Speciális epizódok

Inspector Morse Speciális epizódok (1995)

Vissza a sorozat adatlapjára

Inspector Morse sorozat Speciális epizódok epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Inspector Morse sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a Speciális epizódok epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 8

Főszereplők: John Thaw , Kevin Whately , Peter Woodthorpe ,





Epizód lista

Ep.1 Út az erdőn keresztül

Megjelent: 1995-11-29

Steven Parnellt, akit az előző nyáron számos fiatal lány meggyilkolásával vádoltak, megölik, miközben a börtönben várja a tárgyalást. Morse nem vett részt az ügyben, mivel a nyomozás nagy részében szabadságon volt. Ami felkelti Morse érdeklődését, az az, hogy az egyik áldozatot, Karen Andersont soha nem találták meg, és a feltételezések szerint a holttestét egy közeli tóba dobták, de Parnell a halálos ágyán bevallotta papjának, hogy nem ő a felelős azért a gyilkosságért. Amikor az ügy egyik tanúját, George Daly-t meggyilkolják, Morse és Lewis megpróbál kapcsolatot találni Anderson eltűnésével. Azon is csodálkoznak, miért nem találták meg Anderson fényképezőgépét – aki lelkes fotós volt –. Amivel találkoznak, az egy középkorú férfiak csoportja, akiknek hobbija az úgynevezett glamour fotók készítése. Az eset érdekes fordulatot vesz, amikor az erdőben talált holttest nem Andersoné, hanem egy középkorú férfié. Morse rájön, hogy az egészet félreértette, és a gyilkosság oka máshol van.

Ep.2 Káin lányai

Megjelent: 1996-11-27

Inspector Morse Speciális epizódok 2. epizódja, Káin lányai című rész vetítésének időpontja 1996-11-27

Ep.3 A halál most a szomszédom

Megjelent: 1997-11-19

Rachel Jamest egy kora reggel, reggelizés közben lövik be a konyhaablakon. Viszonya volt Dr. Julian Storrs-szal, egy oxfordi professzorral, aki a Lonsdale College mesterképzésére jelölt. Amikor a szomszédját is megölik, Morse megállapítja, hogy James lelövése tévedésből következhetett. Azt is gyanítja, hogy a szomszéd, Owens zsaroló lehetett. Storrsnak és riválisának a mesteri posztért, Denis Cornfordnak is voltak titkai, amelyek gyanússá tehetik őket. Morse megállapítja, hogy másoknak is voltak rejtegetnivalói, és bármelyikük elkövethette a gyilkosságot.

Ep.4 A némber halott

Megjelent: 1998-11-11

Morse súlyosan megbetegszik a múzeum recepcióján, és kórházba kerül. Ottléte közben érdeklődik egy 140 éves ügy iránt, amelyet Oxford Canal Murders néven ismernek. Az ügy egy fiatal nő meggyilkolását és megerőszakolását érintette, aki csatornahajón utazott Coventryből Londonba. Az eset következtében két férfit felakasztottak, és Morse úgy véli, hogy igazságszolgáltatási tévedés történt. Lewisszal az ellenőri tanfolyamon, Supt. Strange, aki azt tanácsolta Morse-nak, hogy menjen előrehozott nyugdíjba, a gyorsított egyetemi végzettségű PC Adrian Kershaw-t bízza meg, hogy végezzen lábmunkát helyette. Morse megállapítja, hogy csalás történt, és az áldozat teljesen más lehetett.

Ep.5 A bűnbánat napja

Megjelent: 2000-11-15

Inspector Morse Speciális epizódok 5. epizódja, A bűnbánat napja című rész vetítésének időpontja 2000-11-15

Ep.7 Morse rejtélye

Megjelent: 1993-01-06

Inspector Morse Speciális epizódok 7. epizódja, Morse rejtélye című rész vetítésének időpontja 1993-01-06

Ep.8 Morse felügyelő nyugodjon békében

Megjelent: 2000-11-20

Inspector Morse Speciális epizódok 8. epizódja, Morse felügyelő nyugodjon békében című rész vetítésének időpontja 2000-11-20

Ep.9 Az utolsó Morse

Megjelent:

Inspector Morse Speciális epizódok 9. epizódja, Az utolsó Morse című rész vetítésének időpontja