2. évad

Doc Martin 2. évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

Doc Martin sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Doc Martin sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Martin Clunes , Caroline Catz , Lucy Punch ,





Epizód lista

Ep.1 Öreg kutyák

Megjelent: 2005-11-10

Martin dokit egy idős asszonyhoz, Murielhez hívja a nagynénje, Joan néni. Kezdetben úgy tűnik, a panasz csupán annyi, hogy megdagadt a bokája, a hölgy ugyanis szellemileg teljesen frissnek mutatkozik. Annál nagyobb Martin doki meglepetése, amikor egy nappal később Murielt a tengerből hozzák ki talpig ruhában, miközben azt állítja, hogy elemet venni ment oda. A tét meglehetősen nagy: ki kell derülnie, hogy kell-e az asszonynak állandó gondozás, tehát az idősek otthona.

Ep.2 Helyben

Megjelent: 2005-11-17

Portwennben egy fura fertőzés terjed, ami hólyagokat produkál a gyerekek testén. Ennek ellenére a szülők nem tartják otthon a csemetéiket, hanem iskolába küldik őket, így a hólyagok lassan mindenkin megjelennek. A falu tanítónője, Louisa nem zavartatja magát különösebben, mert éppen mással van elfoglalva: az iskola igazgatói pályázatára készül. Még a kis Martint sem fogadja be éjszakára, pedig a fiú nem csupán a fertőzést kapja el, de magára is marad, mert az édesanyja kórházba kerül. Louisa és Doc Martin kapcsolata egyre feszültebbé válik.

Ep.3 A vér nem válik vízzé

Megjelent: 2005-11-24

A falurádió műsorvezetője, Caroline elég zaklatott az utóbbi időben. Úgy tűnik, nehezen dolgozza fel a magánéleti zűrjeit, és nem is kommunikál róluk senkivel. Doc Martinhoz csak azért megy el, hogy vizsgálat nélkül felírasson egy gyógyszert, mások meg arra panaszkodnak, hogy gyakran látják alkoholt fogyasztani. Caroline egyre ingerültebben reagál a segítségnyújtásra is, így aggódó barátainak ki kell várnia az utolsó előtti pillanatot, hogy megakadályozzák a tragédiát.

Ep.4 Aromaterápia

Megjelent: 2005-12-01

Doc Martin 2. évad 4. epizódja, Aromaterápia című rész vetítésének időpontja 2005-12-01

Ep.5 Sosem felejtlek

Megjelent: 2005-12-08

Joan néni szomszédasszonya, Helen napok óta ágynak esett, mire a férje, Phil rászánja magát, hogy kihívja hozzá Doc Martint. Az idős asszony azonban már menthetetlen állapotban van, és az orvos jelenlétében kileheli a lelkét. Phil éktelen haragra gerjed, Doc Martint hibáztatja felesége haláláért. Még napok múltán sem hagy alább a dühe, és Joan nénin próbálja megbosszulni a történteket. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy valójában feleségével szemben érzett bűntudatát akarja másokon kitölteni, de a bűntudat oka sokáig rejtve marad.

Ep.6 Családi ügy

Megjelent: 2005-12-15

Doc Martin szülei Portwennbe érkeznek látogatóba, és nagyon furcsán viselkednek. Az anya egy szót sem szól a fiához, az apa, Chris pedig mindenkit le akar nyűgözni a kedvességével. Kivéve a saját húgát, Joan nénit, aki ellen váratlan támadást indít: a közös örökség felét követeli tőle, vagyis azt, hogy Joan adja el a birtokot, ahol él. Doc Martin egyre kellemetlenebbül érzi magát a szülei miatt, és a legnagyobb megpróbáltatás csak ezután következik.

Ep.7 Vadon

Megjelent: 2005-12-22

Marc esküvői tanúnak kéri fel Martin dokit, ő azonban határozottan nemet mond rá. Miután Al elvállalja, a két férfi legénybúcsúra indul az erdőbe. Marcot azonban megmarja egy skorpió. Martin dokit legbelül bántja hogy olyan nyersen nemet mondott a felkérésre, ezért hogy hibáját jóvátegye, öltönyben, nyakkendőben az erdőbe siet Marc megmentésére.

Ep.8 Erotománia

Megjelent: 2006-01-05

Louisa egykori kedvese, Danny visszatér Portmanbe, és megkéri a lány kezét. Hamarosan már az egész falu a közelgő esküvőről beszél, Louisa azonban bizonytalan. Marc menyasszonya bejelenti hogy terhes, kedveséről azonban kiderül hogy terméketlen. Juliáról egyre furcsább dolgok derülnek ki.