1. évad

MacGyver 1. évad (1985)

Vissza a sorozat adatlapjára

MacGyver sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a MacGyver sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Richard Dean Anderson ,





Epizód lista

Ep.1 Robbanás a föld alatt

Megjelent: 1985-09-29

Szinte haza se ér ázsiai megbízatásából, máris új feladata van. Új Mexikóban egy tudósokból álló csoport rekedt egy föld alatti laboratóriumban. A robbanásban megsérült egy tartály is, minek következtében kénsav szivárog a vízzáró réteg felé. Kiderül, hogy a robbanás nem véletlenül történt...

Ep.2 Az arany háromszög

Megjelent: 1985-10-06

MacGyver Burmában kap új feladatot. Lezuhant egy repülőgép, amin egy nagyon veszélyes mérget szállítottak. A feladat megtalálni ezt a mérget 24 órán belül. Semmi sem mehet akadálytalanul, Mac éppen egy ópiumföld kellős közepén találja meg a mérget...

Ep.3 A budapesti tolvaj

Megjelent: 1985-10-13

MacGyver Magyarországra megy, hogy találkozzon egy régi kettős-ügynök barátjával, Grotsky-val. Grotsky-nak értékes információi vannak orosz kémekről a zsebórájában. Grotsky-tól egy Yanna nevű cigánylány lopja el az órát, de segít is megtalálni, miután megtudja, hogy mi van benne..

Ep.4 A kihívás

Megjelent: 1985-10-21

MacGyvert Közép-Amerikába küldik, hogy hozzon haza egy Kate Connolly nevű újságírót. Az újságírónő éppen egy ügyön dolgozik amiben MacGyver segít neki.

Ep.5 A rablás

Megjelent: 1985-11-03

MacGyver segít egy politikus lányának visszalopni 60 millió dollár értékű gyémántot..

Ep.6 Trumbo világa

Megjelent: 1985-11-10

MacGyver segít Trumbonak és a fiának az Amazon dzsungelben megvédeni az ültetvényét több milliárd hangyától.

Ep.7 Az utolsó állomás

Megjelent: 1985-11-17

MacGyver éppen horgászni indul amikor betér egy kis repülőtér melletti vendéglőbe, ahol fegyveres rablók tartanak fogva egy kis csoportot. Macnek kell kitalálnia azt, hogyan győzzék le a rablókat, és azt, hogy miként szabaduljanak ki..

Ep.8 Pokoli tűz

Megjelent: 1985-11-27

MacGyver meglátogatja két barátját, Billt és Laurát, akik egy távoli kis földön olajkutat ásnak. Mac rendkívül szabálytalanul megpatkol egy biztosítékot, aminek hatására még aznap este a kút kigyullad, majd a ferro- és ferrimágneses anyagokról szerzett ismeretei segítségével helyretesz egy bokaficamot. Mac és Bill elmennek egy bányába dinamitért, de az égő kútig még elég rázós út áll előttük.....

Ep.9 A tékozló fiú

Megjelent: 1985-12-08

MacGyvert ezúttal egy tanú védelmével bízzák meg. Frank Benett elmegy Mac-hez, de elrabolja a testvére Joey. Frank Joey ellen akar tanúskodni egy drog ügyben. A testvérek édesanyja haldoklik, és el akar búcsúzni Franktől, de Joey ezt csak akkor engedi meg neki, ha elmegy a családi házba. Mac elmegy vele, és együtt sikerül kiszabadulniuk Joey kezei közül.

Ep.10 Célpont: MacGyver

Megjelent: 1985-12-22

MacGyver felrobbant egy atomreaktort, ezért meg akarják ölni. El kell bújnia, de nem engedi, hogy a szövetségiek rejtsék el. Meglátogatja a régen nem látott nagyapját, de itt is megtalálják...

Ep.11 Lidércnyomás

Megjelent: 1986-01-15

MacGyvernek egy listát kellene átadnia távoli ügyfelének, de elrabolják és beadnak neki egy hallucinogén gyógyszert, amitől akár meg is halhat. Nem sok ideje van, hogy megszerezze az ellenszert mielőtt a méreg megöli. Egy Lisa nevű lány segít neki megmenekülni.

Ep.12 A halál kapujában

Megjelent: 1986-01-22

MacGyvert egy koporsóban hozzák ki egy német táborból. Fő epizód: A német akció után Mac-et elviszik egy biztonsági házba, de kiderül, hogy közel sem biztonságos, sőt, fogságba esnek. MacGyvernek sikerül meglépnie, de Pete-t elfogják, ezért visszamegy.

Ep.13 Felmelegedés

Megjelent: 1986-01-29

MacGyvert felhívja egy régi ismerőse, amikor rájön, hogy uránt lopnak abból az atomerőműből, ahol dolgozik. Amy szobatársát felrobbantják, mert összetévesztik vele. Mac-et és Amy-t bezárják egy radioaktív hulladékok sugármentesítésére szolgáló kamrába. MacGyver pedig sikeresen levizsgázik emberismeretből, majd helyreállítja a reaktor hűtőrendszerét egy revolver segítségével.

Ep.14 Visszaszámlálás

Megjelent: 1986-02-05

MacGyver összeáll egy régi háborús cimborájával Charlie-val, hogy hatástalanítson egy bombát a Victoria nevű hajó fedélzetén, amin 1100 utas van. Figyelmeztetésképpen már felrobbantották a kapitányt, mire ők odaértek. Az első bomba hatástalanításánál Charlie meghal, de utolsó szava a bomba hatástalanításának titka volt...

Ep.15 A tégla

Megjelent: 1986-02-12

MacGyvernek fel kell fednie egy kém azonosságát az ügynökségen belül, aki felelős négy ügynök haláláért.

Ep.16 Amikor elmosolyodik

Megjelent: 1986-02-19

MacGyver megpróbál kicsempészni Bulgáriából egy mikrofilmet, de a határon találkozik egy amerikai szépséggel, aki a zsebébe rejt egy ékszerekkel teli zsákocskát. A rendőrség észreveszi és őrizetbe helyezi őket, ahonnan sikerül megszökniük ugyan, de a csomagjaikat - ezzel együtt a mikrofilmet is - elvették....

Ep.17 Egy igazi férfi

Megjelent: 1986-03-05

Afganisztánban lezuhan egy katonai műhold, és MacGyver küldik oda, hogy hozza el a benne levő adatokat. Menekülés közben megsérül a válla, de egy afgán fiú és az édesanyja megmenti a Vörös Hadseregtől.

Ep.18 A rút kiskacsa

Megjelent: 1986-03-12

Egy tizenéves számítógépzseni lánynak sikerül feltörnie a Pentagon biztonsági rendszerét, és hozzáférnie egy bizonyos Kígyószem projecthez. MacGyver segít neki, de elrabolják tőle. A lány elárulja fogvatartóinak, hogy hogy tudják működtetni a Kígyószemet. Sikerül megszöknie és MacGyverrel közösen hatástalanítják a rakétákat, amiket a Kígyószem működtet.

Ep.19 Lassú halál

Megjelent: 1986-04-02

Indiaiak térítik el azt a vonatot amin éppen MacGyver utazik. A banditák két ember keresnek, akik gyógyszer helyett mérget adtak el nekik.

Ep.20 A szökés

Megjelent: 1986-04-16

MacGyvert egy misszionárius orvos kiszabadításával bízzák meg. Az orvost egy szigorúan őrzött börtönben tartják fogva. Miután sikerrel kiszabadítja, kiderül, hogy nem orvos, hanem fegyverkereskedő. A fegyvereket végül sikerül megsemmisíteni, a fegyverek árát pedig egy árvaháznak adományozzák.

Ep.21 A lelkiismeret börtönében

Megjelent: 1986-04-30

MacGyver Pete után megy Oroszországba, és segít neki kiszabadítani Alexandert, az orosz Nobel-díj jelöltet egy elmegyógyintézetből. Alexander lánya is veszélybe kerül, de nem érdekli, segít MacGyvernek és Pete-nek kiszabadítani Alexandert.

Ep.22 A gyilkos

Megjelent: 1986-05-07

Az ügynökség egy bérgyilkost keres, akinek Piedra a neve. Miután megtalálják és letartóztatják, MacGyvert állítják a helyébe, hogy fedje fel Piedra megbízóját. Piedra megszökik és meg akarja ölni az érseket...