1. évad

A Grace klinika 1. évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

A Grace klinika sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a A Grace klinika sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 9

Főszereplők: Ellen Pompeo , Chandra Wilson , Sandra Oh ,





Epizód lista

Ep.1 Egy nehéz nap éjszakája

Megjelent: 2005-03-27

A sebészetre érkező medikusok első munkanapja nem egészen úgy alakul, ahogy azt elképzelték. Meredith számára különösen kínos felismeréssel kezdődik a bemutatkozás: sejtelme sem volt arról, hogy a férfi, akivel előző éjjel ágyba bújt, másnaptól a főnöke lesz. Ráadásul Dr. Baily, akit kollégái csak Náciként emlegetnek, igencsak megkeseríti az első napot.

Ep.2 Az első pofon a legnagyobb

Megjelent: 2005-04-03

Egy összevert, megerőszakolt nőt visznek be a mentősök. Meredith szinte személyes ügyének érzi, mert a nőn ugyanolyan cipő volt, mint amilyet ő viselt aznap. Az újszülötteket nézve Meredith felfigyel egy kisbabára, akinek rossz a szívhangja. A gyerekosztály orvosai nem fogadják szívesen az észrevételeit. Tudomásul kell vennie, hogy nem szólhat bele más osztályok ügyeibe.

Ep.3 A donor

Megjelent: 2005-04-10

Egy balesetben megsérült férfit agyhalottá nyilvánítanak. Izzie és Christina mindent elkövetnek, hogy életben tartsák. Felkutatják a férfi családját, hogy engedélyezzék a férfi szerveinek kivételét. A feleség mindenbe beleegyezik, így a beteg összes szerve más emberekben él majd tovább.

Ep.4 Senki földje

Megjelent: 2005-04-17

Izzie-nek, aki korábban modellkedett, megjelenik a fotója az egyik magazinban. Alex csak Modelldoktornak hívja. Jorge Cruz egy szögbelövő pisztollyal legurul a lépcsőn, és telelövi szögekkel a fejét. A sikeres műtét után Derek agydaganatot fedez fel nála. Jorge és felesége a műtétet választják, vállalva annak kockázatát, hogy Jorge elveszíti az emlékeit.

Ep.5 Lebukás

Megjelent: 2005-04-24

Egy szívműtét során Meredith kesztyűje kiszakad. Egész nap kísérti a dolog, de nem szól róla a sebésznek. Amikor a műtét után a beteg állapota hirtelen válságosra fordul, a páciens férje előtt említi meg ezt Dr. Burke-nek. A kórház komoly perre számíthat, ami Meredith karrierjébe kerülhet. Izzie hatalmas bulit szervez, melynek végén Dr. Bailey rajtakapja Meredith-t Derekkel.

Ep.6 Makacskodók

Megjelent: 2005-05-01

Egy 30 kilós tumorral hoznak be egy beteget, aki retteg a kórházaktól, ezért hagyta egy éven át nőni a daganatot, még végül a légzési problémái miatt kénytelen volt orvoshoz fordulni. Ezért többórás műtét veszi a kezdetét. Meredith rábeszéli Mr. Levangie-t, a Parkinson-kóros beteget az agyműtétre. A beteg eleinte makacsul elzárkózik a műtét elől, de végül belemegy, és egy bonyolult műtéttel sikerül koordinálttá tenni a mozgását.

Ep.7 Íratlan szabályok

Megjelent: 2005-05-08

George és Izzy észreveszik a hajnalban kiosonó Dereket. Mindkettőjüket felháborítja, hogy Meredith a főnökével folytat viszonyt, és minden alkalmat megragadnak, hogy ezt éreztessék is vele. Derek megengedi George-nak, hogy asszisztáljon egy agyműtétnél. George megdöbbenve észleli, hogy az aneszteziológus alkoholt ivott, és ezt szóvá is teszi a műtőben, ám ezzel megsért egy íratlan szabályt. Derek a kínos jelenet után kiküldi a műtőből, és ezzel alaposan megszégyeníti a fiút. Amikor azonban az aneszteziológus elalszik a műtét során, Derek elnézést kér George-tól.

Ep.8 Menthetetlenek

Megjelent: 2005-05-15

Az egyik betegnek látomásai vannak, az orvosok csak médiumnak csúfolják, és skizofrén rohamokra fogják a vízióit. Cristina döbbenten látja a terhességi teszten, hogy pozitív. Azonnal időpontot egyeztet az abortuszra, és el sem tudja képzelni, hogy egyik betege, egy terhes mellrákos nő, hogy választhatja a gyereket a kemoterápia helyett, mellyel meghosszabbíthatná az életét. Egy férfit hoznak lőtt sebbel. Nem ez az első hasonló sérülése. Már két golyót lövetett magába, mert a fájdalom és a sebhelyek megszállottja.

Ep.9 Járvány

Megjelent: 2005-05-22

Mindenki arra buzdítja a félszeg George-ot, hogy keressen barátnőt magának. Randira hívja az egyik nővért, minden jól alakul, mígnem bőrkiütéseket talál magán.A vizsgálat azonnal kimutatja a szifiliszt. Kisvártatva kiderül, hogy a kórházban több nővér és orvos is elkapta már. Richard, a sebészeti osztály vezetője műtét közben elejt egy műszert. Derek megvizsgálja őt, és egy tumort talál, amely nyomja az optikai ideget. Azonnali műtétre javasolja.