3. évad

Castle 3. évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

Castle sorozat 3. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Castle sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 3. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 24

Főszereplők: Nathan Fillion , Stana Katic , Molly C. Quinn ,





Epizód lista

Ep.1 Castle újra a színen

Megjelent: 2010-09-20

Beckett és a nyomozók egy gyilkosság helyszínére érkezve teljesen megdöbbennek, amikor a holttest mellett Castle-t találják - fegyverrel a kezében. Castle igyekszik kimagyarázni magát, de Beckett nem hisz neki. Az író végül azt ajánlja, hogy segít kinyomozni a valódi tettest, ha cserébe Beckett visszafogadja őt a csapatba.

Ep.2 Őt is meg a nőt is

Megjelent: 2010-09-27

Holtan találnak egy ismert New York-i médiumot, aki korábban a rendőrségnek is segített. A csapatban többen is úgy vélik, hogy olyan bűnöző tehette el láb alól, akit korábban az áldozat juttatott rács mögé, Beckett azonban másra gyanakszik. Castle, aki maga is mélyen hisz a természetfölötti képességekben, vad ötletekkel áll elő.

Ep.3 Kincskeresők

Megjelent: 2010-10-04

Amikor megölnek egy óvadéki kezest, Beckett és Castle először azokat az elítélteket kérdezi ki, akikkel Carver dolgozott. De gyanússá válik a gyászoló feleség is, illetve egy kiöregedett bűnöző. Beckettnek mindeközben keserűen csalódnia kell egy barátjában.

Ep.4 Golyó a múltból

Megjelent: 2010-10-11

A Central Parkban egy befektetési tanácsadó holttestére bukkannak, akivel antik fegyverből származó golyó végzett. Castle ismét előáll a maga összeesküvés-elméleteivel, és amellett kardoskodik, hogy a férfi időutazó volt. Beckett alapos nyomozással próbálja megcáfolni Castle vad ötleteit.

Ep.5 Társbérlő a koporsóban

Megjelent: 2010-10-18

Egy ravatalozóban botrány tör ki, amikor a koporsó leesik, és az elhunyt mellett egy ismeretlen nő teste tűnik fel. Beckették nyomozni kezdenek az ügyben, és kiderül, hogy a nő orvos volt, aki számos rejtélyes kapcsolattal bírt. Ismert egy hajdani drogbárót, ugyanakkor az ügyészséggel is kapcsolatban állt. Ráadásul a kórházból is oka lehetett valakinek arra, hogy eltegye őt láb alól.

Ep.6 Háromszoros halál

Megjelent: 2010-10-25

Amikor Beckett és Castle egy utcán meggyilkolt nő hulláját vizsgálják, Castle döbbenten veszi észre, hogy az elkövetési mód egy valamikori sorozatgyilkosra vall, aki évek óta nem hallatott magáról. A rendőrség most minden erőt bevet, hogy kézrekerítse a legvalószínűbb gyanúsítottat, és hogy bizonyítékot is szerezzen ellene.

Ep.7 Kis híján híres

Megjelent: 2010-11-01

Egy lánybuliba Chippendale-fiút rendelnek, akit viszont nem sokkal később meggyilkol valaki. Beckett és Castle nyomozni kezdenek, és rájönnek, hogy Dereknek nem csupán egy motoros bandával gyűlt meg a baja, de egy gazdag nő kitartottja is volt, továbbá szélhámosként pénzt csalt ki az ingatlanvásárlóktól. Sokak útjában állt, így a tettes is szinte bárki lehetett.

Ep.8 A szemtanú

Megjelent: 2010-11-08

Amikor a Central Parkban a New York-i metró egyik alkalmazottját találják holtan, Castle és Beckett nyomozni kezdenek, melynek során képletesen, és valóságosan is a sötét mélységekbe kell alászállniuk. Leonard halála érthetetlennek tűnik, ám egy véletlen rávezeti Castle-ékat arra, hogy a férfi tanúja volt egy egy gyermekrablásnak.

Ep.9 Gyilkos típusú találkozások

Megjelent: 2010-11-15

Különös kegyetlenséggel gyilkolnak meg egy asztrofizikust, akinek egy ufókutatóval is kapcsolata volt. Castle egyre azt duruzsolja Beckett fülébe, hogy a tettesek a földönkívüliek, a rejtélyes eltűnések mögött pedig a kormány titkos ügynökei állnak, akik el akarják tussolni a dolgot. Egyre szaporodnak a rejtélyes jelenségek.

Ep.10 Régi szép idők

Megjelent: 2010-12-06

A folyóban talált vízi hulláról kiderül, hogy nem sokkal korábban vásárolta meg Castle egykori kedvenc bárját, amelyhez az írót megannyi kedves emlék fűzi. A nyomozás során kiderül, hogy Donnynak homályos forrásokból lett pénze a nagy üzletre, és hogy a város alatti üregekben, járatokban nem csupán régi emlékek rejtőznek, hanem egy olyan kincs is, amiért sokan öltek volna.

Ep.11 Szerepcsere

Megjelent: 2011-01-03

Castle Hőhullám című regényét megfilmesíti egy stúdió, és a próbafelvételek után Natalie Rhodes kapja meg Nikki szerepét, akit Castle köztudomásúan Beckettről mintázott. Natalie is engedélyt kap, hogy az aktuális gyilkossági nyomozásban részt vegyen. Beckett nagyon jól kijön Natalie-val, ám amikor Natalie a szerepre készülve mindjobban átveszi Kate gesztusait és szólásait, a nyomozónőt egyre inkább bosszantja az alteregója.

Ep.12 Halálos trükk

Megjelent: 2011-01-10

Egy közkedvelt bűvészbolt tulajdonosát, a mágusként ismert Zalmant holtan találják, és a jelek arra utalnak, hogy olyan trükkel próbálkozott, ami az életét követelte. A nyomozás azonban kideríti, hogy halála nem baleset és nem is öngyilkosság volt. Lanie és Esposito románca eközben egyre nyíltabb titokká válik.

Ep.13 Sötét zsaruk

Megjelent: 2011-01-24

Felbukkan az a rendőrnyomozó, aki valaha Beckett édesanyjának meggyilkolása ügyében vezette a vizsgálatot. Mivel már haldoklik, gyónni akart Beckettnek, s elmondani, hogy más is van a háttérben, és hogy a gyilkosság nem véletlen volt. Mielőtt mindent közölhetne, őt magát is agyonlövik. Beckett nyomozni kezd, és kiderül, hogy a gyilkossághoz néhány rendőrnek is köze volt.

Ep.14 A szerencse fia

Megjelent: 2011-02-07

Meggyilkolnak egy gazdag lottónyertest, aki azonban gyakran és nagylelkűen támogatta a szegényeket. Felmerül, hogy az esethez köze lehetett a komornyikjának, vagy éppen a kábítószeres kamaszlánya dílerjének is, de végül kiderül, hogy már magával a lottószelvénnyel sem stimmelt valami.

Ep.15 Az utolsó szög

Megjelent: 2011-02-14

Egy gazdag New York-i üzletasszonyt gyilkolnak meg, a gyanú pedig rögtön a léha férjre terelődik, aki azonban Castle egyik legrégibb barátja. Castle állhatatosan bizonygatja Beckett-nek Damian ártatlanságát, noha egyre több jel utal arra, hogy a férfinak sötét titkai voltak. Castle végül elhatározza, hogy maga jár az ügy végére, és a nyomozás megdöbbentő eredményt hoz.

Ep.16 Visszaszámlálás 1.

Megjelent: 2011-02-21

Amikor holtan találnak egy taxist, az autóját pedig darabokra szedve, Beckett és Castle kezdenek nyomozni az ügyben. Kiderül, hogy a halott neve Amir, és Szíriából vándorolt be. Az ügy hamarosan drámai fordulatot vesz, amikor Castle és Beckett egy raktárban nukleáris anyag nyomaira bukkannak, és a nemzetbiztonsági hivatal egyik ügynöke veszi át a nyomozás irányítását. Castle-t ki akarják rakni az ügyből, de ő Beckett segítségével a saját szakállára folytatja a kutatást, ami viszont halálos kelepcébe vezeti őket.

Ep.17 Visszaszámlálás 2.

Megjelent: 2011-02-28

Castle és Beckett még mindig a fagyasztókamrában vannak, ahová a terroristák bezárták őket, Fallon és Montgomery pedig egészen más nyomon járnak: Jamalt keresik. Csak Esposito és Ryan állhatatosságának - no meg Alexisnek - köszönhető, hogy Castle-t és Beckettet végül élve sikerül megtalálni. Ám a munka java még csak ezután jön, mielőbb ki kell deríteniük, hogy ha nem Amir és Jamal készítették a bombát, akkor vajon ki, és azt is, hogy hol akarja felrobbantani.

Ep.18 Színház az élet

Megjelent: 2011-03-21

Amikor meggyilkolják az egyik népszerű szappanopera íróját, Castle és Beckett kezd nyomozni az ügyben. Castle édesanyja, Martha pedig szintén segíteni próbál a maga módján - hiszen egykor ő is játszott a sorozatban. Ármány és cselszövés, szerelem és gyűlölet között kell lavírozniuk, a színészek világában pedig semmi nem az, aminek látszik.

Ep.19 A jog hálójában

Megjelent: 2011-03-28

Gyilkossági ügyet tárgyalnak a bíróságon, amikor az egyik esküdt hirtelen összeesik és meghal. Az ügyet emiatt újra kell tárgyalni, de az esküdt halála ügyében nyomozó Beckett és Castle hamar kideríti, hogy az esküdtet megmérgezték. Először a vádlottra terelődik a gyanú, akinek érdekében állhatott halogatni az eljárást, de nemsokára kiderül, hogy alighanem ártatlan ember ellen folyt a tárgyalás, amiben az ügyészségnek is benne volt a keze.

Ep.20 Halál a sütőben

Megjelent: 2011-04-04

Egy New York-i olasz pizzéria sütőjében egy félig elszenesedett holttestet találnak. Castle és Beckett az első nyomok alapján arra gyanakszik, hogy a szomszédos, konkurens pizzériák közötti háborúskodás áldozatára találtak. Később azonban kiderül, hogy a halott egy kiváló oknyomozó riporter volt, aki úgy tett, mintha a pizzéria-háborúról írna riportot, valójában azonban az egyik leghatalmasabb New York-i drogterjesztő hálózat vezérének akadt a nyomára, és ezért kellett meghalnia.

Ep.21 Az ifjú reménység

Megjelent: 2011-04-11

Zacket, az egyik New York-i egyetemi úszócsapat szépreményű bajnokát vízbe fúlva találják meg. Hamar megindul a találgatás, a nyomozás pedig gyorsan a dopping-ügyek felé terelődik. Lanie azonban kideríti, hogy Zack tiszta volt, de előkerül néhány adat, ami szerint autólopással is foglalkozott. Beckett minden erejével azon van, hogy előkerítse a gyilkost, Castle pedig eközben féltékenyen figyeli, hogy egy kezdő író - akit ő vett a szárnyai alá - mennyire megkedvelteti magát Beckett-tel.

Ep.22 Élni és meghalni Los Angelesben

Megjelent: 2011-05-02

Amikor meggyilkolják Michael Royce-ot, aki valaha Beckett tanítója és mentora volt, a lány minden erejével nyomozni kezd a gyilkos után. Noha Royce-nak azóta sem tudott megbocsátani, hogy visszaélt a bizalmával, mégis el akarja kapni a gyilkost. Amikor a szálak Los Angelesbe vezetnek, Beckett Montgomery parancsával is dacolva, a saját szakállára odautazik és elkezd kutatni. Castle most is vele tart, és kettejük kapcsolata még a korábbinál is szorosabbra fűződik.

Ep.23 Szépséges hulla

Megjelent: 2011-05-09

Victor Baron, a gazdag New York-i milliárdos szépségversenyének döntője előtt megölik a leginkább esélyes résztvevőt, Ambert. Beckett hamar kideríti, hogy kik voltak a fiatal lány riválisai, akik eltehették láb alól. Képbe kerül egy fotós is, aki valószínűleg aktképeket készített Amberről, de a szálak végül másfelé vezetnek.

Ep.24 Bűnösök brigádja

Megjelent: 2011-05-16

Hal Lockwood, aki megölte Raglan nyomozót, és akinek köze van Beckett anyjának meggyilkolásához is, megszökik a börtönből. Beckett és Castle újult erővel kezdik meg a nyomozást, hogy kézre kerítsék Lockwoodot, és felgöngyölítsék Beckett anyjának ügyét is. Kiderül, hogy McCallister és Raglan mellett egy harmadik rendőr is tagja volt a "bűnösök brigádjának", és amikor fény derül a kilétére, Beckettnek nem csak egész addigi pályáját és emberi kapcsolatait kell átértékelnie, de hamarosan az élete is veszélybe kerül.