1. évad

Dexter 1. évad (2006)

Vissza a sorozat adatlapjára

Dexter Morgan mindenki kedvenc sorozatgyilkosa. A miami rendőrségnél dolgozik, nappal a bűncselekmények felderítésével, éjszaka pedig azok elkövetésével foglalkozik. De Dexter szigorú etikai kódex szerint él, csak gyilkosokat gyilkol. Az első évad két Emmy-díjat is nyert.


Epizódok száma: 12

Főszereplők: Michael C. Hall , Jennifer Carpenter , David Zayas ,





Epizód lista

Ep.1 Régen és most

Megjelent: 2006-10-01

Dexter vérnyom-elemzőként dolgozik a miami-i rendőrségnél. Ő maga is egy sorozatgyilkos, aki azokkal a gyilkosokkal számol le, akiket a rendőrség nem tud bíróság elé állítani. El kell fednie kettős életét, a húga, a barátnője és a munkatársai elől. Egy nap érdekes esethez hívják. Egy holttestet találnak egy motel medencéjében, melyből egy csepp vér sem folyt ki, mely árulkodhatna. Ő is elámul az eset felett, mivel egy tökéletes munka gyümölcse fekszik előtte feldarabolva, vér nélkül.

Ep.2 Krokodil

Megjelent: 2006-10-08

Dexter-t beidézik a bíróságra, ahol szakvéleményét kérik ki egy gyilkossági ügyben. Kiderül a vádlott ittasan elütött, majd cserben hagyott egy fiút. Így megvan Dexter következő célpontja. Ezalatt egy rendőrgyilkos után is nyomoz a csapat.

Ep.3 Kivirágzás

Megjelent: 2006-10-15

Az egész rendőrőrs a megölt rendőrt gyászolja! Doakes úgy dönt, ellátogat Carlos Guerrero-hez, a helyi maffiavezérhez, és átadja családjának az üdvözletét! Ám azzal nem számol, hogy kiderül az igazság, mivel a meghalt rendőr feleségével lefeküdt, és kollégái bajba sodorják múltja miatt. Ezalatt a sorozatgyilkos újra lecsapott, még hozzá egy jéghoki pályán hagyta feldarabolva áldozatát! Debra felismeri az áldozatot, aki az egyik kollégája volt régen. Dexter is kiszemelte újabb áldozatát, aki a fiatalkorúak börtönéből szökött meg, de részéről nem úgy végződnek a dolgok, ahogy elképzelte.

Ep.4 Segítsünk a fiúnak

Megjelent: 2006-10-22

Újra feltűnik a sorozatgyilkos, azaz csak áldozatának testrészei. Egy kézfejet, és egy lábfejet hagy a helyszínen. A közös mindenben Dexter és a múltja! A testrészek mind a sorozatgyilkosnak kinyilvánított Tony Tucci-é, aki elhelyezte a testrészeket a jégkorong pályán. Felcsillan, így a remény, hogy még életben van. Dex sem bír a tudattal, hogy a testrészeket, olyan helyre helyezi el már-már "partnere", amelyhez emlék köti, és melyet fotó is rögzít. Halloween közeledtében Rita is meglepi kedvesét. Doakes sem érezheti magát biztonságba társai tettei miatt, de a végén kellemesen csalódik!

Ep.5 Szerelem amerikai módra

Megjelent: 2006-10-29

Dexterrel átkutattatják egy kórház alagsorát, de a sorozatgyilkos újra precíz munkát hagyott maga mögött! Tony, miután eszméletéhez tér, Debra és Doakes kezdi el ostromolni. A férfi kezdetben semmi használható információval nem tud szolgálni. Dexter ezalatt Ritának tesz szívességet, ugyanis a lány megsajnál egy bevándorlót, aki már több hónapja várja férjét vissza.

Ep.6 Vissza a feladónak

Megjelent: 2006-11-05

Dexter jókora slamasztikába kerül, mivel kedvenc gyilkosa megtréfálja azzal, hogy kihalássza az embercsempész feleségének a holttestét a tengerből, és visszaviszi a tetthelyre! Reggel Dexter-t azonnal a bűntény színhelyére hívatják. Vince nagyon rászáll az ügyre, emellett egy szemtanút is találnak, egy kisfiút az egyik bontott autóban, aki láthatta a tettest. Debra nyomozó ösztönei is működésbe lépnek, mely nagyon jó profilt alkot a gyilkosról. Dex-nek nincs más választása cselekednie kell, nehogy lebukjon. Közben Rita-nál is zajlik az élet, mivel lányának születésnapja lesz.

Ep.7 A baráti kör

Megjelent: 2006-11-12

Az újabb áldozat meggyilkolásának módja Jeremy-re a fiatalkorú gyilkosra emlékezteti Dextert, akit futni hagyott. Doakes őrmester rajta tartja a szemét Dexteren. Debra új nyomra bukkan a hűtőkocsis darabolós ügyében. Ritához megpróbálja magát visszaédesgetni az exe. Kiderül, a gyanúsított Neil Perry úgy ölte meg az anyját, mint a darabolós gyilkos az áldozatait. Dexter végezni akar Jeremy-vel, de Doakes letartóztatja a fiút. Angel és Debra elkapják Perryt. Rita exe aláírja a válási papírokat.

Ep.8 A doki segít

Megjelent: 2006-11-19

Dexter és társát újabb bűntényhez hívatják, ugyanis egy ügyészt találnak holtan és a jelek öngyilkosságra utalnak, ám Dexter szerint más állhat a háttérben. Feltűnik neki az üggyel kapcsolatban, hogy két éven belül ez a harmadik olyan eset, melyben "menő", jól kereső asszony halt meg. A három nőt egy pszichiáter köti össze, így vele kezdi a gyomozást..

Ep.9 Az apák jobban tudják

Megjelent: 2006-11-26

Dexternek ma sem indulhatna zűrösebben a napja. Ritával eltöltött közös éjszaka után kész káosz van köztük. A munkahelyen sincs ez másképpen, mivel egy ajánlott levele érkezik. A feladó az állítólagos édesapja. Így Ritával elmennek megnézni az örökölt birtokot, melyet rendbe is tesznek egyúttal! Közben Ruby és Debra is csatlakozik hozzájuk, így együtt töltik a hétvégét.

Ep.10 Vöröslátás

Megjelent: 2006-12-03

A jegeskocsis gyilkos visszatér, maga mögött hagyva egy olyan tetthelyet, ami borzasztó, elfojtott emlékeket ébreszt Dexter-ben.

Ep.11 Az igazság pillanata

Megjelent: 2006-12-10

A jegeskocsis gyilkos válaszút elé állítja Dexter-t, mikor egy Dexter-hez közel álló embert ejt túszul. Doakes gyanakodni kezd, hogy Dexter különös viselkedése sokkal sötétebb, mint eredetileg gondolta.

Ep.12 Szabadnak születtél

Megjelent: 2006-12-17

Dexter azokat a nyomokat követi, amit a jegeskocsis gyilkos hagyott hátra, hogy megpróbálja megtalálni a túszt. Paul megpróbálja meggyőzni Rita-t, hogy gyerekeivel együtt nincsenek biztonságban Dexter mellett.