5. évad

CSI: A helyszínelők 5. évad (2004)

Vissza a sorozat adatlapjára

CSI: A helyszínelők sorozat 5. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a CSI: A helyszínelők sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 5. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 25

Főszereplők: William Petersen , Marg Helgenberger , Gary Dourdan ,





Epizód lista

Ep.1 Viva Las Vegas

Megjelent: 2004-09-23

Négy ügyön kell dolgoznia a helyszínelőknek egyidőben. Greg és Grissom egy lövöldözés körülményeit vizsgálja az egyik felkapott klubnál. Greg számára különösen fontos ez az ügy, az utolsó vizsgája a kinevezéséhez. Catherine a szállodai szobában megölt sztriptíztáncosnő esetét elemzi, Warrick megfejti a villamosszékké változott fotel titkát, míg Sara és Nick az 51-es körzetben eltemetett idegen után nyomoz.

Ep.2 A csatornában

Megjelent: 2004-10-07

Szétmart holttestet találnak a csatornában. Grissom és csapata nehéz feladat előtt áll, mert a holttestet szinte lehetetlen azonosítani. A nyomok alapján végül eljutnak egy eltűnt fiúhoz, akinek hat hete veszett nyoma. Az alapos munkának köszönhetően megtalálják a házat, ahol feltehetően a fiúval végeztek, de a helyszínelők nem tudnak elegendő bizonyítékot összegyűjteni a helyszínen, mert a házban található robbanószerek felrobbannak.

Ep.3 Aratás

Megjelent: 2004-10-14

A tízéves Alicia Perezt elrabolják világos nappal a zsúfolt utcáról. A helyszínelők a nyomok alapján Marlon Waylordhoz, a többszörösen visszaeső pedofil házához jutnak, ahol megtalálják az autót, amivel a rablást elkövették. Grissomnak azonban gyanússá válik a kislány családja, akik nyilvánvalóan titkolnak valamit. Amikor megtalálják Alicia holttestét, kiderül, hogy a gyermek 12 alkalommal adott gerincvelőt leukémiás bátyjának, és a fájdalmas beavatkozások után még várt rá egy nagy műtét, ahol az egyik veséjét operálták volna ki, szintén a testvére számára.

Ep.4 Szarkalábak

Megjelent: 2004-10-21

Holtan találnak egy jómódú nőt a szállodai szobájában. Először vírusfertőzésre gyanakszanak, később azonban kiderül, hogy a nő testén látható foltok szépészeti beavatkozások eredményei. Az áldozat Dr. Malaga speciális fiatalító kúráján vett részt, és feltehetőleg mérgezés okozta a halálát. Hamarosan újabb páciens esik áldozatul, aki pontosan ugyanazokon a kezeléseken esett át. Catherine és Nick kísérletek segítségével rájön, hogy pontosan mi váltotta ki a halálukat, de bizonyítani nem tudják.

Ep.5 Csere találkozó

Megjelent: 2004-10-28

Női holttestet találnak egy szökőkútba dobva. A gyönyörű nő, Vanessa férjes asszony volt, akiért rajongtak a baráti társaság férfi tagjai. A nyomozás során kiderül, hogy a négy házaspár havonta egyszer partit rendezett, ahol kedvükre partnert cseréltek. Vanessa a halála éjszakáján mind a négy férfival ágyba bújt, így bármelyikük lehetett a gyilkos.

Ep.6 Mi rágja Gilbert Grissamot

Megjelent: 2004-11-04

Emberi maradványokat találnak az egyetem környékén. A vizsgálatok során kiderül, hogy az áldozat egy fiatal lány. Grissom érzi, hogy az eset több mint aminek látszik, és a gyanúja beigazolódik. A kékfestékes sorozatgyilkos szedi újra áldozatait, ami azt jelenti, hogy korábban nem a valódi tettest ítélték el. Szorgalmas munka árán eljutnak a gyilkos házához, de a gyanúsított kicsúszik a kezükből.

Ep.7 Formaságok

Megjelent: 2004-11-11

Tragikusan ér véget az a középiskolai évzáró buli, ahol holtan találják a pénzbehajtó, Bobby Jensen lányát. A diákokról kiderül, hogy mindannyian a milliomos csemete, Janelle Macklin játékához asszisztáltak, aki több osztálytársát is rábírta arra, hogy szimuláljanak egy emberrablást. Miután tisztázódik a Jensen lány halála, újabb kérdésre kell megtalálniuk a helyszínelőknek a választ: Janelle csak játszik, vagy valóban elrabolták?

Ep.8 Vá-Vá-Változások

Megjelent: 2004-11-18

Egy rendőri igazoltatás után holtan találnak rá Wendyre, a nővé operált férfire. Grissom és Brass nyomozó számára meglehetősen bizarrá válik a nyomozás, Wendy környezetében ugyanis senkiről sem állítható biztosan, hogy az illető valóban nő. Miután zsákutcába jutnak az átoperálást végző orvos kilétét illetően, újabb holttest kerül elő. Az ott talált DNS-minták megdöbbentő eredményt hoznak.

Ep.9 Mea Culpa

Megjelent: 2004-11-25

Egy per újrafelvétele során Grissom a tárgyaláson olyan ujjlenyomatot talál az egyik azonosítandó tárgyi bizonyítékon, amely nem szerepel semelyik laborjelentésben sem. A tárgyalás félbeszakad, Grissom pedig újra ráállítja a csapatot az ügyre. Bár sikerrel járnak, Eckley, az új személyzeti főnök mondva csinált hibákra hivatkozva feloszlatja a csapatot.

Ep.10 Emberi érzések nélkül

Megjelent: 2004-12-09

A 16 éves Tyson Plummert egy parkban találják meg. A fiatal fiúra több mint tíz lövést adtak le, amiből négy el is találta. Grissom és Greg érkezik a helyszínre, és szemtanúi lesznek, amint az áldozat bátyját lelövi egy ismeretlen tettes. A másik csapat egy éhen halt ötéves kisfiú ügyében nyomoz. Sara hamarosan rájön, hogy az áldozat testvérei is veszélyben vannak.

Ep.11 Ki lőtte le Sherlockot

Megjelent: 2005-01-06

Sherlock Holmes lakásának a tökéletes másolatában találnak egy halottat, Denny Kingsleyt. Grissom és csapata elámul a társaság láttán, akik az áldozat vezetésével Sherlock Holmes világát elevenítették fel, korhű jelmezekben hétről hétre eljátszották a híres bűneseteket. A helyszínen rögzített nyomok öngyilkosságra utalnak, ám a fegyver eltűnt a helyszínről.

Ep.12 Kígyók

Megjelent: 2005-01-13

Két fiatal nőt is holtan találnak a sivatagban. A lányokról kiderül, hogy orosz emigránsok voltak, akik a gazdag üzletember, Andrew Meltonhoz kerültek volna, ám csak Svetlana ért célba. A nyomozás során kiderül, hogy Melton szinte rabként tartotta otthon a lányt, aki végül fellázadt és szökni próbált. Közben Sara az irodában összetűzésbe kerül Eckleyvel és Catherine-nel, ám Grissom még felszólításra sem hajlandó kolléganőjét kirúgni.

Ep.13 Babaház

Megjelent: 2005-02-03

Két fiatal nőt is holtan találnak a sivatagban. A lányokról kiderül, hogy orosz emigránsok voltak, akik a gazdag üzletember, Andrew Meltonhoz kerültek volna, ám csak Svetlana ért célba. A nyomozás során kiderül, hogy Melton szinte rabként tartotta otthon a lányt, aki végül fellázadt és szökni próbált. Közben Sara az irodában összetűzésbe kerül Eckleyvel és Catherine-nel, ám Grissom még felszólításra sem hajlandó kolléganőjét kirúgni.

Ep.14 Kibírhatatlan

Megjelent: 2005-02-10

Fiatal nő holttestére bukkannak egy erdőben. A jelek szerint a férj volt a tettes, ám hamar kiderül, hogy a nő mostohaanyjának is volt indítéka a gyilkosságra. Közben Catherine és csapata egy vadászbaleseten dolgozik. Az illegális vadászat során azonban nemcsak a préda, azaz egy hatalmas termetű kodiak medve, hanem a vadász is életét vesztette.

Ep.15 Óriásbébi

Megjelent: 2005-02-17

Bruce Eiger kaszinótulajdonost holtan találják, a jelek szerint leugrott a háza teraszáról. A város leghatalmasabb üzletemberéről hamarosan kiderül, hogy különös perverziónak hódolt: csütörtökönként, a háza titkos szobájában, csecsemőnek öltözött és arra kényszerítette a közvetlen környezetét, hogy ők is vegyenek részt a játékban. Az ügy során egy zsarolási ügyre is fény derül.

Ep.16 Nagy különbség

Megjelent: 2005-02-24

Maurice Hudsonra egy szállodai szobában találnak rá, feltehetően egy nehéz tárgy okozta a halálát. Grissom legnagyobb megdöbbenésére úgy fest, hogy a halálos tárgy a szállodában rendezett molett nők összejöveteléről származik. Catherine és csapata Kelvin Russel bukméker ügyében nyomoz, akit a közeli mocsárban ölték meg, körülötte pedig számtalan fogadási szelvényt találtak.

Ep.17 Kényszer

Megjelent: 2005-03-10

Megölik Martha Krellt, a fiatal, jómódú nőt. A nyomok kísértetiesen emlékeztetnek egy régebbi gyilkosságra, ám értékelhető ujjlenyomatot annál az esetnél nem tudtak levenni. A korszerűsítésnek köszönhetően azonban sikerül azonosítani mind a két tetthelyen rögzített mintát, és kiderül, hogy egyezik és Jesse Achesoné, aki rendszeres látogatója az állami fegyházaknak.

Ep.18 Az élet szikrája

Megjelent: 2005-03-31

Megégett holttestet találnak az erdőben. A helyszínre kiérkező Grissom azonban mentőt hívat, a fiatal nő, aki testének háromnegyedén megégett, még életben van. Közben Catherine és Nick a Stewart család ügyén dolgozik. A tragédiában meghalt mindkét szülő és a kislányuk is. Hamarosan azonban kiderül, hogy a két ügy összefügg.

Ep.19 4x4

Megjelent: 2005-04-14

A helyszínelőket egyetlen éjszaka alatt négy üggyel bízzák meg. Grissom és Brass egy ellopott kalapács és egy dohány bolt ügyében nyomoznak, Warricknek show-girl jutott, Sara és Greg a testépítő esetén dolgozik, Nicknek pedig egy fiatal fiú halálának az okát kell kiderítenie.

Ep.20 Brass kapitány

Megjelent: 2005-04-21

Jim Brass nyomozó lánya, a prostituáltként dolgozó Ellie szívességet kér apjától. Szeretné megtalálni barátnőjét, aki legutóbbi ügyfele óta nem adott hírt magáról. Brass Los Angelesbe utazik, ahol egykori kolléganője segíti a nyomozásban. A nyomokból hamarosan kiderül, hogy a gyilkos hatalmi pozícióban van, és bár minden bizonyíték alátámasztja a bűnösségét, lehetetlen bíróság elé állítani.

Ep.21 Örök rabság

Megjelent: 2005-04-28

Sara és Grissom az elmegyógyintézetben megölt beteg ügyében nyomoznak. A helyszínre érkezve több kellemetlen meglepetés is éri őket. A pszichiátriai kezelés alatt álló, szellemileg instabil betegek kihallgatása nagyon kemény feladatnak bizonyul. Ráadásul a páciensek elbeszéléseiből további megdöbbentő szörnyűségek derülnek ki az intézetről és az ápolók aljas játékairól.

Ep.22 Willows bajban

Megjelent: 2005-05-05

A kimerítő nap után Catherine betér a közeli bárba, ahol egy vendég megpróbál kikezdeni vele. A férfi a bár egyik gyufásdobozára írja fel a telefonszámát, hátha Catherine meggondolná magát. Később, még aznap este Grissom kéri meg egy szívességre, miután kiderül, hogy ugyanabban a bárban egy nőt meggyilkoltak. A halálát megelőzően ugyanazzal a férfival látták, aki Catherine-t is megkörnyékezte.

Ep.23 Különös ügyek

Megjelent: 2005-05-12

Eckley, a helyszínelők főnöke kénytelen terepre menni, miután Grissom a bíróságon tanúskodik, Catherine pedig helyszínel már egy bűnténynél. A parkolóházban megtalált, véres holttest látszólag könnyű esetnek tűnik, ám Eckley legnagyobb elképedésére ellopják a holttestet a hullaházból. Közben Grissom csapata az egyetemi kollégium szerelmespárjának a halálát vizsgálja. A két fiatalon semmilyen külsérelmi nyom nem látható, úgy tűnik, egyszerre állt meg a szívük.

Ep.24 Élve eltemetve 1

Megjelent: 2005-05-19

Egy gyilkosság helyszínéről elrabolják Nicket. Néhány órával később küldemény érkezik a laborba, amelyből kiderül, hogy élve eltemették és egy millió dollárt követelnek az életéért cserébe. Miután a hivatal elzárkózik a váltságdíj kifizetésétől, Catherine az apjától kér pénzt. Grissom vállalja az átadást, ám az elkövető felrobbantja magát. Csupán egyetlen nyomon tudnak elindulni, a halott férfi lánya emberölés miatt épp a büntetését tölti. Grissom biztos benne, hogy a lánynak is köze van az ügyhöz.

Ep.25 Élve eltemetve 2

Megjelent: 2005-05-19

A Quentin Tarantino által rendezett duplaepizódban a Helyszínelők összefognak, hogy megmentsék egyik társuk életét, miután megtudják, hogy a csapat egyik tagját elrabolták és élve eltemették.