5. évad

Kaliforgia 5. évad (2012)

Vissza a sorozat adatlapjára

Hank újra felbukkan Los Angelesben. Itt találkozik a hip-hop mogul Szamuráj „Sam” Apokalipszissel, aki felkéri, hogy írja meg az új filmje forgatókönyvét. Ezúttal is körülveszik a nők: Kali, a gyönyörű énekesnő, Carrie, a volt barátnője, Karen, a volt felesége és a lánya, Becca.


Epizódok száma: 12

Főszereplők: David Duchovny , Natascha McElhone , Evan Handler ,





Epizód lista

Ep.1 JFK-ről LAX-be

Megjelent: 2012-01-08

Három esztendeje, hogy utoljára találkoztunk Hank Moodyval. Az ötödik évadban az író New Yorkban él. Miután rövid úton kitette a legújabb barátnője szűrét, azon gondolkodik hogyan tudna lelépni a városból. A megoldást Charlie kínálja számára, amikor egyik reggel felhívja, hogy van egy állásajánlat a túlparton. Los Angelesbe visszatérve Hank és Charlie benéznek a friss házas Marcy és Stu Beggshez. Stu összehozza Hanket egy dúsgazdag hip-hop mogullal, Szamuráj „Sam” Apokalipszissel. Hank volt felesége Karen, az egykori professzorához, Richardhoz ment feleségül. Beccának pedig új barátja van. Tyler a fiatalkori önmagára emlékezteti Hanket.

Ep.2 Az ördög útja

Megjelent: 2012-01-15

Hank alig várja, hogy visszatérhessen a keleti partra. Ezért igyekszik átpasszolni Sam legújabb filmje, a Santa Monica-i zsaru forgatókönyvének a megírását. Sam elviszi Hanket egy találkozóra Pete Berggel, nem tudván, hogy Hank és Pete többön osztozott már, mint az írott szó szeretete. Hanknek nem olyan a viszonya Beccával és Tylerrel, mint szeretné, és a helyzet csak rosszabbodik, amikor Sam felajánlja, hogy megszabadítja a kis Rómeótól. Eközben Charlie-nak, Marcynak és Stunak problémája akad a kis Stuart körül. Miközben Charlie megpróbálja megjavítani a kerítést, bocsánatot akar kérni a kislány anyjától. A végén kompromittáló helyzetbe kerül a dadával.

Ep.3 Fiúk és lányok

Megjelent: 2012-01-22

Hank végzett a munkával, megcsinálta a kért kiegészítést a Santa Monica-i zsaru forgatókönyvének vázlatához. Az így elkészült anyagot elviszi Szamuráj „Sam” Apokalipszisnek. A kísérlete azonban, hogy elhagyja a Los Angelest, megint meghiúsul. Sam ugyanis arra kéri, hogy mutassa meg a személyes pártfogoltjának, az énekesnő Kalinak a város éjszakai arcát. A gyönyörű szirén azonnal felszítja Hank tűzét. Tyler találkozik Karennel és Beccával, miközben felépül a sérüléséből. Az események felgyorsulnak, amikor Charlie-t a fia szexis angol dadája, Lissie megmenti egy komoly szülői krízistől.

Ep.4 Várakozás a csodára

Megjelent: 2012-01-29

Hanket váratlanul meglátogatja Carrie, a volt New York-i barátnője, aki egykor felgyújtotta a férfi lakását. Karen és Becca beugranak Hankhez, és meghívják egy vacsorapartira. A férfi arra kényszerül, hogy Carrie-t is magával vigye. A partin Stu, Marcy és Bates legfőbb témája a szex, amit hallva Moodyék azon gondolkodnak, hogyan tudnának mielőbb lelépni. A parti váratlan fordulatot vesz, amikor Carrie rájön egy Hankkel kapcsolatos dologra. Eközben Charlie vakrandira megy Maryvel, egy „szép lánnyal”, aki több, mint tapasztalatlan.

Ep.5 Az autózás

Megjelent: 2012-02-05

Charlie gyermekkori álma, és Hank legrosszabb rémálma válik valóra, amikor Szamuráj Apokalipszis meghívja a fiúkat egy kocsikázásra a Santa Monica-i rendőrséggel. Az éjszaka lassan indul, nem sok minden történik az őrjárat alatt. Amikor azonban Lopes tiszt megbetegszik, Sam a vonakodó Hanket és a rémült Charlie-t elviszi egy kéjutazásra. Charlie számára rosszabbodik a helyzet, amikor összebarátkozik egy kurvával, akinek van egy titka. Hank és a fiúk időben érkeznek, hogy kimentsék Karent és Beccát a szorult helyzetükből. Tyler meglátogatja Samet.

Ep.6 Szerelmes dal

Megjelent: 2012-02-12

Amikor Szamuráj „San” Apokalipszis váratlan akadályba ütközik a pártfogoltjával, a legjobb írástudóhoz fordul, akit ismer, Hankhez. A férfi és Kali nekiáll a szövegírásba, és szívüket-lelküket beleadják a dalba, amely visszaröpíti Hanket az időben. A szöveg – többek között – arra emlékezteti őt, amikor első alkalommal járt Los Angelesben Karennel, meg a Charlie-val és Marcyval töltött boldog napokra. Ám Hank egyetlen pillanat alatt visszazökken a jelenbe, amikor ajtajában felbukkan Karen, és közli, hogy egy hibát követett el.

Ep.7 Itt vagyok megint

Megjelent: 2012-02-19

Karen és Hank úgy érzi magát, mint a régi szép időkben, ám a varázs megtörik, amikor felbukkan a részeg Richard. Hogy megóvja az asszonyt a kínos helyzettől, Hank gyorsan kirúgja Karent, és nekirugaszkodik, hogy Richarddal összerakják az előző éjszaka eseményeit. A nyomok Hollyhoz, a sztriptíztáncosnőhöz vezetnek. A táncosnő később felbukkan Karennél. Hollynak tetszik Tyler, ami viszont a legkevésbé sem tetszik Beccának. Eközben Lizzie benéz Charlie-hoz, akit éppen most rúgtak ki, miután Stuval találkozott. Marcy megpróbálja visszakönyörögni őt.

Ep.8 Nyers

Megjelent: 2012-03-04

Hankre kellemetlen feladat vár, el kell olvasni Tyler forgatókönyvét. A legrosszabb, hogy nem is olyan rossz az iromány. Még sajnálatosabb, hogy a forgatókönyvben – lévén önéletrajzi ihletésű – főszerepet játszik Karen, Becca és Hank. Ezek után Tyler házába tart, hogy kiossza a fiút, ám ott találja Lisát és Debbie-t. Később Hank lakásán megjelenik Szamuráj „Sam” Apokalipszis és Eddie Nero, hogy Eddie legújabb projektjéről beszélgessenek. Charlie kiakad, hogy a volt neje, Marcy és Stu szerepjátékkal próbálják feldobni a szexuális életüket.

Ep.9 A forgatás

Megjelent: 2012-03-11

Kezdetét veszi Szamuráj „Sam” Apokalipszis új filmjének, a Santa Monica-i zsarunak a forgatása. Már az első nap kiderül, hogy Stunak sikerült visszahoznia a kedvenc rendezőjét, ugyanis abban bizakodik, hogy ezúttal is egy mestermű kerül majd ki a keze alól. Hank persze most sem hazudtolja meg önmagát. A film női főszereplőjével kavar, a randevújuk azonban szinte beláthatatlan következményekkel jár, veszélybe sodorva Hank és Szamuráj „Sam” Apokalipszis kapcsolatát. Szerencsére a Charlie egy nagyszerű tervvel rukkol ki a stáb számára.

Ep.10 Megront

Megjelent: 2012-03-18

Hank úgy gondolja, itt az ideje, hogy nagyobb kaliberű ügynökkel dolgozzon. Charlie helyett a nagymenő Larry Levinre gondolt. Hank találkozik szíve két legkedvesebb hölgyével, Karennel és Beccával. Larry nem vesztegeti az idejét, összehoz egy találkát a világhírű rendezővel és Hank bálványával, Lars Manderhoffal. Ráadásul Larry meglepi őt az egyik kedvenc dolgozó lányával, Trixivel. Lizzie nagy lehetőség előtt áll, egy szívességnek köszönhetően szerepet kapott A Santa Monica-i zsaruban. A rossz passzban lévő Charlie Marcynél keres vigasztalást.

Ep.11 A parti

Megjelent: 2012-03-25

Hank végül tovább marad Karen és Richard Bates házában, egyszer azonban elérkezik a távozás ideje. Ám úton Malibar előtt még egyszer megáll, amikor is összetalálkozik Lizzie-vel, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy visszacsábítsa őt a kellemesnek ígérkező partira. Hank meglepődik azon, mennyien szeretik és gyűlölik: Karen, Becca, Charlie, Marcy, Stu, Bates és az ő hátborzongató szponzora, Gabriel. Még a hip-hop mogul Szamuráj „Sam” Apokalipszis is megjelenik a színen a pártfogoltjával, Kalival. Hank még egy utolsó kört fut Tylerrel.

Ep.12 A pokol nem rossz hely

Megjelent: 2012-04-01

Hank álmot lát, vagy a pokolra került? Az írót ugyanis homályos alakok veszik körül, a bárpultosban pedig egy régi, eltávozott barátját véli felismerni. Később Richard megdöbbentő bejelentést tesz Hankkel és Karennel kapcsolatban. Hank elhatározza, hogy rendbe teszi a dolgokat Beccával, akitől megtudja, hogy Tyler elhagyta. A Santa Monica-i zsaru díszletében Sam féltékenysége lehetőséget ad Charlie-nak, hogy kifejezze a barátja (és első számú ügyfele) iránti szeretetét. Végül Hank volt barátnője meglepi a férfit egy úttal, hogy örökre együtt legyenek.