5. évad

Az alelnök 5. évad (2016)

Vissza a sorozat adatlapjára

Miután a főnöke lelép, Selina Meyer alelnökasszony lesz az elnök.


Epizódok száma: 10

Főszereplők: Julia Louis-Dreyfus , Anna Chlumsky , Tony Hale ,





Epizód lista

Ep.1 Másnap reggel

Megjelent: 2016-04-24

Selina előtt megcsillan a győzelem lehetősége. Amynek ki kell találnia, visszatér vagy sem, Catherine meghiúsít egy kulisszák mögötti akciót. Mike nagy bejelentést tesz.

Ep.2 Újraszámlálás

Megjelent: 2016-05-01

Selina maga mellé veszi a köztiszteletben álló Bob Bradleyt. Miután sikerül kigolyózni Tom Jamest a banki munkacsoportból, találkozik Charlie Baird bankárral. Mike próbál egészséges életmódra váltani. Amy és Dan fontos pillanaton osztoznak.

Ep.3 Twitter

Megjelent: 2016-05-08

Mike-nak kell megküzdenie Selina twitter-üzenetének következményeivel. Amy úgy érzi, Bob teljesen elnyomja, majd bajba kerül viselkedése miatt. A múzeumban rendezett összejövetelen Gary váratlanul a figyelem középpontjában találja magát.

Ep.4 Mami

Megjelent: 2016-05-15

Selina a kórházba siet. Amy és Dan rájön, hogy az O’Brien-tábor hamis történettel rukkolt elő. Megbízzák Jonah-t és Richardot, szervezzenek egy Selinát támogató tüntetést. Mike és Wendy találkoznak egy potenciális helyettes-jelölttel.

Ep.5 Hálaadás

Megjelent: 2016-05-22

Selina sajátos módon ünnepli meg a Hálaadás napját. Ben és Kent megpróbálja kezelni az ünneppel járó káoszt, beleértve Tom Jamest és Doyle alelnököt is, hogy foglaljanak állást Selina távollétében. Ben elküldi Dant, hogy dolgozzon Jamesnek.

Ep.6 Ribigate

Megjelent: 2016-05-29

Az ország komoly gazdasági visszaesés küszöbén áll, melynek kapcsán Selina Meyernek komoly döntéseket kell hoznia. Jonah újra New Hampshire államban van. Catherine megpróbálja elcsípni Selinát, hogy megosszon vele néhány fontos információt.

Ep.7 A vacsora

Megjelent: 2016-06-05

A karácsonyi partin Selina megpróbál szavazatokat gyűjteni. A legnagyobb érdeklődést azonban az 50 legjobb kormányzati alkalmazott listája váltja ki. Mike elgondolkodik, mi lenne, ha hátat fordítana a politikának. Dan segít Jonahnak.

Ep.8 Kínai karácsony

Megjelent: 2016-06-12

Selina magával viszi Catherine-t a Camp David-i családi ünnepségre. A csapata azt tervezi, hogy a szabadság leple alatt Selina titkos tárgyalásokat folytat a kínai elnökkel. A New Hampshire-i vita katasztrofális eredménnyel zárul.

Ep.9 Csókos húgod

Megjelent: 2016-06-19

A Fehér Házban a leendő elnök személye kerül a figyelem középpontjába. Catherine és Marjorie harcba keverednek egymással, végül Catherine-nek sikerül befejeznie a dokumentumfilmet. A csapat azt tervezi, hogy megszabadulnak Mike-tól.

Ep.10 Minden végzet nehéz

Megjelent: 2016-06-26

Tom James készül az elnöki székbe. Selina az államtitkári posztot kéri. Egy váratlan fordulat után végül Laura Montez lesz a befutó. Selina lelép, nem tudja mitévő legyen. Jonah-t hererákkal diagnosztizálják.