4. évad

Agatha Raisin 4. évad (2021)

Vissza a sorozat adatlapjára

Agatha Raisin sorozat 4. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Agatha Raisin sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 4. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 7

Főszereplők: Ashley Jensen , Jamie Glover , Lucy Liemann ,





Epizód lista

Ep.1 A karácsonyi búcsúcsók

Megjelent: 2021-12-22

Agatha barátaival együtt lelkesen készül a karácsonyra, amikor megbízást kap egy udvarház gazdag tulajdonosnőjétől, Phyllis Tamworthytől. A kissé különc Phyllis karácsony előtt akarja bejelenteni a gyerekeinek, hogy kisemmizi őket, mert minden vagyonát egy árvákat segítő alapítványnak akarja adni. Nem is meglepő, hogy éjszaka holtan találják, a jelek szerint mérgezés áldozata lett. A gyanú először egy pogány vallást űző csoportra terelődik, de nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a faluban mindenki utálta a rémes természetű Phyllist. A nyomozás során Sarah és Roy kikérdezik a kertészt, aki ugyancsak neheztelt Phyllisre, Toni pedig beépül a pogány gyülekezetbe, miközben Charles segítségével készül megszerezni a jogosítványát. Ahogy Agatha és barátai lassan végeznek a karácsonyi előkészületekkel, a holtestek szaporodnak és rég eltemetett titkok kerülnek a felszínre, szó szerint is. De a tettes természetesen nem menekülhet Agatha elől.

Ep.2 Szesz, szerelem, szemfényvesztés (1)

Megjelent: 2022-02-07

James új könyvének PR-ját Agatha intézi. Azért, hogy nyugalomban kidolgozhassák a tervet, James meglepi a magánszimatot egy tengerparti vakációval, habár az úti célt titokban tartja. Amikor megérkeznek Snoth-on-Seabe, Agatha kissé csalódik. James is le van törve, mert sem a város, sem a szálloda nem olyan, mint gyerekkorában volt, ráadásul egy bosszantó család megkeseríti az ott tartózkodók pihenését. Agatha természetesen azonnal konfliktusba kerül a nagyszájú, modortalan családanyával, akit másnap holtan találnak a parton. A helyi rendőrség természetesen őt gyanúsítja, ezért beveti magát és kis csapatát a nyomozásba.

Ep.3 Szesz, szerelem, szemfényvesztés (2)

Megjelent: 2022-02-07

Wayne halála után Agatha még elszántabban folytatja a nyomozást. Miután megtalálják Geraldine börtönviselt exférjét, követik az alagsorba, ahol újabb szörnyűség történik, és még Toni is megsebesül. A legújabb gyilkos fegyverről kiderül, hogy feltehetően Archie, Geraldine harmadik férje volt a tulajdonosa. Marcia egyre furcsábban viselkedik. Brian elmeséli, hogy eredetileg máshová készültek, Geraldine az utolsó pillanatban döntött az úti célról, miután egy bizonyos Tammel beszélt a telefonon, aki feltehetően egy helybeli férfi lehet. Harryről bebizonyosodik, hogy tehetséges rejtvény- és rejtélyfejtő. Agatha végre megszabadul a nyomkövetőtől és eljön a Viva Las Vegas napja, amikor minden titokra fény derül.

Ep.4 A gyilkos lekvár (1)

Megjelent: 2022-02-14

Royt felkérik, hogy turbózzon fel kissé egy régi hagyománynak örvendő lekvárfőző versenyt, a zsűribe meghívást kap James és Charles is, így az egész csapat elvonul a nagy eseményre. Csakhogy kóstolás közben a zsűritagok furcsán kezdenek viselkedni, majd egyikük, egy nem túl nagy népszerűségnek örvendő háziorvos leveti magát a tetőről és meghal. Mivel Wilkes is versenyzett, így a gyanúsítottak között van, ezért betársul Agathaék nyomozásához. Közben James furcsán viselkedik, Toni pedig egyre boldogtalanabb, mert Bill-lel alig jut idejük egymásra. Agatha meglepő módon ismét szerelmes lesz, de rajongásának legújabb tárgya sem tűnik gáncstalan lovagnak.

Ep.5 A gyilkos lekvár (2)

Megjelent: 2022-02-14

Immár két áldozata is van a lekváros ügynek, így Agatha gőzerővel nyomoz, csakhogy közben a háta mögött barátaik egy másik nyomozást végeznek Agatha rajongásának tárgya kapcsán. Továbbra is a haragos Maggie tűnik a legfőbb gyanúsítottnak, Charles pedig szorgalmasan vizsgálódik a jógaoktató Gilda Brenson körül. Amikor Sybilla temetésén újabb haláleset történik, a zűrzavarban James alkalmasnak tartja a pillanatot, hogy előrukkoljon rettegett bejelentésével. A végére persze minden megoldódik, Bill és Toni szabadságot kapnak, a többiek pedig készülhetnek egy jelentős eseményre.

Ep.6 A páratlan vőlegény (1)

Megjelent: 2022-02-21

Agatha paintballozásban éli ki frusztrációját, amit James közelgő esküvője vált ki belőle, de ahhoz képest igyekszik bátran, jó barátként mutatkozni. Az ara fiatal, boldog, a családja rendezvényszervezéssel foglalkozik. Minden nagyszerű lenne, csakhogy a nagy nap reggelén holtan találják a menyasszonyt. Wilkes letartóztatja Jamest, Agatha pedig tüstént beleveti magát a nyomozásba. Hamarosan előkerül két egykori vőlegény is, de fontos lenne megtalálni Eirwen elveszett naplóját, mert az minden rejtélyre fényt deríthet.

Ep.7 A páratlan vőlegény (2)

Megjelent: 2022-02-21

Előkerülnek Eirwen volt vőlegényei, akikre Agatha gyanakodni kezd, ám továbbra sem zárja ki Rhyst, a mostohatestvért mint lehetséges elkövetőt. Közben előkerül Eirwen naplója, csakhogy mielőtt megszerezhetnék a nyomozók, ismét köddé válik, ráadásul a halottak száma is szaporodik. Közben sok titokra derül fény a Jones házaspár múltjából, míg végül szelfiken és közösségi médiás oldalakon keresztül eljutnak hőseink a döbbenetes igazsághoz. Az eset Billt és Tonit elgondolkodtatja a közös jövőjükön és úgy tűnik, James nővére, Sheila is révbe ér, bár kicsit meglepő társ mellett.