1. évad

Így működik a Világegyetem 1. évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

Így működik a Világegyetem sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Így működik a Világegyetem sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Mike Rowe ,





Epizód lista

Ep.1 Ősrobbanás

Megjelent: 2010-04-25

A program azt vizsgálja, hogyan jött létre az Univerzum a semmiből, és hogyan nőtt egy apró pontból, kisebb, mint egy atomrészecske, a ma látható hatalmas kozmoszig.

Ep.2 Fekete lyukak

Megjelent: 2010-05-02

Fekete lyukak, az Univerzum legerősebb pusztítói, a legtitokzatosabb jelenségek a mennyben. Évekig csak találgatások voltak, most a modern csillagászat ijesztően valóságosnak bizonyítja őket, és megmutatja, hogy jól alakíthatják mindazt, amit látunk.

Ep.3 Galaxisok

Megjelent: 2010-05-10

A galaxisok evolúciója, a 13 milliárd évvel ezelőtti, az űrben lebegő hideg gázfelhőktől a mai hatalmas gravitációs kötött rendszerekig.

Ep.4 Csillagok

Megjelent: 2010-05-10

Megvizsgáljuk a csillagok születését, és azt, hogy létrejöttük hogyan változtatta meg örökre a kozmoszt, ami bolygókhoz és magához az élethez vezetett.

Ep.5 Szupernóvák

Megjelent: 2010-05-17

A csillagok nem örökkévalók; elképzelhetetlenül nagy, szupernóváknak nevezett robbanásokban halnak meg. Az Ősrobbanás után a második helyen a robbanások találkoznak a teremtés és a pusztítás között. Csak most kezdtük megérteni, hogyan működnek ezek a csodák az égbolton.

Ep.6 Bolygók

Megjelent: 2010-05-17

Naprendszerünkben mindössze nyolc bolygó van, de csak a Tejútrendszerünkben százmilliárd bolygó lehet. Ez az előadás a bolygók útját követi nyomon, amint porszemekből nőnek a ma látható csodálatosan sokszínű világokba.

Ep.7 Naprendszerek

Megjelent: 2010-05-24

Egyedülálló a naprendszerünk? Egy másik csillag körül keringő bolygó első felfedezése óta mintegy 280 idegen naprendszert azonosítottak. Csak akkor érthetjük meg, milyen figyelemre méltó az univerzumunk, ha a sajátunkon messze túlmutató naprendszereket nézünk.

Ep.8 Holdak

Megjelent: 2010-05-24

A holdak minden lehetséges formában és méretben léteznek. Az olyan hihetetlen természeti jelenségek otthona, mint a gigantikus gejzírek és a kolosszális vulkánok, a holdak kínálják talán a legjobb esélyt arra, hogy idegen életet találjanak az Univerzumban – és valószínűleg több milliárdnyi példányban léteznek.