6. évad

Castle 6. évad (2013)

Vissza a sorozat adatlapjára

Castle sorozat 6. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Castle sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 6. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 23

Főszereplők: Nathan Fillion , Stana Katic , Molly C. Quinn ,





Epizód lista

Ep.1 Valkűr

Megjelent: 2013-09-23

Castle megkéri Beckett kezét, amire Kate igent mond, ám közös életük gyorsan megváltozik, amikor Beckett Washingtonba költözik az új munkája miatt. Castle igyekszik ugyanúgy segíteni Beckettnek a nyomozásban, ám a nő munkája szigorúan bizalmas, és a dolgok nem várt fordulatot vesznek.

Ep.2 Álomország

Megjelent: 2013-09-30

A nyomozás során Castle-t halálos dózisú méreggel fertőzik meg. Beckettnek és új kollégáinak csupán 10 órájuk van arra, hogy megfejtsék a rejtélyt és megtalálják az ellenszert, különben Castle meghal.

Ep.3 Helló-belló

Megjelent: 2013-10-07

Meggyilkolnak egy volt sorozatszínészt, Castle unaloműzés gyanánt csatlakozik Ryanhez és Espositóhoz a nyomozás során. Ezek után azonban megjelenik Beckett és McCord is, mivel a színész halála a washingtoniakat is érinti.

Ep.4 A rajongó

Megjelent: 2013-10-14

Egy nő arra ébred, hogy a vőlegénye vérben fagyva fekszik mellette. Elmenekül a rendőrök elől, és túszokat szed. Castle segítségét kéri, mert nagy rajongója a férfi regényeinek. Castle hisz a nő ártatlanságában, és mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot.

Ep.5 Az idő megoldja

Megjelent: 2013-10-21

Holtan találnak egy pártfogótisztet, s a gyanú egy középkorú férfira terelődik. A gyanúsított az áldozat lakásán járt, de azt állítja, hogy a világvégét hivatott megakadályozni, mert ő a jövőből érkezett.

Ep.6 Megoldás kódolva

Megjelent: 2013-10-28

Holtan találnak egy könyvelőként dolgozó fiatal nőt. A gyilkosság módja rituális körülményekre utal, ezért Beckettnek és Castle-nek el kell merülnie az okkult tudományokban, hogy megoldják a rejtélyt.

Ep.7 Apja lánya

Megjelent: 2013-11-04

Alexis megkéri apját, hogy segítsen neki bizonyítani egy halálsoron lévő gyilkossággal vádolt férfi ártatlanságát, akinek csupán három napja maradt a kivégzésig. Castle először hezitál, de aztán megragadja az alkalmat, hogy rendezze kapcsolatát Alexisszel.

Ep.8 Karátos indíték

Megjelent: 2013-11-11

Holtan találnak egy párkapcsolati tanácsadót, akinek roppant befolyásos ügyfelei voltak. Időközben előkerül egy 100 karátos, hatalmas gyémánt, és a nyomozópárosnak fogalma sincs, hogy a két dolog között mi az összefüggés.

Ep.9 A tanítvány

Megjelent: 2013-11-18

Holtan találnak egy prostituáltat, aki kísértetiesen hasonlít Lanie-re. A nyomok a kikötőbe vezetnek, ahol újabb holtestet találnak, aki Esposito hasonmása. Még rejtélyesebb lesz az ügy, amikor kiderül, hogy egy korábbi eset összes aktájának nyoma veszett.

Ep.10 A pótpapa

Megjelent: 2013-11-25

Egy férfi betántorog egy templomba, majd holtan rogy össze. A karjában csecsemő korú kisfiút találnak. Beckett és Castle feladata, hogy kiderítsék, ki a férfi gyilkosa, és ki a kisbaba.

Ep.11 Tűzharc

Megjelent: 2014-01-06

A csapat egy gyújtogató után nyomoz. Ryan és Esposito a lángoló épületben ragadnak, és ha Beckett és Castle nem találják meg az elkövetőt, akkor nem élik túl...

Ep.12 Apai örömök

Megjelent: 2014-01-13

Holtan találják az egyik legzseniálisabb hackert a lakásában, aki meglehetősen nagyszabású ügyön dolgozott. A nyomok az egyik nagy hatalmú befektetői csoporthoz vezetnek, és nagyon úgy tűnik, hogy a CIA is belekeveredett. A nagy felfordulásban Castle döbbenten ismeri fel a gyanúsítottat a videókamerák felvételén. A férfi nem más, mint rég nem látott apja. Titkáról még Kate-nek sem mer szólni, ám a nő hamar rájön, hogy Castle-lel nincs minden rendben, aki ráadásul titkos találkákra is eltűnik.

Ep.13 Reflektorfényben

Megjelent: 2014-01-20

Holtan találják Mandy Suttont, a tinisztárt, és az ügyét Kate-re bízzák. Alexist rendkívül lesújtja a hír, a sztár ugyanis a kedvence volt. Míg Castle és Beckett kihallgatják a tanúkat és a testőröket, addig Alexis sem tétlenkedik. Egy véletlen folytán belebotlik Mandybe, akinek sejtelme sincs arról, hogy milyen dráma zajlik körülötte. Kiderül, hogy a halott valójában Mandy dublőre.

Ep.14 A hely szelleme

Megjelent: 2014-01-27

Holtan találják az egyik vezető New York-i divatmagazin asszisztensét. Ellát a halála előtti napon kirúgta a főnöke, Matilda, aki foggal-körömmel védi pozícióját. A törtető nő megdöbbenve ismeri fel Kate-et, az egyetlen olyan nőt, aki nemet mondott neki egy visszautasíthatatlan ajánlatra, és faképnél hagyta a modellszakmát. Castle közben megtalálja az esküvő ideális helyszínét, ám Beckett habozik.

Ep.15 Gimi para

Megjelent: 2014-02-17

Castle nagyon kellemetlen helyzetbe kerül a legújabb ügy kapcsán. Megölnek egy diáklányt, méghozzá abban az elit gimnáziumban, ahová Rick is járt, és bizony nem volt az igazgató kedvence. Sőt, a diri kimondottan pikkelt rá állandó csínytevései miatt. A nyomozás során az igazgató alaposan aláfűt a sikerében fürdő bestseller-írónak.

Ep.16 Vallomások

Megjelent: 2014-02-24

Justin Marketet megölik egy hotelszobában. A kisebb színdarabokban játszó színész ügye pillanatok alatt megoldódik, amikor besétál a rendőrségre Anita Miller, és bevallja a gyilkosságot, méghozzá minden részletével együtt. Pár órán belül azonban teljes lesz a kavarodás, ugyanis újabb két ember érkezik, és mindkettő meggyőződéssel állítja, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Ep.17 A fenevad gyomrában

Megjelent: 2014-03-03

Beckett különleges megbízást kap, melyről se kollégái, se Castle nem tudhat. A drogosztály kérésére egy drogfutár, a Beckettre kísértetiesen hasonló Elena szerepébe kell bújnia, aki jelenleg eszméletlenül fekszik a kórházban. Kate elvállalja, és Elenaként megjelenik a találkán. A tökéletesen bebiztosított helyszínről azonban elrabolják, ráadásul kiderül, hogy Elena valójában bérgyilkos és nem drogfutár.

Ep.18 Nindzsa háború

Megjelent: 2014-03-17

Castle 6. évad 18. epizódja, Nindzsa háború című rész vetítésének időpontja 2014-03-17

Ep.19 Kelet varázsa

Megjelent: 2014-03-24

Megölnek egy fiatal és rendkívül sikeres brókert. A rejtett kamera felvételéről kiderül, hogy egy nő értesítette a rendőrséget nem messze a gyilkosság helyszínétől. Kate megdöbben, amikor kiderül, hogy a betelefonáló nőt a parancsnok húga, a körzeti államügyész bízta meg a megölt férfi megfigyelésével. A két nővér hamarosan összecsap az irodában, és megkezdődik a hatalmi csata.

Ep.20 Időutazás

Megjelent: 2014-04-21

Egy építkezésen megtalálják a negyven éve eltűnt, hírhedt maffiafőnök, Vince Bianchi tetemét. Castle lelkesen veti bele magát az ügybe, mert azt képzeli, hogy ez az időutazás igazán szórakoztató lesz. Arra azonban nem számít, hogy a negyven évvel idősebb maffiózók korántsem olyan ártalmatlan nyugdíjasok, mint hitte. Kate közben rémülettel figyeli leendő anyósa esküvői ötleteit.

Ep.21 Veszíteni tudni kell

Megjelent: 2014-04-28

Logan, a 21 éves gördeszkás nem éli túl az őrült motoros üldözését, aki háromszor is rálő. Mint kiderül, egy illegális gyorsulási verseny résztvevői voltak. Nagyon úgy tűnik, hogy a fiatal áldozat korántsem volt ártatlan, drogkereskedelembe keveredett, és kapcsolatban állt az albán maffiával. Közben Castle és Beckett lázasan készülődnek az esküvőjükre, Kate már a tanúját is megtalálta.

Ep.22 Hajtóvadászat

Megjelent: 2014-05-05

Beckett a legnagyobb titokban továbbra is megfigyeli anyja gyilkosait, amivel felrúgja az egyezséget, amit a befolyásos képviselővel kötött. A törvénytelen akciójára azonban fény derül, amikor több gyilkosság is történik, és bebizonyosodik, hogy mindegyik helyszínen megfordult. Hamarosan menekülni kényszerül, már nem csak az elnöki posztért induló politikus, hanem a rendőrség is vadászik rá.

Ep.23 Holtomiglan, holtodiglan

Megjelent: 2014-05-12

Három nappal az esküvő előtt kiderül, hogy Kate már férjnél van. Még az egyetemen, egy zűrös estén egykori léhűtő barátjával viccből összeházasodtak Vegasban. Kate sürgősen felkeresi Rogant, hogy aláírassa vele a válási papírokat, különben le kell mondani az esküvőt. A férfi azonban vonakodik, és még feltételt is szab. A hír hallatán Castle is helyszínre utazik, s hamarosan mind a hárman fogságba esnek.