6. évad

Így működik a Világegyetem 6. évad (2018)

Vissza a sorozat adatlapjára

Így működik a Világegyetem sorozat 6. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Így működik a Világegyetem sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 6. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 10

Főszereplők:





Epizód lista

Ep.1 A feketelyukak tényleg léteznek?

Megjelent: 2018-01-09

Kozmológusok azt mondják, hogy fekete lyukak vannak a világegyetemben mindenhol, de soha nem láttak még egyet sem, és majdnem lehetetlen tanulmányozni őket. Léteznek egyáltalán?

Ep.8 A törpebolygók

Megjelent: 2018-02-27

Naprendszerünk több száz furcsa, apró, törpebolygóknak nevezett világnak ad otthont, és az új felfedezések felfedik e titokzatos helyek titkait.

Ep.2 Ikernapok: az idegen rejtélyek

Megjelent: 2018-01-16

Galaxisunkban a csillagrendszerek felének nem egy, hanem két csillaga van, ideális élőhelyet teremtve az idegen élet számára. Itt a kettőscsillagok teljes világokat vetnek az űrbe.

Ep.5 Az Uránusz és a Neptunusz: a jégóriások felemelkedése

Megjelent: 2018-02-06

Új kutatások azt mutatják, hogy a jégbolygók vándorlása segíthette az élet kialakulását a Földön, és megállította annak elpusztítását. Vajon miért ennyire létfontosságúak?

Ep.7 A kvazár-rejtély

Megjelent: 2018-02-20

A kvazárok az űr legragyogóbb és legrejtélyesebb objektumai, melyeket fekete lyukak táplálnak. Hogyan formálják az univerzumot, és hogyan közreműködnek végül az elpusztításában?

Ep.4 A Tejút halála

Megjelent: 2018-01-30

A Tejút haldoklik. A tudósok megpróbálják kideríteni, mi öli meg, ehhez azonban nyomon kell követniük a hollétét az elmúlt 13,6 milliárd év során.

Ep.9 Harc az aszteroidák ellen

Megjelent: 2018-03-06

A tudósok élvonalbeli technológiát alkalmaznak egy aszteroida-apokalipszis megállítására, és az emberiség most először van közelebb, mint valaha ahhoz, hogy megvédje a Földet ezektől a gyilkos űrkőzetektől.

Ep.6 A Merkúr titkos történelme

Megjelent: 2018-02-13

A Messenger űrszonda négy éven át küldött képeket a Merkúrról, a Naprendszer legkisebb bolygójáról, mely a legközelebb van a Naphoz. Vajon veszélyeztetheti a földi életet?

Ep.3 A Naprendszer legsötétebb történelme

Megjelent: 2018-01-23

A naprendszerünk különbözik a többitől a Tejúton, de erőszakos múltat rejt. A tudósok megvizsgálják a nyomokat, hogy felfedjék titkos történelmét.

Ep.10 A téridő rejtélye

Megjelent: 2018-03-13

Az űr sokkal több minden rejt, mint ami az emberi szemnek látható. Gondoljunk, csak a titokzatos téridőre, amely az életünket irányítja.