Nincs kép

Julianus barát Évad 1 (1991)

Vissza a sorozat adatlapjára

Julianus barát sorozat Évad 1 epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Julianus barát sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a Season 1 epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 3

Főszereplők: István Hirtling , János Bán , Gyula Vikidál ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 1. rész

Megjelent: 1991-01-01

A XIII. század elején járunk. A gyermek Györkit végzetesen vonzzák az ősi legendák, mesék, ezért jár el _ apja tilalma ellenére _ Majs apóhoz, a sámánhoz. Perbált atya felismeri a gyerekben a nagyra hivatottságot, a kolostorba fogadja, taníttatja. Györk érdeklődése a legendák után a régi kódexekbe írott történelem felé fordul. Egyre inkább izgatja őt az őshazában, Magna Hungaricában maradt magyarok sorsa, a velük való kapcsolat felvételének lehetősége. Pappá szentelik, amikor is a Julianus nevet kapja…

Nincs kép

Ep.2 2. rész

Megjelent: 1991-01-08

A felkészülés, a tanulás fáradságos évei következnek, előbb a fehérvári klastromban, majd a bolognai egyetemen. A magyar szerzetesek Itáliában az egész keresztény világképet megújító gondolatokkal ismerkednek meg, s elhatározzák, hazatérve a dominikánusok regulái szerint szerzetet alapítanak.

Nincs kép

Ep.3 3. rész

Megjelent: 1991-01-15

Ottó sikertelen felfedező útja nyomán Julianus újabb bizonyosságot szerez, hogy az őshazában még mindig élnek őseink. Az új király, IV.Béla megadja az engedélyt az utazásra, s Julianus három társával elindul az ismeretlen és titokzatos Ázsia felé, hogy keresztény hitre térítse, és az új hazába vezetve egyesítse a szétszakadt magyarságot.