5. évad - Örökség

Válaszcsapás 5. évad - Örökség (2015)

Vissza a sorozat adatlapjára

A nagy sikerű széria a Brit elhárítás 20. Szekciójának ténykedéséről szól. Scott, Stonebridge és kollégáik ezúttal emberrablási ügyben nyomoznak, ám kiderül, ez csak első lépése a nagyszabású, egész világot érintő terrorcselekménynek. Ennek során megküzdenek a japán Jakuzával, az orosz maffiával, elit zsoldosokkal, észak-koreai renegátokkal, és más halálos erőkkel.


Epizódok száma: 10

Főszereplők: Sullivan Stapleton , Philip Winchester , Michelle Lukes ,





Epizód lista

Ep.1 1. epizód

Megjelent: 2015-06-03

A Cinemax mozicsatorna saját gyártású sorozatának negyedik, egyben utolsó évada. Az évadnyitó részben az Észak-Koreával tartandó történelmi atomhatalmi csúcs előestéjén Robin Foster, a thaiföldi brit nagykövet megtudja, hogy elrabolták a lányát. Chloe a Ray McQueen vezette könyörtelen bangkoki banda kezébe került. Scott, Stonebridge és a 20. szekció csapata versenyt fut az idővel, hogy megtalálják a lányt. Amikor erőfeszítéseik kudarcot vallanak, Foster végül a saját ösztöneire hagyatkozik.

Ep.2 2. epizód

Megjelent: 2015-06-10

Az események váratlan és drámai fordulatot vesznek, amikor súlyos támadás éri a thaiföldi angol nagykövetséget. Scott és Mike azonnal akcióba lendülnek, és a támadók nyomába erednek. A nagykövetet kórházba szállítják, később itt találkozik a lányával, Chloe-val és a feleségével. Miközben Mike még mindig lábadozik a sebesült vállával, Scott és Philip Locke elmegy, hogy utánanézzen a korrupt rendőrökről szóló információnak, amit a gengszter Ray McQueentől kaptak.

Ep.3 3. epizód

Megjelent: 2015-06-17

Scotték be akarják hozni McQueent kihallgatásra, de a Li irányította korrupt zsaruk megelőzik őket. Scotték segítenek, de McQueen nem hajlandó együttműködni, míg a felesége nincs biztonságban. Időközben rájön, hogy Li az észak-koreai bűnszervezetnek, az Office 39-nek dolgozik, és azért támadták meg a követséget, hogy Észak-Korea konfliktusba keveredjen a nyugattal. Míg Scotték információkat gyűjtenek a szervezetről, McQuuen az életét áldozza a feleségéért és a csapatért. Kiderül, hogy Mei a tégla.

Ep.4 4. epizód

Megjelent: 2015-06-24

Stonebridge-t megmenti két fedett CIA-ügynök, akik Shiróra pályáznak. Locke alkut ajánl: folytathatják a küldetésüket, ha segítenek a csapatnak elkapni a vanádium-szállítmányt, ami az észak-koreaiaknak a rakétatechnikájuk fejlesztéséhez kell. Miközben a két ügynök lecsap Shiróra, a többiek a szállítmány nyomába erednek. Hamarosan kiderül, hogy a két kamion csak elterelés volt, a vanádium már célba jutott. Mei elkapja Richmondot. Miután Scott értesül erről, a nyomukba ered, de már késő.

Ep.5 5. epizód

Megjelent: 2015-07-01

Scott és Stonebridge becsempészik magukat Észak-Koreába, hogy elpusztítsák a vanádiumot. Egy MI6-os kontakttól fegyvereket és térképet kapnak. Közben Mei, azaz valódi nevén Li-Na visszatér Észak-Koreába, és újra összeáll az egykori szeretőjével, Kwonnal. Li-Na megparancsolja, hogy rabolják el Finnt Bangkokban. Scottéknak sikerül bejutni a hadiüzembe, és elvégzik a dolgukat. Miközben megpróbálnak kijutni, Scott megtudja, hogy elrabolták a fiát, és megölik, ha nem adják meg magukat.

Ep.6 6. epizód

Megjelent: 2015-07-08

Scotték elfogására ráharap a média. Locke-nak megtiltják, hogy mentőakciót szervezzen, de nem veszi figyelembe ezt. Ketten Vlagyivosztokba indulnak, ahol számítanak a Szövetségi Biztonsági Szolgálat ügynöke, Nina Pirogova segítségére. Közben Li-Na zsarolással videós nyilatkozat megtételére kényszeríti Scottékat, melyben Amerikát okolják a történtekért. Locke, Martinez és Pirogova megmenti őket, de Finn megsebesül. A kudarc miatt Li-Nára halál vár, de Kwon megmenti.

Ep.7 7. epizód

Megjelent: 2015-07-15

Li-Na és Kwon Bécsben tűnnek fel. Pirogova megtudja, hogy az orosz maffia bérgyilkosa, Ivan Miskin Li-Nának dolgozik. Kwon a hírhedt IRA robbantóval, Oppenheimmerrel találkozik. A csapat megfigyeli a találkozót, ahol Locke rájön, hogy Oppenheimer a fia gyilkosa. Amikor lecsapnak rájuk, csak Kwont sikerül elkapni. Scotték futni hagyják, hogy követni tudják, de ő lerázza őket. Pirogova követi Miskint a bankba, ahol találkozik Li-Nával. Az akció során Li-Náék elmenekülnek, Miskin foglyul ejti Pirogovát.

Ep.8 8. epizód

Megjelent: 2015-07-22

Scotték Li-Nát és Kwont üldözik, hogy megmentsék Pirogovát, de elvesztik a nyomukat. Miskin rájön, hogy a notebookon kódok vannak. Scotték lenyomozzák a dekódert, amit az oroszok elloptak, hogy feltörjék a notebookot. Li-Na nukleáris támadásra készül, de Scotték Kwon előtt megszerzik a nukleáris anyagot, de ő az oroszokkal együtt visszaszerzi. Locke halállal fenyegeti Oppenheimert, ha nem árulja el, hol van Li-Na. Scotték rájönnek, hogy a célpont az Egyesült Nemzetek genfi főparancsnoksága.

Ep.9 9. epizód

Megjelent: 2015-07-29

Ridley feloszlatja a csapatot, de Scotték folytatják a genfi küldetést. Li-Na élő tévéadásban megfenyegeti az ENSZ-t az Észak-Koreával szembeni bánásmódja miatt. Scotték leszámolnak az ellenséggel, és a nyugdíjas bombaszakértő segítségével hatástalanítják a bombát. A csapat elfogja Li-Nát, és átadják Fabernek és Masonnak. Ám rájönnek, hogy ezek igazából zsoldosok, akiket Ridley bérelt fel, hogy öljenek meg mindenkit. Li-Na és Locke halála után Scotték helikopterrel menekülnek, de a gépet találat éri.

Ep.10 10. epizód

Megjelent: 2015-07-29

Az évad- és sorozatzáró részben Scotték az Alpokban rejtőznek Ridley zsoldosai elől. Egy közvetítőtől megtudják, hol van titkos CIA-raktár a közelben, ahol fegyverekhez juthatnak. Scotték a gáthoz mennek, de kiderül, hogy a lerakat üres, ráadásul körülvették őket. Menekülés közben Scott lövést kap. Végül Bryant segítségével menedékre lelnek, de rájönnek, hogy valójában eladta őket. Faber felajánlja, hogy életben hagyják őket, de Stonebridge végez a fickóval. A zsoldosok végső támadásra indulnak…