3. évad

Homeland: A belső ellenség 3. évad (2013)

Vissza a sorozat adatlapjára

Homeland: A belső ellenség sorozat 3. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Homeland: A belső ellenség sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 3. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 12

Főszereplők: Claire Danes , Damian Lewis , Mandy Patinkin ,





Epizód lista

Ep.1 Válaszlépések

Megjelent: 2013-09-29

A CIA elleni merényletben Estes igazgató is életét veszíti. A több mint 200 áldozatot követelő robbantás után egy kongresszusi bizottság összeül, hogy meghallgassa az ügynököket. A bizottság vezetője nagyon kritikus, és félő, hogy fel akarja oszlatni az ügynökséget. Átmenetileg Saul vezeti az irodát Dar Adallal. A kérdés az, kiadja-e a parancsot a merényletet kitervelő hat prominens iráni ellen. Legtöbbjükre légicsapást mérnek, ám Caracasban Quinnek személyesen kell végeznie egyikükkel.

Ep.2 A bűnbak

Megjelent: 2013-10-06

A bizottsági meghallgatáson Saul Carrie labilitására hivatkozik, és Brody kpviselővel folytatott viszonyát sem titkolja el. Carrie-t pszichiátriai kényszerkezelésnek vetik alá. Saul egy új gazdasági elemzőt vesz fel a csapatba, Fara Sherazit, akinek az a feladata, hogy felderítse a pénz útját az iráni érdekeltségekben.

Ep.3 Fogságban

Megjelent: 2013-10-13

El Nino, a venezuelai drogkereskedő kimenekíti Brodyt, akit megsebesítettek a kolumbiai katonák. Egy caracasi nyomornegyedbe viszi, ahol ellátják a lőtt sebét, és El Nino lánya gondjaira bízza. Az épületet, mely egy Dávid tornya nevet viselő befejezetlen lakóház, Brody nem hagyhatja el. Kezelője rászoktatja a heroinra.

Ep.4 Újra játékban

Megjelent: 2013-10-20

Carrie reméli, hogy a meghallgatása után kiengedik családjához, ám a bíró a szakértői vélemények ellenére nem engedheti meg, hogy hazamenjen, mert közölték vele, hogy a lány nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Dana szerelme, Leo megszökik a rehabilitációs klinikáról, és Danával útnak indulnak az ismeretlenbe. Brody szökni próbál, de csak ront a saját helyzetén. Carrie-t megkörnyékezik az irániak.

Ep.5 A trükk

Megjelent: 2013-10-27

Saul azt reméli, véglegesítik a CIA igazgatói posztján, ám Lockhart képviselő közli vele, hogy az elnök őt fogja kinevezni. Jessica felkeresi Carrie-t, mert a rendőrség nem segít Dana felkutatásában. Carrie tudja, hogy az irániak figyelik, ezért egy trükköt vet be, hogy Jessicának segítsen. Javadi, a merénylet egyik kitervelője Kanadából az Egyesült Államokba érkezik, hogy kapcsolatba lépjen Carrie-vel.

Ep.6 Titkos terv

Megjelent: 2013-11-03

Saul úgy tesz, mintha nem zavarná, hogy Lockhart lesz a főnöke, a szenátor viszont Dar Adallal próbál szövetkezni, mert teljes tisztogatást tervez. Saul kizárólag Quinnt avatja be Carrie titkos küldetésének részleteibe. Javadi elraboltatja Carrie-t, kivallatja, majd elengedi. Saulnak meg se fordul a fejében, hogy Javadinak van még egy titkos terve: végezni volt feleségével, akinek Saul segített elhagyni Iránt.

Ep.7 A kettős ügynök

Megjelent: 2013-11-10

Majid Javadi nagy szerepet kap Saul terveiben. Eltussolja a felesége megölését, és kettős ügynökként visszaküldi Teheránba. Reményei szerint lesz egy emberük az iráni vezetésben, aki manipulálni tudja az iráni politkát. Mivel Quinnt felvette az egyik szomszéd biztonsági kamerája a helyszínen, kénytelen magára vállalni a kettős gyilkosságot, de nemzetbiztonsági okokra hivatkozva szabadon távozhat. Javadi indulás előtt bevallja Carrie-nek, hogy nem Brody követte el a merényletet a CIA ellen.

Ep.8 Elvarrt szálak

Megjelent: 2013-11-17

Saulnak pusztán 9 napja maradt a CIA élén. Utódja, Lockhart szenátor keresztbe tesz neki, ahol csak tud, mert ellenzi a Javadi központú tervet. Az elnök tanácsadója azonban rábólint az akcióra, így hát folytatódhat a titkos művelet. Saul megbízza Quinnt, hogy járjon utána, valóban nem Brody követte el a CIA elleni merényletet, hanem egy olyan ember, aki még mindig az Államokban él, és egy jogi cég biztosítja a rejtekhelyét. A jogi cég vezetője intézkedik, hogy szabaduljanak meg a kompromittáló személytől. Carrie a parancs ellenére megpróbál közbeavatkozni. Quinn kénytelen rálőni, hogy ne hiúsítsa meg az akciót.

Ep.9 Egy emberi roncs

Megjelent: 2013-11-24

Saul Caracasba utazik, megtalálja a heroinfüggővé lett Brodyt, és visszaszállítja az Államokba, mert tervei vannak vele. A szinte magatehetetlenné züllött férfit néhány tengerészgyalogos formába hozza, hogy ismét bevethető legyen. A megbízás nagy kihívás, ezért Saul bevonja Carrie-t is, mert neki kell rábeszélni a férfit a feladatra.

Ep.10 Feszült éjszaka

Megjelent: 2013-12-01

Brodie és a csapat megpróbálnak eljutni Teheránba, ahol Brody Javadi segítségével a Forradalmi Gárda vezetőjének közelébe kell férkőzzön, hogy megölje. A határon nem egyszerű átjutni. A kommandósok Al Kaida tagoknak adják ki magukat, a fedősztori szerint Brody, mint a CIA elleni merénylet elkövetője menedékjogot kér Iránban. Tűzharcba keverednek, és az amerikaiak intézkednek a kimenekítésükről. Brody azonban nem hajlandó visszamenni, véghez akarja vinni a küldetését.

Ep.11 A teheráni kapcsolat

Megjelent: 2013-12-08

Javadi, akinek az a célja, hogy Akbari helyére lépjen a Forradalmi Gárda élén, segíteni próbál Brodynak, hogy véghezvigye küldetését. Akbarit rábeszéli arra, hogy találkozzon Brodyval. A találkozó mégsem jön létre, ám Brody találkozik Abu Nasir feleségével, Nasrine-nal. Carrie, aki svájci turistaként érkezik Teheránba, Moszad ügynökökkel veszi fel a kapcsolatot, hogy fedezzék Brodyt, és kimenekítési tervet dolgoz ki gyermeke apjának.

Ep.12 Csillagok a falon

Megjelent: 2013-12-15

Brody, miután megöli Akbarit, kijut az épületből, és Carrie biztonságos helyre viszi, ahol várják a kimenekítő csapatot. Ekkor árulja el neki Carrie, hogy gyermeket vár tőle. Lockhart és Adal parancsára azonban nem a kimenekítő erők érkeznek, hanem az iráni katonaság, és Brodyt elhurcolják.