12. évad

A Grace klinika 12. évad (2015)

Vissza a sorozat adatlapjára

A Grace klinika sorozat 12. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a A Grace klinika sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 12. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 24

Főszereplők: Ellen Pompeo , Chandra Wilson , James Pickens Jr. ,





Epizód lista

Ep.1 A kalapács

Megjelent: 2015-09-24

Három hónappal Richard és Catherine esküvője után Meredith visszaköltözik régi otthonába és megpróbál alkalmazkodni lakótársaihoz. A kórházban két tizenéves lányt látnak el, miután egy vonat elé ugrottak. Kiderül, hogy szerelmesek, de szüleik és iskolatársaik megkeserítették az életüket. Arizona új lakótársat keres, de rejtélyes oknál fogva senki nem jelentkezik. Bailey harcba száll egy vezetői pozícióért.

Ep.2 A nagyság átka

Megjelent: 2015-10-01

Bailey izgatottan várja az első napját vezetőként. Nagy a nyomás rajta, vajon minden helyzetet meg tud majd oldani? April házassága veszélyben van, nem tudja mitévő legyen. Meredith megpróbálja minden feladatát teljesíteni, de úgy érzi Bailey túl sokat vár tőle.

Ep.3 Kit válasszak?

Megjelent: 2015-10-08

Dr. Karev nehéz döntés előtt áll, egy ikerpár születésekor kiderül, hogy súlyos májbetegek. Transzplantáció nélkül nincs esélyük az életre, de csak az egyik szülő alkalmas donornak. Karev-nek kell eldönteni, hogy melyik babát kezeljék. Meredith elégedetlen az új szerződésével, és azon vívódik, hogy szóvá tegye-e Bailey-nek.

Ep.4 Öreg ember nem vén ember

Megjelent: 2015-10-15

Egy időseket szállító busz karambolozik, a sérülteket egyszerre szállítják a kórházba. A gyakornokok nem tudják kezelni a helyzetet, főleg azt, amikor elveszítenek egy sérültet és közölniük kell a családjukkal a rossz hírt. Dr. Hunt megpróbál nekik segíteni, azonban Meredith beavatkozására is szükséges lesz. Edwards megnyílik a múltjával kapcsolatban.

Ep.5 Vendég a háznál, öröm a háznál

Megjelent: 2015-10-22

Meredith meghívja a csapatot vacsorára. Maggie vállalta a főzést, de hamar be kell mennie a kórházba, így April veszi át a feladatot. Torres elhozza a barátnőjét, akire Arizona már nagyon kíváncsi volt. Mint kiderül, Meredith már ismeri őt.

Ep.6 Az ismeretlen én

Megjelent: 2015-11-05

Penny első napja a kórházban katasztrofálisan indul. April egy fiatal beteget mutat be Jacksonnak, azzal a reménnyel, hogy ő tud rajta segíteni. Azonban Jackson kételkedik önmagában. Jo és Edwards továbbra is vitáznak.

Ep.7 Minden ellenünk

Megjelent: 2015-11-12

Egy problémás páciensen dolgoznak a kórház legjobb orvosai, a légkör egyre feszültebb lesz közöttük. Bailey ki akarja dobni Avery-t, de Ben nem tudja, hogy mondja el neki. Arizona ismét randizni kezd és egy szokatlan szárnysegéd is csatlakozik hozzá.

Ep.8 Ha elemészt a tűz

Megjelent: 2015-11-19

A Gray Sloan Memorial kórházba sok sérültet szállítanak egy közeli tűzeset helyszínéről, a legtöbbjük tűzoltó. Maggie megpróbálja elválasztani a munkát és a magánéletet, DeLuca jelenléte miatt ez nem bizonyul egyszerű feladatnak. Alex úgy dönt, hogy egy nagy lépést tesz az életében.

Ep.9 A csend hangja

Megjelent: 2016-02-11

Meredith egyik betege rohamot kap, ami miután lecseng, nagyon agresszív lesz. Sok sérült érkezett egyszerre, a zűrzavarban Meredith egyedül marad a pácienssel, aki megtámadja őt. A kollégái és barátai mind azon fáradoznak, hogy megmentsék az életét.

Ep.10 Csak téged akarlak!

Megjelent: 2016-02-18

Torres és Maggie elvégez egy veszélyes, kísérleti beavatkozást Karev 15 éves betegén. Owen és Riggs továbbra sem képesek dűlőre jutni egymással, Maggie és DeLuca kapcsolata tovább bontakozik.

Ep.11 Szívszakadás

Megjelent: 2016-02-25

April és Jackson kapcsolatába nyerhetünk bepillantásokat, az első találkozásuktól egészen a jelenig. Jackson egyik páciense is a középpontba kerül.

Ep.12 Egy új élet

Megjelent: 2016-03-03

Egy régi beteg visszatér a kórházba, Dr. Shepherd-el szeretne beszélni, meglepetésére nem Derek, hanem Amelia fogadja. Mint kiderül, a nő Meredith első páciense volt gyakornokként. Maggie és DeLuca viszonya bonyolódik, ugyanis Richard tudomást szerez róluk.

Ep.13 Az előadás

Megjelent: 2016-03-10

Miranda és csapata egy veterán kórházba látogatnak el. Feladatuk, hogy egy bonyolult, új eljárással folytatott műtét során segédkezzenek. Nem várt komplikáció lép fel, így Torresnek gyors döntést kell hoznia. Mindeközben a sürgősségi osztályon felgyorsulnak az események, egy beteg azonnali ellátása érdekében Warren megszegi az előírást, aminek súlyos következményei lehetnek.

Ep.14 Kívűl a komfortzónán

Megjelent: 2016-03-17

Dr. Robbins komplikált esettel találja szemben magát, amikor négyes ikrekkel terhes páciensénél a koraszülés veszélye áll fenn. Minden tudására szükség van a sikeres eljárás érdekében. Meredith beosztott rezidense Wilson lesz, aki megelégeli a folyamatos megaláztatást, és ennek hangot is ad.

Ep.15 Nem várok tovább

Megjelent: 2016-03-24

Jackson megtudja, hogy April várandós, hideg zuhanyként éri a hír. Karev vezetésével az orvosok egy hármas szervátültetésre készülnek. Meredith azon gondolkodik, hogy készen áll-e újra megismerkedni valakivel. DeLucát bosszantja, hogy társai szerint különleges bánásmódban részesül, amiért Maggie-vel randizik.

Ep.16 Ha már nagyon fáj

Megjelent: 2016-03-31

Meredith komoly lépésre szánja el magát az ifjú orvossal, azonban hamar meg is bánja. Maggie úgy érzi, DeLuca elkezd távolodni tőle. Amelia is újraértékeli Owennel való kapcsolatát. Jackson anyja látogatóba érkezik, April megpróbálja addig halasztani a találkozást vele, ameddig csak lehetséges.

Ep.17 A maszk mögött

Megjelent: 2016-04-07

April egy tinédzsert vizsgál meg, amikor kiderül, hogy várandós. A szülei elől el akarja titkolni, Arizona pedig asszisztál ebben, ellenben April-el. Webber megpróbálja lebeszélni feleségét, hogy beleavatkozzon a fia magánéletébe. A rezidensek egy ösztöndíjért versenyeznek.

Ep.18 Nagyon vékony mezsgye

Megjelent: 2016-04-14

Miután egy kisfiú eltűnik, Bailey elrendeli a vörös kódot: a kórházat lezárják. Warren és DeLuca egy terhes anyukával bent ragadnak egy folyosón, Warren úgy dönt, hogy operáció szükséges, hogy megmentse őket. Baileynek kell kivizsgálni a férje ügyét.

Ep.19 A vérzés

Megjelent: 2016-04-14

Bailey nem tud pártatlanul dönteni férje ügyében, ezért létrehoz egy bizottságot, akik felülvizsgálják az esetet. Penny hatalmas lehetőséget kapott az ösztöndíj keretében, azonban maradni akar Callie miatt.

Ep.20 A párbaj

Megjelent: 2016-04-21

Az orvosok kétségbeesetten próbálják megmenteni egy kisfiú életét, akit a legjobb barátja véletlenül meglőtt egy éles fegyverrel. Callie el akarja vinni Arizonával közös gyermeküket New York-ba.

Ep.21 Kell valaki, aki mellettünk áll

Megjelent: 2016-04-28

Edwards barátja, Kyle ismét bekerül a kórházba. Amelia eltiltja a kezelésétől, a többi hozzátartozóval a váróteremben kell végig izgulnia a beavatkozást. Meredith arra buzdítja Ameliát, hogy merjen belevágni egy igazi kapcsolatba Owennel. Arizona és Callie harca folytatódik.

Ep.22 Anyai próbatétel

Megjelent: 2016-05-05

Callie és Arizona nem tudják eldönteni, hogy ki vigyázzon Sofiára. Végül bíróságra viszik az ügyet, ahol egymást nem kímélve harcolnak a teljes felügyeleti jogért. Eközben Alex és April egy várandós tinédzsert kezelnek, aki korábban már járt náluk.

Ep.23 Na végre

Megjelent: 2016-05-12

Callie el van keseredve, Arizona megpróbál jó döntéseket hozni a gyermek felügyeletével kapcsolatban. Owen és Amelia kapcsolata egy új szintre lép. Alex megunja a várakozást, és ismét megkéri Jo kezét. Edwards kibékül a zenész barátjával, aki ismét súlyos állapotban van.

Ep.24 Családi ügy

Megjelent: 2016-05-19

Meredith és Maggie mindent megtesz, hogy Amelia legfontosabb napján minden simán menjen. Jo elárulja DeLucának egy sötét titkát, amiről még Alex sem tud. Ben egyedül marad April-el, akinél megindul a szülés.