2. évad

Így működik a Világegyetem 2. évad (2012)

Vissza a sorozat adatlapjára

Így működik a Világegyetem sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Így működik a Világegyetem sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Erik Dellums ,





Epizód lista

Ep.1 Az élet kohói

Megjelent: 2012-07-11

Egyedül vagyunk az Univerzumban? Mitől olyan más a Föld? A válasz egy része a vulkánjaink. Nélkülük mi sem lennénk itt. Ma vulkánokat fedezünk fel idegen világokon. Ezek a világok, ahol holnap életet találhatunk?

Ep.2 A teremtés szele

Megjelent: 2012-07-18

A pusztító időjárási erők a Föld kreatív energiájának tünetei. Ha arra törekszünk, hogy felfedezzük, egyedül vagyunk-e az univerzumban, nem csak világokat kell keresnünk, hanem az időjárást is; találjuk meg azt a nagy vihart, és talán találunk idegen életet.

Ep.3 Pokoli planéták

Megjelent: 2012-07-25

Egyszer azt hittük, hogy a Naprendszerünkben csak bolygók vannak. Sok más bolygót is találtunk, de ezek egyáltalán nem olyanok, mint amire számítottunk, a mélyen fagyott, mérgező hógolyóktól a felperzselt és forró rémálmokig. Minden bolygó a pokol bolygója?

Ep.4 Kozmikus tűzviharok

Megjelent: 2012-08-01

Az Univerzum egy mágneses aknamező. A forgó csillagrendszerek recsegnek és felrobbannak, a mágneses szörnyek világokat hasítanak szét, a csillagrengések pusztító energiájú sugarakat bocsátanak ki, a galaktikus lángszórók pedig gamma-sugarakat bocsájt ki az Univerzum. Megtaláljuk a Földet a lővonalban?

Ep.5 A teremtés óraműve

Megjelent: 2012-08-08

Létünket a Föld stabil keringési pályájának köszönhetjük. Bárhová is nézünk, kaotikus, instabil és erőszakos keringési pályákat találunk. Mégis a legnagyobb léptékben a keringési pályák teremtő erőt is jelentenek, még magának az univerzumnak a szövetét is megépítik.

Ep.6 Jéggé fagyott vándorok

Megjelent: 2012-08-15

A korai univerzum időgépeiként az üstökösök rejthetik a kulcsot a kozmosz titkainak feltárásához, és akár magának az életnek az eredetét is jelenthetik. Ebben az epizódban megtudjuk, hogy az üstökösök még titokzatosabbak és lenyűgözőbbek, mint azt valaha is elképzeltük.

Ep.7 Aszteroidák - Félbemaradt bolygók

Megjelent: 2012-08-22

Az aszteroidák kiirtották a dinoszauruszokat, és lehet, hogy visszatérnek hozzánk, de ők építették a Földet is, és életet hozhattak a kopár felszínére. Az aszteroidák ugyanúgy alakítják a jövőnket, mint a múltunkat, és a tudósok igyekeznek feltárni titkaikat.

Ep.8 A Föld születése

Megjelent: 2012-08-29

A Földet kataklizmák sorozata alkotta, amelyek nélkül nem léteznénk. Létrehozhattak-e ugyanezek az események más földhöz hasonló bolygókat a világegyetem más részein, amelyeket hozzánk hasonló lények laknak?