3. évad

Gengszterkorzó 3. évad (2012)

Vissza a sorozat adatlapjára

Enoch „Nucky” Thompson ténykedése nagymértékben hozzájárult a szervezett bűnözés megerősödéséhez az Egyesült Államokban. A harmadik évad története 16 hónappal a második befejezése után, 1922 szilveszterén folytatódik. Bár a gazdaság virágzik, az alkohol nehezen beszerezhető áru. A zugpiacért folytatott harc egyre erőszakosabbá válik a rivális gengszterbandák között.


Epizódok száma: 12

Főszereplők: Steve Buscemi , Kelly Macdonald , Michael Shannon ,





Epizód lista

Ep.1 Újévi fogadalmak

Megjelent: 2012-09-16

1922 szilveszter éjszakáján Nucky Thompson egy parti házigazdája. Eltökélt szándéka, hogy nem ücsörög egész este a sértődékeny, csempészett whiskyre szomjas gengszterrel, Gyp Rosettivel. Férje nemtetszése ellenére Margaret azt tervezi, hogy támogatja a St. Teresa kórházat. Jimmy és Commodore távollétében Gillian új üzletet épít, miközben ellenőrzi Richardot, aki a fiát, Tommyt mentorálja. Chicagóban Al Caponét bosszantja az O'Banion-banda ténykedése. Van Alden olyan ügybe keveredik, ami kihat karrierjére.

Ep.2 Spagetti és kávé

Megjelent: 2012-09-23

Miközben Nucky az üzletet és az örömöket vegyíti New Yorkban, dühösen reagál a Daughertyvel kapcsolatban álló különleges nyomozó, Gaston Means húzásaira. Margaret bajba kerül a kórházban, amikor önzetlensége egy páciens és az idealista orvos ellenállásába ütközik. Gyp megszakítja útját Tabor Heights-ben. Az Atlantic City és New York között lévő város stratégiai pont lehet a csempészésben. Chaly nem ért egyet a lányával, Maybelle és Samuel jövőjét illetően. Eli új főnököt kap, és új realitásokkal szembesül otthon. Egy szeszszállítmány váratlan kitérőt tesz.

Ep.3 Bone For Tuna

Megjelent: 2012-09-30

Nucky Thompsont újabb rémálom gyötri, és nagyon hiányzik neki Billie. Vonakodva bár, de csatlakozik Margarethez, hogy egy nagy megtiszteltetésben részesüljenek az egyháztól. Gyp Rosetti megállapodik Nuckyval egy szeszszállítmány leszállítására. A gengszter még nem tett le a régi szándékáról. Van Alden sajnálkozik, hogy ő megpróbált kapcsolatba lépni a munkatársaival. Margaret magasabb hatóságnál próbál eredményt elérni a tervezett női klinikájával kapcsolatban. Richard megpróbálja egyenesbe hozni a dolgokat Mickey-vel és Nuckyval.

Ep.4 Ügyes fiú

Megjelent: 2012-10-07

Nucky és Owen egy szesztolvaj nyomába ered. Végül a koraérett tolvajjal közösen egy hosszú éjszakát kénytelenek eltölteni az FBI-ügynökök elől elrejtőzve. A főnök távollétében Mickey és Rothstein egy késedelmes szállítmány miatt füstölög. Mikey felülbírálja Elit az útvonalat illetően, ami messzemenő következményekkel jár Nucky és Gyp számára. Margaret ismerős arccal találkozik, miközben a női klinikájának megvalósításán dolgozik. Miközben New Yorkban Lucky és Joe Masseria a heroinon vitatkozik, Chicagóban kiéleződik az ellentét Capone és O?Banion között.

Ep.5 Érhet meglepetés

Megjelent: 2012-10-14

Miután Nuckyval lerendezik a piaszállítmányt, Rothstein egy egyértelmű üzenetet küld Gypnek Tabor Heightsbe. Közben Washingtonban Gaston Means lehetőséget lát arra nézve, hogy szenátusi vizsgálat induljon Harry Daugherty és az Igazságügyi Minisztérium ügyében. Billie egy új társszereplőt kap, hogy segítségével újraélessze botladozó műsorát. Van Alden és Sigrid egy váratlan látogatót kap. Jimmy távollétében Gillian azon aggódik, hogyan tudja fenntartani az üzletet. Margaret kínos pillanatokat él át a kórházban, majd Madam Jeunetnél.

Ep.6 Ging Gang Goolie Goolie

Megjelent: 2012-10-21

Miközben Nuckyt Washingtonban fogva tartják Daugherty emberei, közeledni próbál az egykori ellenségéhez, Esther Randolph-hoz. Később pedig jól elszórakozik Gaston Means sajátos javaslatán. Eközben odahaza, Atlantic Cityben Margaret megpróbál megküzdeni Teddy démonjaival, míg Owen egy gyanús tűzeset körülményeit igyekszik felderíteni. Gillian összetűzésbe kerül Luckyval, és talál egy megfelelő helyettest Jimmy számára. Richard kapcsolatba kerül az egykori ökölvívóval, Paul Sagorskyval és a lányával, Juliával.

Ep.7 Vasárnapi ünneplő

Megjelent: 2012-10-28

Közeledik Húsvét vasárnapja. Az ünnepre való készülődésben még a gengszterbandák is visszafogják magukat, előtérbe kerül a család. Eli abban reménykedik, hogy Nucky megbocsájt neki, és a kegyes hozzáállásának köszönhetően részt vehet a Thomson família családi összejövetelén. Miközben Richard és Tommy a napot Paul Sagorsky vendégeként tölti, Gillian otthon tartózkodik, és áldozatot hoz a jövője érdekében. Közben New Yorkban a vacsora és az esti ima után Gyp a belvárosba indul remélve, hogy Joe Masseria áldást oszt rá.

Ep.8 A póni

Megjelent: 2012-11-04

Gillian megbékél Jimmy halálával kapcsolatban, noha Nuckynak nem tud megbocsájtani. Van Alden ledolgozza az adósságát O'Banionnak, elmegy egy megbeszélésre, ahol Al Capone-val és Torrio-val találkozik. Később azon tanakodik, hogy folytassa-e továbbra is a rejtőzködő életmódját. Gaston Means segítségével Nucky váratlanul meglátogatja Andrew Mellont, és üzleti ajánlatot tesz neki. Margaret állást foglal a fogamzásgátlással kapcsolatban. Nucky és Owen a boltokat járja egy születésnapi póniért. Nucky bosszúságára Billie-t Hollywood foglalkoztatja.

Ep.9 A fejőlány otthona

Megjelent: 2012-11-11

Gyp legutóbbi akciója láttán Nucky Thompson féktelen haragra gerjed. A gengszter megesküszik, hogy a bizalmas társai segítségével egyszer és mindenkorra leszámol az ellenségével. Washingtonban letartóztatnak egy nagymenő szeszcsempészt, ami kihatással van Daugherty és Jess Smith helyzetére is. Emily egy visszafogott születésnapi partit kap ajándékba. Gillian a hiányzó Harrow-t okolja Tommy legújabb balesetéért. Gyp elhatározza, hogy megvásárolja egy egész város hallgatását. A Broadway egy bukott sztárt gyászol.

Ep.10 Egy férfi, egy terv

Megjelent: 2012-11-18

Nucky Thompson Gaston Means felé nyit, hogy Jess Smitht nyugton tartsa Washingtonban. Gyp egy ügyes húzással szövetséget köt Joe Masseriával New Yorkban. Nucky úgy próbálja semlegesíteni ezt, hogy beszervezi Owent. Margaretet a jövő kérdései foglalkoztatják, vajon hogyan alakulnak a dolgok a kórházban, illetve otthon. Van Alden melléküzlete a visszájára fordul. Gypnek nehézségei támadnak, az egyik szállítmány miatt fő a feje. Harrow visszatart egy bocsánatkérést Julia számára. Chalkyt felvillanyozza egy új lehetőség.

Ep.11 Két rongy csaló

Megjelent: 2012-11-25

Gyp sorsdöntő lépésre szánja el magát, Atlantic Citybe teszi át a székhelyét. Ezzel a lépésével arra kényszeríti Nucky Thompsont és Eddie-t, hogy Chalkynál keressenek menedéket. Az Artemis Klubot lerohanták Rosetti keményfiúi. Gillian emiatt kénytelen fontolóra venni egy nem szívesen látott partnerrel kötendő üzleti megállapodást. Lucky Lucianio is megkötötte a maga üzletét, ám hamarosan kiderül, hogy talán mégsem olyan jó boltot csinált, mint amire számított. Harrow szorult helyzetbe kerül, elveszíti az otthoni kiváltságait.

Ep.12 Margete fövenyen

Megjelent: 2012-12-02

A harmadik évad befejező részében Nucky eltökéli magát, hogy meggyengíti Gyp és Masseria szövetségét, és visszaszerzi az Atlantic City fölötti hatalmat. A feladatok egy részének ellenőrzését átengedi Rothsteinnek. Egy befejezetlen üzlet miatt Harrow visszatér Gillian bordélyába. Luciano arra kényszerül, hogy új embert vonjon be a heroinüzletbe, miután New Yorkban letartóztatják. Chalky és Al Capone felfüggesztik az ellenségeskedést. Margaret elhatározza, hogy véget vet egy kapcsolatának, és fontolóra veszi egy másik folytatását.