1. Évad

Élet hidegvérrel 1. Évad (2008)

Vissza a sorozat adatlapjára

Élet hidegvérrel sorozat 1. Évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Élet hidegvérrel sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. Évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 5

Főszereplők: David Attenborough ,





Epizód lista

Ep.1 A hidegvérű igazság

Megjelent: 2008-02-04

Sir David Attenborough a Galápagos-szigeteken kezd bele a történetbe, egy csomó tengeri leguán között. Lenyűgöző, hőkamerás felvételek mutatják be, hogyan sütkéreznek a napon ezek a gyíkok, amíg fel nem melegszenek David hőmérsékletére, aztán pedig olvadt aranylávaként ömlenek a hideg tengervízbe, ahol a begyűjtött melegből nyerik az energiát merüléseikhez. Kaliforniában aranyleguánok harcolnak a legjobb napsütötte kőrakásokért, hogy radiátorként használják azokat. Náluk a nőstények a legmelegebb sziklákkal rendelkező hímeket választják párjuknak.

Ep.2 A szárazföld meghódítói

Megjelent: 2008-02-11

Panamában, a békakórus közepén Sir David Attenborough felteszi a kérdést: hogyan sikerült a kétéltűeknek először meghódítaniuk a szárazföldet. Az ausztráliai tüdőshal, a kétéltűek egy ősi rokona, amely képes levegőt belélegezni, és a japán óriásszalamandra, Földünk egyik legnagyobb kétéltűje vezet nyomra a kétéltűek első tétova lépéseinek ügyében. A szárazföldnek ezek az óriás meghódítói bemutatják vadul védelmező szülői fortélyaikat is.

Ep.3 A sivatag sárkányai

Megjelent: 2008-02-18

Élet hidegvérrel 1. Évad 3. epizódja, A sivatag sárkányai című rész vetítésének időpontja 2008-02-18

Ep.4 Kifinomult kígyók

Megjelent: 2008-02-25

Élet hidegvérrel 1. Évad 4. epizódja, Kifinomult kígyók című rész vetítésének időpontja 2008-02-25

Ep.5 Páncélos óriások

Megjelent: 2008-03-03

A napjainkban élő legnagyobb és leglenyűgözőbb állatok - krokodilok, szárazföldi és vízi teknősök - némelyikének magánéletét mutatjuk be műsorunk utolsó részében. Mindegyiküket vastag pikkelyek borítják, amelyek átalakultak páncéllá. És mégis, durva külsejük ellenére meglepő viselkedésre és gyengédségre is képesek ezek az állatok.