3. évad

Sherlock 3. évad (2014)

Vissza a sorozat adatlapjára

Két év távollét után az „elhunyt” Sherlock Holmes újra felbukkan és felkeresi Watsont. A segítségét kéri három igen zavarba ejtő és veszélyes ügy megoldásában.


Epizódok száma: 3

Főszereplők: Benedict Cumberbatch , Martin Freeman ,





Epizód lista

Ep.1 Az üres gyász

Megjelent: 2014-01-01

Az epizódot megelőzte egy 2013 karácsonyán bemutatott rövidfilm, a "Many Happy Returns" (csak angolul), melyben Anderson, a technikus, aki munkanélkülivé vált, igyekszik meggyőzni róla Lestrade-et, hogy Sherlock még mindig életben van. Az epizódban két év távollét után Mycroft rálel Sherlockra Szerbiában, aki megrendezte a saját halálát, és hazaviszi Londonba, hogy segítsen neki megállítani egy terrortámadást, amit egy titkos szervezet tervez. Johnnak most már barátnője van, Mary Morstan személyében, akinek szeretné megkérni a kezét. Nem igazán szeretne újra csatlakozni, de miután a terroristák elrabolják, Sherlock és Mary megmentik, és ezután segít a Guy Fawkes-éjre tervezett robbantássorozat megállításában.

Ep.2 A hármak jele

Megjelent: 2014-01-05

Watson és Mary összeházasodnak, Sherlocknak pedig beszédet kell mondania az esküvőn. A beszédében kitér néhány esetre, amit együtt oldottak meg, a végén pedig rájön, hogy jelen pillanatban is egy gyilkos tartózkodik közöttük. Sherlock megmenti a célszemélyt a biztos haláltól, majd felfedi, hogy Mary minden bizonnyal terhes.

Ep.3 Az utolsó alakítás

Megjelent: 2014-01-12

Sherlock összetalálkozik nyomozása során Charles Augustus Magnussennel, a zsarolókirállyal, aki minden hatalmasságról rendelkezik kompromittáló információval. Miután Maryt is megzsarolta, a nő kénytelen lelőni Sherlockot. Kórházba kerül, de megszökik, és lépre csalja Maryt, aki kénytelen elmondani mindent a valódi kilétéről, Watson füle hallatára.Hogy minden információt visszaszerezzenek a nőről Magnussentől, Sherlock egy karácsonyi buliban bedrogozza a baráti társaságot, és Mycroft számítógépéről államtitkokat szerez cserébe. Hamar kiderül, hogy Magnussennél semmiféle dokumentumok nincsenek, mindent a fotografikus memóriájában tárol. A többiek védelmében így Sherlock kénytelen őt megölni, szemtanúk jelenlétében. Mycroft elsimítja az ügyet: az öccse nem áll bíróság elé tettéért, ha cserébe elvállal egy különösen veszélyes kelet-európai missziót. Hamarosan az is kiderül, hogy Moriarty talán mégsem halt meg...