4. évad

Maffiózók 4. évad (2002)

Vissza a sorozat adatlapjára

A negyedik évadban New York főnökhelyettese, Johnny Sack dühbe gurul, miután a tudomására jut Ralph ízléstelen vicce, aminek a felsége volt a célpontja. Engedélyt kér, hogy megtorlásul megölhesse Ralphfot, de nem kapja meg; végül a kettejük közötti feszültség elcsendesül. Később Tony hirtelen haragból megöli Ralphfot, mivel úgy gondolja Ralph ölte meg Pie-O-My nevű versenylovukat, egy istállótűzben. Bobby Baccalieri feleségének halálát követően, Janice romantikus kapcsolatot kezdeményez Bobbyval. Christopher drogfüggősége súlyosabbá válik, ami arra készteti a barátait és a családját, hogy egy összejövetelt szervezzenek, amivel végül sikerül meggyőzniük Christophert, hogy drogelvonóra menjen. Adriana új barátnőt szerez magának, aki valójában egy FBI-ügynök; amikor Adriana hirtelen megszakítja a kapcsolatukat, beviszik kihallgatni és arra kényszerítik, hogy az informátoruk legyen. Juniort perbe fogják szervezett bűnözésben való részvétel és korrupció vádjával, amelyet végül elvetnek. Carmela kapcsolata feszült Tonyval, mivel aggódik a pénzügyeik valamint Tony hűtlenkedései miatt. Carmela és Furio Giunta kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Azonban a maffiavezér feleségéhez fűződő gyengéd kapcsolatának következményeitől tartva, Furio váratlanul hazatér Olaszországba, ezzel teljesen elkeserítve Carmelát. Miután Tony volt szeretője részegen felhívja Carmelát a házukban és elmeséli a részleteket, Carmela kidobja Tonyt. Johnny Sack megkeresi Tonyt egy javaslattal, hogy öljék meg Carmine Lupertazzit, ám Tony elutasítja.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: James Gandolfini , Edie Falco , Jamie-Lynn Sigler ,





Epizód lista

Ep.1 Ezek a fránya adósságok

Megjelent: 2002-09-15

A legidősebb Soprano komoly pácba került a bíróságon és a perköltségek több mint egymillió dollárra rúgnak, melynek kifizetéséhez Tony segítségét kéri. Tony azonban kénytelen közölni apjával, hogy a család bevételei alaposan megcsappantak, és nem segíthet. A helyzet megoldására összehívja a családi tanácsot és Soprano-módra alaposan gatyába rázza a léha társaságot.

Ep.2 A titkosügynök

Megjelent: 2002-09-22

Christopher új feladatokat vállal magára, de Patsyvel nem jut dűlőre. Meadow azon gondolkodik, hogy kihagy egy évet és inkább Európában utazgat. Tony Janice szerelmi ügyei miatt aggódik, miközben van némi "félreértés" az építkezésen. Adriana pedig hirtelen véget vet a nagy barátságnak Danielle-lel.

Ep.3 Kolombusz tojása

Megjelent: 2002-09-29

Silvio és Ralph részletes tervet dolgoz ki arra, hogyan folyhat zavartalanul a Kolumbusz-napi felvonulás, Phil atya ebédet ad, Bobby felesége közlekedési balesetet szenved és Tony pedig azon mereng, mi lehet a sorsa az olyan hősöknek, mint Gary Cooper.

Ep.4 Súlyprobléma

Megjelent: 2002-10-06

Johnny Sack bosszúért liheg a feleségére tett megjegyzés miatt, Meadow fontolgatja, hogy beálljon-e önkéntesnek, Furio lakásavató bulit szervez, Tony és Carmela pedig hajba kap a családi pénzügyeken.

Ep.5 A versenyló

Megjelent: 2002-10-13

Tony rászokik a lóversenyzésre, és teljesen beleszeret Ralph versenylovába. Rá is fér egy kis kikapcsolódás, otthon olyan válságos a helyzet. Adriana rájön, hogy Christopher használja a klubot, és Janice Bobbyt vigasztalja.

Ep.6 Fenejó üzlet

Megjelent: 2002-10-20

Artie Bucco, a vendéglőtulajdonos bajba keveredik. Nem lát más kiutat, bevesz egy nagy marék altatót, és felhívja Tonyt. És miközben mindez zajlik, Christophernek újabb gondjai támadnak, Carmela orvoshoz küldi Furiót, ifjabbik Anthonynk új és gazdag barátnője akad, Tony pedig azt is megtudja, hogy egykori barátnője öngyilkosságot követett el.

Ep.7 A nagy fogás

Megjelent: 2002-10-27

Paulie-t 4 hónap után kiengedik az előzetesből. Kapcsolata Tonyval megromlott, mert nem tudja megbocsátani neki, hogy a rács mögött töltött hetek alatt a Don távol tartotta magát tőle. Tony és Ralph, Zellman és Maurice közreműködésével ingatlanokat vásárol. Az üzlet szép hasznot hoz a konyhára. Zellman elmondja Tonynak, hogy volt barátnőjével, Irinával él együtt. Adrianna és Christopher az esküvőről beszélget, de mikor a lány elárulja, hogy egy régi műtét miatt talán sosem lehet gyereke, Chris égtelen haragra gerjed. Tony és Silvio azonban rábeszéli a házasságra.

Ep.8 Felebarátod nőjet el ne szeresd!

Megjelent: 2002-11-03

Furio Olaszországba utazik, hogy meglátogassa betegeskedő apkát, Carmela új beruházási ötletekkel próbálkozik, Paulie megpróbálja bevonni anyját, Nuccit a Green Grove-i társadalmi életbe és Ralph bemutatja új barátnőjét, Valentinát Tonynak.

Ep.9 Gyújtogatás

Megjelent: 2002-11-10

Ralph kisfiát súlyos baleset éri, melynek következtében agykárosodást szenved. Az istállóknál kigyullad néhány box, és a tűzben három ló elpusztul. Py-o-my olyan súlyos égési sérüléseket szenved, hogy el kell altatni. Tonyt nagyon megviseli a dolog, és amikor rájön, hogy Ralph gyújtatta fel az istállót, megöli kapitányát. A holttest eltüntetésében Christopher segít neki. Junior legurul a bíróság lépcsőjén és agyrázkódást kap. Átmeneti zavartsága adja az ötletet ahhoz, hogy egy kis szerepjátékkal talán megúszhatja a tárgyalást.

Ep.10 Elvonási tünetek

Megjelent: 2002-11-17

Christopher heroinfüggősége egyre jobban zavarja Adriannát. Amikor Chris miatt elpusztul a kutyája és a férfi még tettleg is bántalmazza, betelik nála a pohár. Tonyhoz fordul segítségért, és a család úgy dönt, hogy Christophernek drogelvonóra kell mennie. Carmela megosztja Rosalie-val Furio iránti érzelmeit, de Rosalie óvatosságra inti az asszonyt.

Ep.11 Egy tisztességes üzlet

Megjelent: 2002-11-24

New York és New Jersey között egyre feszültebb a helyzet az ingatlan üzlet miatt. Silvio és Tony arra gyanakszik, hogy Paulie ad ki információkat a családról Johnny Sacken keresztül Carmine-nak. Tony végül felkeresi Carmine fiát, hogy segítségét kérje egy tisztességes üzlet megkötéséhez. Bacala gyerekei szellemet idéznek, így akarnak kapcsolatba lépni elhunyt édesanyjukkal. Janice mindent bevet, hogy a férfi figyelmét magára irányítsa. Tony úgy dönt, hogy elege volt Melfiből és a terápiából.

Ep.12 Mi bántja a lelkedet?

Megjelent: 2002-12-01

Tovább folyik az egyezkedés Tony és Carmine között a házvásárlásból származó haszon elosztásán, de a helyzet - Johnny Sack és Carmine fiának közbenjárása ellenére - egyre jobban elmérgesedik. Carmela és Furio még közelebb kerül egymáshoz, de amikor az olasz kis híján megöli Tonyt, egy szó nélkül összepakol és visszaköltözik Nápolyba. Carmela érzelmi válságba kerül, és emiatt még Meadow-val is megromlik a kapcsolata. Tony nem is sejti, hogy mi bántja a feleségét, ezért igyekszik megértő és türelmes férj lenni. Paulie megöli, majd kirabolja édesanyja barátnőjét, hogy az így szerzett pénz segítségével visszakerülhessen Tony kegyeibe.

Ep.13 Tengerparti vityilló

Megjelent: 2002-12-08

Tony házat akar venni Carmelának és a családnak, de Irina telefonhívása után Carmela úgy dönt, nem tűri tovább férje nőügyeit. Bár a gyerekeket nagyon megviseli a dolog, az asszony mégis válni akar. Tonynak nemcsak családi, hanem üzleti problémái is vannak. Utasítást ad Carmine meggyilkolására, majd visszalép, és cserben hagyja Johnny Sacket. Közben az esküdtszék döntésképtelensége miatt a bíróság ejti a vádakat, és Junior szabadon távozhat.