10. évad

CSI: A helyszínelők 10. évad (2009)

Vissza a sorozat adatlapjára

CSI: A helyszínelők sorozat 10. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a CSI: A helyszínelők sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 10. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 23

Főszereplők: Laurence Fishburne , Marg Helgenberger , George Eads ,





Epizód lista

Ep.1 Autóbaleset, vagy gyilkosság?

Megjelent: 2009-09-24

Az irodában a feje tetejére áll minden, amikor az egyik nyomozásról információk szivárognak ki. Emiatt Catherine komoly bajba kerül. Ráadásul megtámadják a rendőrséget a bizonyítékként szolgáló holttest miatt, és többen életveszélyesen megsérülnek.

Ep.2 Masni és tapétakés

Megjelent: 2009-10-01

Joseph Bigelow-ra, a közismert hajléktalanra egy sikátorban találnak rá. Az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy természetes halált halt, ám a boncoláskor egy karácsonyi masnit találnak a gyomrán. Senki sem érti, hogy lehetséges ez, hiszen a férfi láthatóan semmilyen műtétet nem végeztek. A csoport közben egy sorozatgyilkos után is nyomoz, aki tapétavágó késsel végez az áldozataival.

Ep.3 Nehéz helyzetben

Megjelent: 2009-10-08

Brutálisan lemészárolnak egy férfit az erdőben. Az áldozat, Devero egy nagy irodánál dolgozott, ahol rengeteg ellensége volt. Mint kiderült, több munkatársát lehetetlenítette el, néhányukat pedig törvénytelen dolgokra vett rá. A nyomozók nehéz helyzetbe kerülnek, mert szinte mindenkinek volt oka végezni Deveróval.

Ep.4 Négy lövés

Megjelent: 2009-10-15

Megölnek egy férfit az egyik hírhedt éjszakai büfé mellett. A helyszínen intézkedő rendőr beszámolója szerint a férfi ellenállt, és ezért kellett rálőnie. A szemtanúk azonban egyöntetűen állítják, hogy az áldozat már a földön feküdt, amikor a rendőr kétszer is rálőtt. Megdöbbenve állapítják meg, hogy a férfit négy lövés érte, ráadásul Scott Johnson szintén nyomozó volt.

Nincs kép

Ep.5 Az edző halála

Megjelent: 2009-10-29

A helyi iskolai csapat népszerű baseball-edzője órákig feküdt az ágyában véres fejjel, majd reggel megpróbált eljutni a kórházba, amikor összeesett a járdán. A férfit legalább tízszer ütötték fejbe, mégpedig hirtelen felindulásból. Sarah egy autós baleset ügyében nyomoz. A kinyílt légzsákból egyértelművé válik, hogy az autóban ketten ültek, ám az autóban csak egy holttestet találtak.

Nincs kép

Ep.6 Bosszú

Megjelent: 2009-11-05

A helyszínelők felfedezik, hogy két látszólag teljesen elkülönülő bűntény ugyanannak a ravasz bosszútervnek a része.

Nincs kép

Ep.7 Lánykereskedők

Megjelent: 2009-11-12

Egy céges ünnepségen megölnek egy fiatal nőt. Az egyik rendőr felismeri az áldozatban az egyik kisebb csatorna időjósát. Senki sem érti, hogy a jól fizetett tévés miért lett utcalány. Langston közben elérhetetlenné válik. Nick kideríti, hogy a professzor egy magánjellegű ügyben nyomoz. Madeline Briggs esete régóta foglalkoztatja, ugyanis ígéretet tett az áldozat hozzátartozójának.

Ep.8 Gyilkosság a tekepályánál

Megjelent: 2009-11-19

Levágott férfi fejet találnak egy bowling pályán. Az áldozat, Ronald Tobin a szórakozóhely egyik alkalmazottja volt. A barátnő elmondása szerint Ron az utóbbi időben megdöbbentően jól játszott, ami mindenkinek feltűnt. Több ellenfele is csalásra gyanakodott a sorozatos győzelmei után, és ezzel rengeteg ellenséget szerzett magának.

Nincs kép

Ep.9 Kettős gyilkosság

Megjelent: 2009-12-10

Elrabolják Henryt, az iroda egyik munkatársát az éjszakai váltáskor. Néhány órával később kiderül, hogy Nick és a többi kolléga áll a háttérben, akik rendhagyó szülinapi ajándékot eszeltek ki. A kaland hajmeresztő fordulatot vesz, amikor a sivatagban autóbalesetet szenvednek, és senkit sem tudnak értesíteni. A négy férfi hosszas gyaloglás után egy hotelhez érkezik. Üres szoba helyett azonban csak egy hullát találnak.

Ep.10 Rejtélyes tettes

Megjelent: 2009-12-17

Egy családi üzletben elszabadul a pokol, ami eszelős lövöldözésbe torkollik. A mama meghal, fia pedig súlyosan megsérül. A nyomozók megdöbbenésére a harmadik, ismeretlen lövöldöző sértetlenül távozott a helyszínről, ami szinte lehetetlen ilyen golyózáporban. Ráadásul úgy tűnik, hogy az ismeretlen tettes egyáltalán nem is lőtt a többiekre.

Ep.11 Igor vagy egy másoló?

Megjelent: 2010-01-14

Juan Ramirezt tetten érik, amikor illegális szemetet rak le. Langston először nem érti, miért őket hívják a helyszínre, ám a rakományt átvizsgálva emberi testrészeket találnak. Langston biztos benne, hogy Igor, a sorozatgyilkos tért vissza, Nick azonban úgy véli, hogy ezúttal egy másolóval van dolguk. Catherine egy luxus örömlány halálának az ügyében nyomoz.

Ep.12 Az egykori profi golfos

Megjelent: 2010-01-21

Russell Huntleyt, az egykori profi golfjátékost valaki lelőtte a golfautójában. A pénzdíjas versenyen nagy a rivalizálás, nemcsak a pénzdíj miatt. Egy ilyen versenyen a népszerűség még a pénzdíjnál is többet ér, amiért sokan akár ölni is képesek lennének. Hamarosan minden golfjátékos gyanúsítottá válik, még az áldozat fia is.

Ep.13 Halál a gimnáziumban

Megjelent: 2010-02-04

A gimnáziumban váratlanul összeesik és a helyszínen meghal egy látszólag teljesen egészséges diák. Trevornak szinte felrobbant az agya, és nyilvánvaló, hogy egy korábbi sérülés okozta a halálát. A kiváló tanulónak nem volt ellensége az iskolában, az azonban különös, hogy a fiú barátnője, a komoly viselkedési problémákkal küzdő Cindy nyomtalanul eltűnik.

Ep.14 A gitáros esete

Megjelent: 2010-03-04

Az egyik neves zenekar gitárosa súlyos áramütést szenved koncert közben. Jay DeMarcus teljesen megváltozik, nem ismer fel senkit, és még a zenei ízlése is megváltozik, ami alaposan felkavarja a zenekar tagjait. Catherine biztos benne, hogy nem baleset történt, amit alátámaszt egy korábbi incidens a tagok között. Langstone egy CIA-ügynök halála ügyében nyomoz, aki daganatos beteg volt, ám a halálát nem ez okozta.

Ep.15 Sohaország

Megjelent: 2010-03-11

Amikor egy fiatal fiút meggyilkolnak, a csapat egy közel két éves ügyhöz kapcsolódó bizonyítékokat talál nyomozás közben.

Ep.16 Az új üzlet világa

Megjelent: 2010-04-01

Miközben Catherine és Vartann egy drogbanda után nyomoznak, addig Langston és Stokes közelebbről megismerkednek a legújabb, virágzó Las Vegas-i "fétis-üzlet" világával.

Ep.17 Dr. Jekyll visszatért

Megjelent: 2010-04-08

Családi mészárláshoz hívják ki a helyszínelőket. Meglepő módon egy átlagos, középosztálybeli család az áldozat, ami nem szokványos célpontja a bűnözőknek. A család legfiatalabb tagja, egy kislány túléli a mészárlást, és valószínűleg szemtanúja volt a történteknek. A kis Gracie hamarosan gyanúsítja a gyilkost, ám meglepően jól viseli a tragédiát és határozott az arcfelismerésben.

Ep.18 Túl messzire mentél

Megjelent: 2010-04-15

Wendy és Hodges egy csapat középiskolás felderítő tanoncot visz egy tanulmányi kirándulásra. Kiszínezik az ügyek megoldásában való szerepüket, és túl messzire mennek a beosztásukat illetően.

Ep.19 Múlt és jelen

Megjelent: 2010-04-22

A helyszínelők egy gyilkosság ügyében nyomoznak Lindsay iskolájában és kapcsolatot találnak a gyilkosság és bizonyos múltbéli események között.

Ep.20 Az utolsó fellépés

Megjelent: 2010-04-29

Knuckles Pratt, a legendás Las Vegas-i komikus elvállal egy éjszakai fellépést partnerével. Az előadás után azonban a komikust holtan találják.

Ep.21 A család nyomában

Megjelent: 2010-05-06

A helyszínelők csapata egy anyát hallgat ki, aki feltehetőleg felelős a családja három évvel ezelőtti eltűnéséért.

Nincs kép

Ep.22 Dr Who

Megjelent: 2010-05-13

Dr. Langstont egy korábbi munkatársa megvádolja a Dr. Jekyll sorozatgyilkossal kapcsolatban, aki után a helyszínelők már hónapok óta nyomoznak. A hírhedt gyilkos, Nate Haskell azt állítja, hogy létfontosságú információi vannak az üggyel kapcsolatban.

Nincs kép

Ep.23 Dr. Jekyll

Megjelent: 2010-05-20

Az évad befejező részében; a helyszínelők élete egy hajszálon lóg, ahogy egyre inkább közelebb kerülnek Dr.Jekyll-hez és lehet, hogy nemcsak egy csapattag nem éri meg, hogy lássa a gyilkos elfogását a finálé második epizódjában.