1. évad

Fordulópont: A bomba és a hidegháború 1. évad (2024)

Vissza a sorozat adatlapjára

Fordulópont: A bomba és a hidegháború sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Fordulópont: A bomba és a hidegháború sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 9

Főszereplők:





Epizód lista

Ep.1 Borzasztó erejű nap ragyogott fel

Megjelent: 2024-03-12

A második világháborúban az USA egy szigorúan titkos projekten kezd el dolgozni, amely a Japán elleni atomtámadáshoz – és évtizedekig tartó globális konfliktushoz – vezet.

Ep.2 A megmérgezett föld

Megjelent: 2024-03-12

Ahogy Oroszországban és Kínában kezdetét veszi a kommunizmus, Joszif Sztálin megkezdi kegyetlen uralmát, és a Szovjetunió a terror korszakába lép.

Ep.3 Intézményes elmebaj

Megjelent: 2024-03-12

A Szovjetunió elleni háborúra készülve az USA megkezdi a termonukleáris fegyverek tesztelését. Megalakul a CIA, és beavatkozik a világpolitikába.

Ep.4 A fal

Megjelent: 2024-03-12

Az USA és a Szovjetunió nukleáris fegyverkezési versenybe bonyolódik. Fal választja el Berlint. John F. Kennedy békés megoldást keres a kubai válság után.

Ep.5 Háborús játszmák

Megjelent: 2024-03-12

Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov a legrosszabb forgatókönyvre készülve közös nevezőt talál. Egy nukleáris katasztrófa után tragédia történik.

Ep.6 A birodalom megdőlni látszik

Megjelent: 2024-03-12

A Szovjetunió befolyása Kelet-Európára gyengül, amikor a berlini fal leomlik, és a kommunista párt puccsot hajt végre a Szovjetunió egyik prominens vezetője ellen.

Ep.7 Egy korszak vége

Megjelent: 2024-03-12

Új orosz vezető lép színre. A köztársaságok függetlenségre törekszenek. A Szovjetunió felbomlásával több hatalom mérföldkőnek számító egyezséget ír alá a nukleáris fegyverekről.

Ep.8 Moszkva nem hallgat tovább

Megjelent: 2024-03-12

Oroszország nehezen találja nemzeti identitását, amikor Vlagyimir Putyin kerül hatalomra. A hidegháború a múlté, és megkezdődik a terrorizmus elleni háború.

Ep.9 Még nem vagyunk halottak

Megjelent: 2024-03-12

Oroszország lerohanja Grúziát és Ukrajnát, ami erős ellenőrzés alá helyezi Putyint. Miközben virágzik a dezinformáció, a nukleáris háború fenyegetése továbbra is fennáll.