Nincs kép

Az űrkorszak mérnökei 1. évad (2017)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az űrkorszak mérnökei sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Az űrkorszak mérnökei sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 6

Főszereplők:





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Saturn V

Megjelent: 2017-05-07

Az Apollo űrhajókat a Hold térségébe juttató Saturn V rakétákat máig az ember által valaha épített legerősebb szerkezetekként tartják számon. És bár a Saturn V-t alighanem a közeljövőben megfosztják trónjától, lévén a Space Launch System nevű hordozórakéta hajtóereje még az övénél is nagyobb lesz, érdemes meghallgatnunk a közelmúlt mérnökzsenijeit a Hold meghódítása során szerzett tapasztalataikról _ hisz azok a Marshoz vezető út kikövezéséhez is hasznosak lehetnek.

Nincs kép

Ep.2 Holdkomp

Megjelent: 2017-05-14

1969. július 20-án Buzz Aldrin és Neil Armstrong űrhajósok történelmet írtak, amikor az emberiség első tagjaiként a Hold felszínére léptek. A holdra szállásról készült ikonikus felvételeket szinte mindenki ismeri _ a sikert lehetővé tévő holdkomp tervezésének és építésének közel egy évtizedes története azonban a laikusok számára jórészt homályban maradt, holott a főszereplők semmivel se jelentéktelenebb emberek Armstrongéknál…

Nincs kép

Ep.3 Űrrepülőgép

Megjelent: 2017-05-21

Egy zseniális mérnökcsapat lenyűgöző története, mely napi rutinná tette a Föld megkerülését _ megtervezve a világ első újrahasznosítható űrjárművét, a rakétaként felbocsátott és repülőgépként landoló űrrepülőgépet.

Nincs kép

Ep.4 Űrállomás

Megjelent: 2017-05-28

Hogyan és milyen nehézségek legyőzése árán épült a történelem legbonyolultabb és legkomplexebb szerkezete, a Nemzetközi Űrállomás? Az epizód ezt kutatja mérnökök, asztronauták és történészek segítségével.

Nincs kép

Ep.5 Hubble űrtávcső

Megjelent: 2017-06-04

A világűrről lélegzetelállító képeket készítő Hubble Űrtávcső túlzás nélkül nevezhető történelmi jelentőségű, precedens nélküli technológiai vívmánynak. A műszer üzembe helyezése azonban nem volt zökkenőmentes, működésében rögtön a pályafutása elején, az 1990-es felbocsátást követően hibák jelentkeztek. A film a világ leghíresebb teleszkópjának izgalmas története: azoknak a szavaival, akik tervezték, akik építették és akik végül megmentették.

Nincs kép

Ep.6 Viking leszállóegységek

Megjelent: 2017-06-11

A Mars felszínét 1976-ban elérő Viking leszállóegységek történelmet írtak: ez volt az első eset, hogy az ember egy idegen égitesten élet nyomai után kutatott. Milyen kihívásokkal kellett megbirkózniuk a mérnököknek a szondák és a rajtuk található miniatűr laboratóriumok megtervezése során? Az epizódban erről hallunk a legilletékesebbektől.