben újra és újra teljesítette küldetését, a MiG-15 eléri a lehetetlent – ellopja az amerikaiak légi fölényét. Az AIR WARRIORS epizódjában bemutatjuk a MiG 15-öt, a MiG vadászrepülőgép nagyapját és ennek a hírhedt repülőgépnek a fejlődését.

Ep.7 P-38 Lightning

Megjelent: 2019-05-26

Ez volt a második világháború egyik legegyedibb és leghalálosabb harci repülőgépe, pusztító mozgékonyságával és páratlan, több mint 400 mérföld/órás sebességével. Mielőtt azonban a P-38 Lightning átvette volna a levegő irányítását a japánoktól és a németektől, néhány pilótája kénytelen volt megtanulni a munkát. Kövesse kutyaviadal útját Alaszkától Afrikáig és Berlintől Tokióig, ahogy a Villám kiérdemelte nevét, harcba szállt, és gyilkos csapást mért ellenségei szívébe.

Ep.8 Spitfire

Megjelent: 2019-06-02

A Supermarine Spitfire a történelem egyik legnagyobb légi-levegő vadászgépe, amely Dunkerque, London és Málta ege felett szállt harcba, amikor Nagy-Britanniának a legnagyobb szüksége volt rá. Mielőtt azonban megszerezte volna a szabad világ védelmezőjének hírnevét, a Spitfire megtapasztalta a hatalmas Luftwaffe elleni turbulenciát. Az elliptikus alakú szárny, a Rolls Royce motor és az ászpilóták radikális ötletének köszönhetően ez a történet arról szól, hogyan győzött végül, és segített felszabadítani a világot a zsarnokságtól.

Ep.9 Zero

Megjelent: 2019-06-09

A japán A6M Zero a második világháború elején a legrettegettebb repülőgép volt, amelyet arra terveztek, hogy hihetetlen méretű halált és pusztítást okozzon. A legendás Zero vezetésével a japán birodalmi haditengerészet uralta a Csendes-óceánt, Pearl Harbortól Wake Islanden át a Fülöp-szigetekig. A háború megnyeréséhez az amerikai haditengerészetnek valahogy le kellett győznie ezt a gyors, fürge és könnyű gyilkost. Megoldásuk: használja ki a Zero hibáit az F4U Corsair izomzatával szembeállítva agilitását.