1. évad

Batman 1. évad (1966)

Vissza a sorozat adatlapjára

Batman sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Batman sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 34

Főszereplők: Adam West , Burt Ward , Neil Hamilton ,





Epizód lista

Ep.1 Szevasz Rébusz

Megjelent: 1966-01-12

Míg a Rébusz bepereli Batmant, a Dinamikus Duó a szupergonosz egyidejű tervét vizsgálja.

Ep.2 Bele a közepébe

Megjelent: 1966-01-13

A Rébusz megformázza az eszméletlen Robin arcát. Még két találós kérdéssel keresi fel Batmant. A talányos elmondja Batmannek, ha meg tudja oldani a rejtvényeket, tudni fogja, hol van Robin.

Ep.3 Pingvin és a jómadarak

Megjelent: 1966-01-19

A pingvin arra törekszik, hogy Batmant úgy manipulálja, hogy véletlenül kapribogyót készítsen neki.

Ep.4 Pingvin a vészmadár

Megjelent: 1966-01-20

Bruce Wayne megszökik a pingvin halálcsapdájából, és visszatér a Denevérbarlangba. Azt nem tudja, hogy a Pingvin egyik esernyőjében van egy lehallgató készülék.

Ep.5 A Joker bevadul

Megjelent: 1966-01-26

A Joker elhatározza, hogy saját fegyverét használja fel Batman ellen. Ezért készít egy saját szíjjat.

Ep.6 Batman dühbe gurul

Megjelent: 1966-01-27

Batman elkerüli a nyilvános leleplezést, de nem tudja behozni a Jokert, köszönhetően a gazember övének. Végül Batmant és Robint elfogja Joker bandája. De a Joker nem tudja, hogy a Dynamic Duo felkészült a leszámolásra.

Ep.7 Fagyveszély

Megjelent: 1966-02-02

Mr. Fagyról azt gondolják, hogy elpusztult, de visszatér, és bosszút áll Batmanen. A gazember valamilyen formában gyémántokkal vagy „jéggel” kapcsolatos bűncselekményeket követ el. Lefagyasztja Batmant és Robint.

Ep.8 Az egér szereti a sajtot

Megjelent: 1966-02-03

Vince, a Gotham City-i kórház temperamentumos orvosa megmenti Batmant és Robint. A Dinamikus Duó folytatja Mr. Fagy üldözését.

Ep.9 A nagy Zelda

Megjelent: 1966-02-09

A Dinamikus Duó csapdát állít egy megfoghatatlan bankrablónak, de a női varázsló saját tervet eszel ki.

Ep.10 Halálos csapda

Megjelent: 1966-02-10

Azt mondják, hogy zsákmánya végül is valódi pénz, és Zelda kénytelen egy feloldhatatlan halálcsapdába csalni Batmant és Robint, ahol a bérgyilkosok odakint várakoznak, hogy lelőjék őket, ha megszöknének.

Ep.11 Minden napra egy Rébusz

Megjelent: 1966-02-16

Borisz király, aki egy európai országból származik, látogatásra érkezik Gotham Citybe. Látogatása után elrabolják. Batman és Robin ered a nyomába.

Ep.12 Ha nincs otthon a macska cincognak az egerek

Megjelent: 1966-02-17

Batmannek sikerül kiszabadulnia a Rébusz halálcsapdájából. Ő és Robin úgy döntenek, hogy elbújnak, amíg ki nem találják Rébusz tervét.

Ep.13 A tizenharmadik fejfedő

Megjelent: 1966-02-23

Jervis Tetsch, más néven az Őrült Kalapos elrabolja az összes esküdt tagot, akik elítélték egy korábbi bűnügyi hullám miatt. Elveszi a kalapjukat is. Végső célpontja nem más, mint Batman, aki a kulcsfontosságú tanúságot tette az őrült kalapos perében. Batman és Robin sarokba szorítja az Őrült Kalapost és bandáját, de a bűnözőnek sikerül beburkolnia Párizs gipszébe a köpenyes keresztes lovagot.

Ep.14 Az álhatatos Batman

Megjelent: 1966-02-24

Batman a kiváló légzésszabályozásnak köszönhetően képes kiszabadulni Párizs vakolatából, amelybe be volt zárva. Ennek ellenére az Őrült Kalapos még mindig szabadlábon van. Végül Batman és Robin ismét megmérkőzik az Őrült Kalapossal a bűnözői odújában. A dolgok rosszul néznek ki, de a Diamikus Duónak sikerül diadalmaskodnia.

Ep.15 A Joker az iskolában

Megjelent: 1966-03-02

A Woodrow Roosevelt Gimnáziumban egy automatából adnak ki pénzt. Dick Grayson szemtanúja volt ennek. Batman megtudja, hogy az automatákat egy cég üzemelteti, amelyet a Joker vásárolt meg a börtönből való kiszabadulás után. A Jokernek és bandájának Susie, az iskola pompomlánya segít. Nyomozásuk során Batmant és Robint elfogják és elektromos székekbe helyezik. Ha egy "egy fegyveres bandita" rossz irányba jön, áramütést kapnak.

Ep.16 A Joker emberére talál

Megjelent: 1966-03-03

Egy áramszünet megakadályozza, hogy Batmant és Robint áramütés érje. Eközben egy Batman által készített felvétel megerősíti, hogy Susie pompomlány a Joker egyik szövetségese. Robin, Dick Grayson identitásával, megpróbál beszivárogni a bandába. Mindeközben végre kiderül a Joker fő cselekménye. A középiskolai kosárlabdacsapat tagjai a záróvizsgákra kapnak választ az automatáktól. Megjelenik Joker, aki azt állítja, hogy aggódó állampolgár. A csapat kezdőjátékosait felfüggesztik, mivel a Joker nagy pénzzel fogad a csapat következő ellenfelére. Batmannek azonban más elképzelései vannak.

Ep.17 Ál arc vagy igazi

Megjelent: 1966-03-09

Hamis Arc csapdába csalja Batmant és Robint, és egy metróvágányhoz köti őket néhány perccel a vonat érkezése előtt.

Ep.18 Álarc vagy igazi

Megjelent: 1966-03-10

Alfred a Denevérbarlangból rádión kapcsolatba lép Batmannel. Batman utasítja az inast, hogy zárja rövidre a hős csuklóján lévő kommunikációs eszközt. Ez lehetővé teszi Batmannek, hogy megszabaduljon köteleitől. Ő és Robin kiszabadulnak, mielőtt elgázolná őket egy metró. A Dinamikus Duó folytatja Hamis Arc üldözését, ami egy régi filmstúdióhoz vezet.

Ep.19 Majdnem tökéletes bűntény

Megjelent: 1966-03-16

Macskanő lopások sorozatát indítja el, aminek következtében Gordon biztos beidézi Batmant és Robint. A bűncselekmények jelentősége azonban túlmutat az érintett tárgyak elvételén. A Dynamic Duo végül megtalálja Macskanő barlangját. Robint azonban elsodorják, Batman pedig két ajtó közül választhat. Ha a megfelelő ajtót választja, meg fogja találni Macskanőt. Ha rosszat választ, biztos végzet vár rá. A hős rosszul választ, és egy tigris támadja meg.

Ep.20 Legközelebb szerencsénk lesz

Megjelent: 1966-03-17

Batman a segédövének köszönhetően elkerüli a támadó tigrist. Először felméri a falat. Ezután egy hangeszközt használ, hogy "hasítsa a tigris koponyáját", ahogy William Dozier narrátor tájékoztat bennünket. A hősnek még ki kell szabadítania Robint, aki külön halálcsapdával néz szembe. A feladat elvégzése után a Dinamikus Duó ismét Macskanő nyomába szegődik. Kiderült, hogy a macska gazember Manx kapitány elveszett kincse után kutat, amely Gotham City mellett egy távoli helyen található.

Ep.21 Pingvin jó útra tér

Megjelent: 1966-03-23

A közelmúltban a börtönből való kiszabadulása után a Pingvin saját védőügynökséget alapít, és mindenütt meghiúsítja a csínytevéseket.

Ep.22 Nem, még nem

Megjelent: 1966-03-24

Batman és Robin, akiket egy el nem követett rablásért üldöztek Gordon biztos és O'Hara főnök segítségével a saját halálukat színlelik, hogy így a Pingvin által elkötött Batmobil kameráján keresztűl a nyomába tudjanak lenni.

Ep.23 A viaszkarika

Megjelent: 1966-03-30

A Rébusz legújabb terve hogy egy viaszfigurát lopnak el, amit meg akar olvasztani, ami így közvetlen lángnak kitéve erősen maró hatású lesz.

Ep.24 Adjátok oda nekik a fejszét

Megjelent: 1966-03-31

Kihasználva azt a tévhitet, miszerint a Dinamikus Duónak meg kell akadályoznia, hogy a gonosztevő ellopjon egy inka ékszerkincset, ami egy régészeti kincs elpusztítását is jelentené.

Ep.25 Joker kijátsza az ászt

Megjelent: 1966-04-06

A Joker új bűnözési hullámot indít el olyan rablásokkal, amelyeknek látszólag semmi értelme, például hajcsatokat lopnak el gazdag nőktől és egy lyukat egy golfpályán. De a Joker pontosan tudja, mit csinál. Batman és Robin üldözik, és végül megtámadják a gazember főhadiszállását. A hősöket egy kamrába helyezik, és azt mondják nekik, hogy ha lebegnek egy órát, akkor kiszabadulnak. A Joker ekkor elkezdi elárasztani a kamrát mérges gázzal.

Ep.26 Batman diktálja az iramot

Megjelent: 1966-04-07

Egy zseniális menekülés után Batman és Robin ismét a Joker nyomába ered. A gazember végső bûnének célja nemcsak az, hogy meggazdagodjon, hanem hogy tönkretegye Batman hírnevét is.

Ep.27 Tut király átka

Megjelent: 1966-04-13

Visszatért egy korábbi akadémikus, aki azt hiszi, hogy ő valóban Tut király. Batman és Robin a nyomában van. Azonban Tut király bandája elrabolja Bruce Wayne-t.

Ep.28 A professzor visszatér

Megjelent: 1966-04-14

Bruce kiszabadítja magát közvetlenül azelőtt, hogy a kocsi lezuhanna a szikláról. Batmanként azon dolgozik, hogy Tut királyt bíróság elé állítsa. De a hőst elfogja, és megkínozza Tut király.

Ep.29 A könyvmóly akcióba lép

Megjelent: 1966-04-20

Gordont egy új híd megnyitása közben gyilkolják meg. Hemingway „Akinek szól a harangok” című filmjének egy példánya kis híján felrobbantja a Batmobile-t. Mindkét eset a Könyvmolyhoz vezet.

Ep.30 Amíg Gotham City ég

Megjelent: 1966-04-21

Batman megmenti Robint a Wayne Memorial Óratoronyból az utolsó másodpercben. Amíg a Denevérbarlangban szorgoskodnak, a Könyvmoly ellop egy felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvet a Wayne birtokról.

Ep.31 Halál lassított felvételben

Megjelent: 1966-04-27

Charlie Chaplin és a Keystone Kops rajtaüt a egy újonnan megnyílt Gotham mozin. Kiderül, hogy a tettesek "Rébusz" álruhás bandája. Akiket Van Bloheim német filmrendező kísér, aki mindent celluloidon örökít meg.

Ep.32 Rébusz kényszerképzete

Megjelent: 1966-04-28

Robint elfogta a Rébusz. Batman megkéri Gordon felügyelőt, hogy kísérje el a Denevér-barlangba, hogy szemtanúja legyen Pauline, kihallgatásának. Minden nyom végül visszavezet Mr. Van Jones felbecsülhetetlen értékű némafilm-gyűjteményéhez, amelyhez Rébusz a saját néma remekművét készül hozzáadni.

Ep.33 Pompás uszonyos gazfickók

Megjelent: 1966-05-04

Alfredot elrabolja a pingvin és uszonyos ördögei, miközben kaviárt vásárol a Multimilliomosok Éves Díj vacsorájára. Bár a hűséges komornyik nem ismeri a vacsora titkos helyszínét, Pingvin ördögi tervének részeként átmossa a férfi-szolga agyát. Batman és Robin felkutatják a pingvin búvóhelyét a 'Knott A. Fish' tulajdonában lévő horgászmólón, hogy aztán besétáljanak egy csapdába.

Ep.34 Batman nagy jelenete

Megjelent: 1966-05-05

A Pingvin megtudja a Multi-Milliomosok Éves Díjvacsorája helyszínét Alfredtól: Bruce Wayne S.S. Gotham Neptune fedélzetén. Női ügynökét Finellát a szépségkirálynőt becsempészi a Miss Natural Resources jótékonysági szervezetbe.