Nincs kép

Szomszédok 10. évad (1996)

Vissza a sorozat adatlapjára

Szomszédok sorozat 10. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Szomszédok sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 10. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 26

Főszereplők: Ferenc Zenthe , Juci Komlós , Anna Fehér ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 227. fejezet

Megjelent: 1996-01-04

Gábor Gábor akár a magyar vállalkozó mintaképe is lehetne. Igazi keljfeljancsi, aki képes a legnehezebb körülmények között is talpon maradni. Azért nem bíz semmit a véletlenre: fodrászüzletet, videóstúdiót vezet. Ráadásul, valami hetedik érzékénél fogva, mindig elkerüli a buktatókat, és mielőtt végképp összecsapna feje fölött a hullám, gyorsan új vállalkozásba kezd.

Nincs kép

Ep.2 228. fejezet

Megjelent: 1996-01-18

A mentősök izgatottan várják a sztrájkfelhívásról szóló híreket. Panaszra nekik is lenne okuk, hiszen anyagi és erkölcsi megbecsülésük hagy némi kívánnivalót maga után. Ám tudják, hogy különleges helyzetüknél fogva a sztrájk számukra csak a végső megoldás lehet, mert az emberek bíznak bennük. Hálátlan, de tiszteletet parancsoló szolgálat az övék, amely rengeteg lemondással jár.

Nincs kép

Ep.3 229. fejezet

Megjelent: 1996-02-01

Gábor Gábor eladja Antónia és Antal esküvői fotóit. Julcsinak udvarol a munkatársa, de Julcsi gyanakszik, hogy megint egy nős ember ostromolja. Az iskola jubileumi ünnepsége jól sikerül. Rezsőt egy titokzatos hölgy keresi a presszóban.

Nincs kép

Ep.4 230. fejezet

Megjelent: 1996-02-15

Miután fölmondják a bérleti szerződésüket, Alma a szerelmével vissza akar költözni a nagyszüleihez. Az öregek is örülnének, ha végre újra együtt laknának. Alma nehéz helyzetbe kerül, amikor barátnője tőle kér tanácsot. Magdi beleszeret közös ismerősükbe, az utazási iroda vezetőjébe. Alma azonban nem akar véleményt nyilvánítani, úgy gondolja, ez csupán kettejük dolga.

Nincs kép

Ep.5 231. fejezet

Megjelent: 1996-02-29

Alma nagyszülei boldogok, hogy az unokájuk hazaköltözött. Úgy gondolják, hogy közösen könnyebben viselik el a nehézségeket. Azokból pedig akad bőven, most éppen a gyógyszer árának várható emelése foglalkoztatja a ház lakóit. Az idős házaspár vállalta, hogy még az áremelés előtt beszerzi a szomszédok szükséges gyógyszereit. A patikában azonban már most is majdnem szégyenben maradtak.

Nincs kép

Ep.6 232. fejezet

Megjelent: 1996-03-14

Szomszédék élete a közelgő március 15-i nemzeti ünnep körül forog. Vágásiék azt tervezik, hogy kirándulni mennek a kis Matyival, ám Jutkának váratlanul közbejön egy iskolai ügy, így a kirándulás lebonyolítása Ferire marad. Lenke néni egyre nehezebben viseli, hogy betegsége miatt továbbra sem mehet vissza dolgozni. Sümeghy úr szinte repdes a boldogságtól, amikor végre újra láthatja külföldről hazatért Lillácskáját. Virág doktor továbbra sem hagy fel azzal a szándékával, hogy végre megkérje Etus kezét, ám fáradozásait ezúttal sem kíséri siker.

Nincs kép

Ep.7 233. fejezet

Megjelent: 1996-03-28

Lenke mindenképp meg akarja várni a vacsorával a gyerekeket. Taki bácsi ennek nem örül, mert nagyon éhes. Klarissza álarcosbált szervez, és Juliékat is meghívja. Ernő bácsinak kórházba kell mennie, Etus megígéri, hogy meglátogatja. Piri és Péter Feriék segítségét kérik egy kényes családi ügyben. Julcsi összefut egy régi szerelmével a diszkóban. Rezső kémkedni megy a kocsmába, és érdekes dolgokra lesz figyelmes. Julcsi forgatókönyvet ír, ami véletlenül a Gábor-Júlia Szalonban köt ki.

Nincs kép

Ep.8 234. fejezet

Megjelent: 1996-04-11

Jutkának az az ötlete támad, hogy Feri tanítson számítástechnikát az iskolában. Rezsőt két gyanús alak üldözi, Laci testi épsége kockáztatásával védelmezi. Julcsi megpillantja apját egy nővel, és megpróbál észrevétlen maradni. Félreérti a helyzetet, mert Ádám "csak" egy kényes szakmai ügyben találkozik szép kolléganőjével. Juli Gábor Gábor ösztönzésére elhatározza, hogy ismét művelődni fog. Rezső mindenkitől megijed, és egy ronda kék sapkával álcázza magát.

Nincs kép

Ep.9 235. fejezet

Megjelent: 1996-04-25

A rivális kocsma tulajdonosa kirúgja a csapost, aki emiatt még mérgesebb lesz a tanúkra. Rezső fél, de a presszóban mindenki védelmezi. Ferit fejbe dobják valamivel az ablakon keresztül. Julcsi a próbafelvételére készül. Virágh doktor névnapot ünnepelne Etussal, de Károly már megint betoppan. Sümeghy önmagát hallgatja magnón, amikor Lillácska meglepi. Az öreg dalnoknak gyanús, hogy szerelme állandóan Németországba utazik, de kiderül, hogy csak az unokaöccsére fog vigyázni.

Nincs kép

Ep.10 236. fejezet

Megjelent: 1996-05-09

Rezső elhatározza, hogy szembeszáll a kocsma tulajdonosaival. Az utolsó pillanatban természetesen berezel, szerencsére Almáék épp időben érkeznek. Feri már nem bírja az otthon ülést, Góliát hiába csábítja dolgozni. Károly újabb üzlettel keresi fel Etust. Ágika ismét Kutya urat üldözi, de Lenke nem áll mellé. Főnöknője nagyon megsértődik rá, amiért kiáll Kutya mellett, így veszélybe kerül az állása. Julcsi kérdőre vonja apját a presszóban látottakkal kapcsolatban. Feriről gonosz pletykák terjengtek a nyomdában, amíg betegállományban volt.

Nincs kép

Ep.11 237. fejezet

Megjelent: 1996-05-23

Gábor Gábor elkezdi a forgatást Julcsi főszereplésével. Ágika ugyan kirúgja Lenke nénit, de Bandi azonnal a segítségére siet egy állásajánlattal. Ágika hiába próbálja visszacsalogatni, már késő. Piri férje kérdőre vonja Ferit a nyomda előtt, mert összetéveszti Péterrel. Az erdőben rendezett iskolai tájfutást lövöldözés zavarja meg. Rezső zaklatója megint felbukkan, hogy leszámoljon vele.

Nincs kép

Ep.12 238. fejezet

Megjelent: 1996-06-06

Lenke néni már nagyon várja a dédunokát, ezért sürgetné Alma és Sanyi házasságát. Julcsi futóversenyre készül. Janka néni meglátogatja Jutkáékat, természetesen megint rosszkor. Kiderül, hogy Zsuzsa már három napja törött lábbal fekszik, de "kedves" sógornője csak most szól a családnak. Virágh hiányolja Etust, ezért a piacra is elkíséri. Gábor Gábor megrendelője nem akar fizetni, de a Szalon hölgyei ügyesen összefognak ellene. Ádám új betege egy vonzó, de türelmetlen ügyvédnő. Rezső rossz hírt kap zaklatójáról.

Nincs kép

Ep.13 239. fejezet

Megjelent: 1996-06-20

Vége az iskolának. Feriék végre kapnak telefont, egy volt intézetis társa köti be. Az öntudatos ügyvédnő felkeresi Ádámot, és megköszöni a segítséget. Kiderül, hogy Janka néni egy üldözött arisztokrata. Zsuzsa lába fáj, de azért jól van. Sümeghy lába is gyengélkedik, de nem megy orvoshoz, ezért Kutya Lillácska segítségét kéri. János és Helga viszonya egyre feszültebb. Gáborék az állatkertben forgatnának, de késnek a modellek. Alma július elején menne szabadságra, Sanyi viszont nem szívesen hagyná ott a teniszpályát főszezonban.

Nincs kép

Ep.14 240. fejezet

Megjelent: 1996-07-04

Alma és Sanyi állandóan a nyaralás miatt veszekednek. Ráadásul Lenke néniék sem akarnak elmenni unokájukkal, így szegény Alma egyedül marad a tervével. Jánosék kellemetlen helyzetbe kerülnek, mert a főbérlők hónapokig nem fizettek közös költséget. Gábor Gábor fiktív utazásokra indul, ezért egyedül hagyja hölgyeit. Kutya erőszakot alkalmaz, hogy Sümeghy végre elmenjen orvoshoz. Bujáki szerelmet vall Jutkának, aki nagyon meglepődik. Virágh doktor Ciprusra hívja Etust nyaralni, de kikosarazzák szegényt: Etus inkább kirándulni menne a hegyekbe. Ágika ismét felkeresi Lenkét.

Nincs kép

Ep.15 241. fejezet

Megjelent: 1996-07-18

Julcsiék nyaralása a végéhez közeledik, pedig maradnának még. Sajnos az utolsó éjszaka ellopják az összes biciklit. Alma és Magdi is nagyon élvezik a közös pihenést, bár Lenke néni nem nézi jó szemmel a dolgot. "Véletlenül" Deziré is felbukkan a hotelben. Kutyának új szerelme van a postáskisasszony személyében, Sümeghy gúnyolódik is vele egyfolytában. János a presszóban ünnepli a születésnapját Lacival, mert Almát nem találja ott. Jutka nem bánja, hogy nem mentek nyaralni. Piri volt férje rátámad Feriékre a nyomda előtt. Helga kérdőre vonja Almát a lépcsőházban.

Nincs kép

Ep.16 242. fejezet

Megjelent: 1996-08-01

Az öregek Sümeghy névnapját ünneplik. Feri hajnalig nézi az olimpiát, ezért az egész család fáradt. Alma nem szereti a presszó dohányzó vendégeit, de Laci nem hajlandó füstmentessé alakítani a helyet a vendégek miatt. Károly Etusnál vendégeskedik, mert felújítják a lakását. Dani főbérlője egy idős néni, aki nem nézi jó szemmel a hölgyvendégeket. Kutya mindennap a postára jár udvarolni, Sümeghy pedig leskelődik utána. Gábor Gábor az erdőben forgat az őszi vadászdivatról. Mágenheim doktor és a szép ügyvédnő újra összefutnak. Rezső üldözője végső leszámolásra készül.

Nincs kép

Ep.17 243. fejezet

Megjelent: 1996-08-15

Helga osztálytalálkozón volt, és ezért elég másnapos. Mágenheimék végre szabadságra mennek, de nincs hová menniük. Szerencsére Etus és Károly megmentik a helyzetet. Kenéz úr bélyegeket keres. Matyi is élvezi az otthoni nyaralást, Zsuzsa sem bánja, hogy mindennap meglátogatják, csak Janka gonoszkodik. Ádám utolsó betege a szabadsága előtt a csinos ügyvédnő. Kutya végre randevúzik a postás hölggyel. Virágh és Károly harca majdnem elmérgesedik. Deziré megjelenik a presszóban, ezért Magdinak hirtelen sürgős mosogatnivalója támad.

Nincs kép

Ep.18 244. fejezet

Megjelent: 1996-08-29

Juliék balatoni nyaralásán Gábor Gábor jelenik meg. Klarissza és "nagybátyja" megmutatják a vitorlásukat Flórának. Taki bácsi hosszú idő után újra találkozik Szép Ilonkával, aki ajánlatot tesz neki. Alma idős hódolói megjelennek a presszóban. Laci és Magdi feszült viszonya rányomja a bélyegét a benti hangulatra is, amit leginkább Alma és Rezső szenvednek meg. Egy kellemetlen lakó megzavarja Kutya úr nyugalmát.

Nincs kép

Ep.19 245. fejezet

Megjelent: 1996-09-12

Klarissza megemlíti Julinak, hogy Ádámnak nagy hódolója egy bizonyos fiatal ügyvédnő. János rajtakapja Helgát a régi szerelmével. Etus meglátogatja Károlyt gyönyörű irodájában, mert gondok vannak az új üzlettel. Rezső nem tud némán dolgozni, Laci pedig ezt nehezen bírja, mert még mindig bosszús Magdi miatt. Ráadásul Deziré Sanyival tárgyal a presszóban, ami még jobban felpaprikázza. Kutya és Sümeghy szívük hölgyeivel tartanak déli bulit. Az Öreg nem érzi jól magát, még Évikével sem akar évődni. Jutka nyári jótéteménye nagyon meghatja Béla bácsit. Bujáki érzelmei mit sem változtak a szünidő alatt. Pirinek végre sikerül elválnia, így jöhet az esküvő Péterrel.

Nincs kép

Ep.20 246. fejezet

Megjelent: 1996-09-26

Janka megkeresi Jutkát, mert nagyon vonzó ajánlatot kapott egy barátnőjétől. Jutka válaszát nem találja kielégítőnek, és Matyi is szemtelenkedik vele, ezért sértődötten elviharzik. Sümeghy kórházban van, megoperálják. Lillácska és Kutya meglátogatják. Józsi nyáron a Balatonon árult, de őszre visszatér kedvenc vevőjéhez, Etushoz. Lenkénél eldugul a lefolyó a konyhában. Ádám meglátogatja az Öreget a kórházban, így kiderül, hogy mi az igazi neve. Ferit megkeresi régi művezetője és állást ajánl. Laci fontolgatja, hogy kirúgja Magdit, mert haragszik rá, és forgalom sincs.

Nincs kép

Ep.21 247. fejezet

Megjelent: 1996-10-10

Ferinek új gép kellene. János elmegy Helgához a holmijáért, így kapcsolatuknak végleg vége szakad. Etus meglátogatja Virághot a kórházban, mert a doktor jó ideje nem jelentkezett. Kutya és szerelme megünneplik a postások világnapját egy meghitt randevúval. Klarisszánál buli van, Julit is meghívja. Megismerkedik Vitéz művész úrral, egy vonzó színésszel, aki épp most tért haza külföldről. Vica cica unatkozik, ezért Gábor elküldi kémkedni szíve egyetlen királynője után. Deziré üzleti ügyben jön Lacihoz. Bosszút akar állni, mert Magdi szakított vele. Az ügyvédnő felbukkan a klinikán, és megígéri, hogy ezentúl jó beteg lesz.

Nincs kép

Ep.22 248. fejezet

Megjelent: 1996-10-24

A házban nincs fűtés, fáznak a lakók. Ádám veszekedésre ér haza az éjszakai ügyeletből, mert Juli előző este senkit nem talált otthon. Deziré és Alma találkoznak, és Laci is odamegy, hogy megadja a tartozását. Úgy döntenek, hogy üzlettársak maradnak, így Almának sem kell tovább közvetíteni a vetélytársak között. Ádám Etus segítségével végre rendezi a nyaralás számláját. Károly ügyvédei is épp ekkor érkeznek, egyik közölük Ádám csinos betege. Vitéz művész úr gyakran keresi Julit a stúdióban. János meglátogatja Almát a presszóban, mert lakásra van szüksége.

Nincs kép

Ep.23 249. fejezet

Megjelent: 1996-11-07

Etus születésnapját Virágh doktor kettesben szeretné ünnepelni, de már megint megzavarják. Lenke néni aggódik Taki bácsi miatt, mert túl sokat dolgozik. Janka néni saját bevallása szerint újabb áldozatot akar hozni a családért, de füllentései lelepleződnek. János elköltözik az erdészházból, de nincs új szerelem a láthatáron, hiába gúnyolódik vele Dénes bácsi. Bujáki rosszul lesz az iskolában, nem bírja tovább a feszültséget. Ideiglenesen Jutka helyettesíti.

Nincs kép

Ep.24 250. fejezet

Megjelent: 1996-11-21

Lenke néni nem örül Taki bácsi új öltözködési stílusának. Sanyi és Alma kapcsolatában egyre több a konfliktus. Az Öreg visszatér a szanatóriumból, és kutya baja. Klarissza támogatja Juli és Vitéz bimbózó románcát, hogy ő végre megszerezhesse Mágenheim doktort. Rezső Magdit szórakoztatja a verseivel, ezért mindketten elhanyagolják a munkájukat. Stefi visszatér az erdészetbe, hogy riportot készítsen egykori szerelmével. Jutka rendszeresen látogatja Bujákit. Piri és Péter összeházasodnak.

Nincs kép

Ep.25 251. fejezet

Megjelent: 1996-12-05

Kristóf kapott egy munkát, ezért Julcsiék ünnepelnek a diszkóban. Gabi autóbalesetéhez Mágenheim doktort hívják, így újra keresztezik egymást útjaik. Gábor Gábor takarítónője beteg, ezért a hölgyeknek kell rendbe tenni a szalont. Sanyinak a Szilvesztert is a teniszpályán kell töltenie, ezért Almával megint összevesznek. Bujáki visszatér a tantestület köreibe. Lillácskának el kell utaznia az ünnepek alatt, Sümeghy egyedül marad. Alma bemegy kávézni a presszóba, de be kell ugrania, mert Rezső beteg.

Nincs kép

Ep.26 252. fejezet

Megjelent: 1996-12-19

Taki bácsi nem akar Karácsony este dolgozni. Szép Ilonka is egyetért vele, és jól leszidja unokaöccsét. Alma össze akar házasodni Sanyival, mert gyereket szeretne. Sanyi azonnal elutasítja az ajánlatot. A lépcsőházban graffiti "művészek" ütik fel a fejüket. Vitéz és Juli épp Taki taxijába szállnak be. Flóra beteg. Julcsi elmegy egy ünnepi beszélgetésre Etushoz. Vica eltűnik, Gábor Gábor nagyon aggódik érte. Feri sokat dolgozik az ünnepek előtt. Taki nem szereti az új munkáját, ismét a maga ura szeretne lenni.