1. évad

Castle 1. évad (2009)

Vissza a sorozat adatlapjára

Castle sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Castle sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 10

Főszereplők: Nathan Fillion , Stana Katic , Molly C. Quinn ,





Epizód lista

Ep.1 Rick nem Derrick

Megjelent: 2009-03-09

Richard Castle, a sikeres krimiíró egy gyilkossági ügy közepébe csöppen, ám ezúttal a valódi rendőrségnek van szüksége a tapasztalataira. Kate Beckett, a talpraesett és öntudatos nyomozónő azonban csöppet sem örül a szerinte öntelt és szánalmas fickó kényszerű társaságának.

Ep.2 Veszedelmes viszonyok

Megjelent: 2009-03-16

Egy toronyház mosodájában holtan találják az egyik család bébiszitterét. Beckett nyomozó eleinte értetlenül áll a gyilkosság előtt. Ám amint Castle segítségével kezdik kibogozni az ügyet, szinte minden lépésnél hűtlenségbe, titkos viszonyokba és bosszúvágyba botlanak. A nyomok, néhány kitérő után, elvezetnek a valódi tetteshez is.

Ep.3 Kiközösítve

Megjelent: 2009-03-23

Egy elit középiskola tehetséges növendékével a Central Parkban végzett egy ismeretlen gyilkos. Beckett és Castle a fiú közeli barátaitól megtudja, hogy Donny a nehéz anyagi helyzete miatt drogot árult és hogy ez lehetett a halálának oka is. Kiderül azonban, hogy a tinédzser diákok többszörösen is egymást fedezik, amiből újabb, halálos bonyodalmak fakadnak.

Ep.4 Szex, zsarolás, politika

Megjelent: 2009-03-30

Szőnyegbe csavart holttestet találnak New Yorkban, és Beckett kapja az ügyet. A politika, a call-girlök és a zsarolás szövevényes világában kivételesen jól jön neki a minden lében kanál Castle segítsége, aki mindinkább kezd a csapat része lenni.

Ep.5 Jéghideg ölelés

Megjelent: 2009-04-06

Egy nő jéggé fagyott holttestére bukkannak a munkások egy építkezésen. Castle és Beckett nekilát a nyomozásnak, melynek során több évre visszanyúló családi tragédiát tárnak fel. Kiderül ugyanis, hogy a nő férjét, aki gyanúsítható volt a gyilkossággal, egy éve megölték.

Ep.6 Kockázatos nyomozás

Megjelent: 2009-04-13

Az afrikai vodu vallás rituáléja szerint végeztek egy bevándorlóval. Castle és Beckett közösen nyomoznak, ám hamarosan újabb áldozatról érkezik jelentés. A szövevényes ügyben Castle-nak az életét is kockáztatnia kell, és mindennapjait nem könnyíti meg impulzív és szeszélyes első felesége felbukkanása sem.

Ep.7 Szegény gazdagok

Megjelent: 2009-04-20

A New York-i felső tízezer tagjai közül többeket is kirabol egy igen agyafúrt betörő, akinek eleddig nem tudott nyomára akadni a rendőrség. Amikor az elkövető mind durvábbá válik, és egyik áldozatát meg is öli, Beckett kapja meg az ügyet. Castle-lal együtt be kell épülniük a gazdagok és a csillogás világába - ami Castle-nak nem nehéz, hiszen e körökben ő mozog otthonosan, és a "pályán" Beckett az újonc.

Ep.8 Bosszú a múltból

Megjelent: 2009-04-27

Középkorú nőt találnak meg egy motel fürdőszobájában - egy kád motorolajba fojtva. Beckett és Castle nemsokára rájönnek, hogy egy húsz évvel korábban történt bombatámadás egyik elkövetőjével van dolguk. Halála annál inkább rejtély, mert a nő személyazonosságáról senki nem tudott, így az is kétséges, ki akarhatott bosszút állni rajta - ha ugyan bosszúról volt szó.

Ep.9 Váltságdíj

Megjelent: 2009-05-04

Szülei otthonából rabolnak el egy kétéves kislányt, és hamarosan befut egy telefon is, melyben az emberrablók váltságdíjat követelnek. Az FBI ügynöke, aki nyomozni kezd az ügyben, a New York-i rendőrségtől személyesen Beckett segítségét kéri. Együttműködésük azonban nem lehet felhőtlen, mert Castle megtudja, hogy Sorenson és Beckett valaha együtt jártak.

Ep.10 A koronatanú

Megjelent: 2009-05-11

Brutálisan meggyilkolnak egy New York-i plasztikai sebészt, akiről a nyomozás kideríti, hogy köze volt egy, a tanúvédelmi programban részt vevő, "áruló" maffiózó arcának átszabásához. Castle és Beckett rájönnek, hogy a maffia még mindig Jimmy nyomában van, tehát meg kell védeniük. Ez azonban nem könnyű úgy, hogy még a kilétét sem ismerik.