Nincs kép

Szomszédok 12. évad (1998)

Vissza a sorozat adatlapjára

Szomszédok sorozat 12. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Szomszédok sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 12. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 27

Főszereplők: Ferenc Zenthe , Juci Komlós , Anna Fehér ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 279. fejezet

Megjelent: 1998-01-01

Juliék Klarisszáéknál töltötték a Szilvesztert, de szegény Mágenheim nagyon unta magát. Kerei az új évet is gonoszkodással kezdi, hiába invitálják pezsgőzni Kutyáék. Szegény Gábor Gábor még nem józanodott ki, ezért nem emlékszik, ki hívta meg ebédre. Szerencsére épp Taki bácsi taxiját inti le. Rezső megkéri Lacitól Magdi kezét a presszó békéje érdekében. Lovass ügyvéd úr segít állást találni Rudi nagynénjének. Az öregurak barátnőikkel kirándulnak. Etust meglátogatják az agglegények. Ádámék megtalálják az elhagyott csecsemő édesanyját.

Nincs kép

Ep.2 280. fejezet

Megjelent: 1998-01-15

Takácséknál folyik a tapétázást, de szükségük van egy kis segítségre. Szerencsére Feri és Góliát épp a közelben vannak. Rudi nagynénje panaszkodik Kereire, mert soha nem fizet, csak elégedetlenkedik. Magdi és Laci szakítanak. Rezső szabadságot kér, mert beteg nénikéjét kell ápolnia. Mágenheim doktor ismét megmenti Gabit egy balesettől. Jutka felvilágosítást tart a nyolcadikosoknak. Viktor megkéri Julcsi kezét, aki még nem akar férjhez menni. Etust kéri meg, hogy beszéljen a fiúval. Matyi rajzpályázaton indul.

Nincs kép

Ep.3 281. fejezet

Megjelent: 1998-01-29

Julcsi is összefut a Gabit zaklató mogorva sofőrrel. Szerencsére épp Viktorral van, aki gyorsan intézkedik. Kiderül, hogy amellett, hogy veszélyesen vezet, még körözött bűnöző is. Kerei nem fizeti ki az újságjait, és még ő van felháborodva, amikor Kutya kérdőre vonja. Zsuzsa nehezen gyógyul, még mindig kórházban van. Deziré és Magdi ismét együtt vannak, de Lacit zavarja, hogy a régi-új udvarló állandóan a presszóban ül. Janka néni váratlanul megjelenik Jutkáéknál, megint pénzre van szüksége.

Nincs kép

Ep.4 282. fejezet

Megjelent: 1998-02-12

Ádámot meglátogatja az elrabolt csecsemő anyukája, hogy köszönetet mondjon. Jutka nagyon szomorú hírt kap tanítás közben. Janka néni persze rögtön érdeklődni kezd Zsuzsa végrendelete iránt. Aggódik, hogy nem lesz hol laknia. Feri hiába nyugtatja meg, azért "megment" néhányat sógornője ékszerei közül. Almát idős hódolója megvédi két kellemetlenkedő idősebb hölgyvendégtől. Virágh doktor Etus legnagyobb meglepetésére tud főzni. Később persze kiderül, hogy csak sumákolt, és nem is ő készítette a finomságokat.

Nincs kép

Ep.5 283. fejezet

Megjelent: 1998-02-26

Jutka nehezen találja a helyét édesanyja halála után. Ráadásul azt sem tudja, hogy mit kezdjen Janka nénivel, hiszen két lakást nem tudnak fenntartani. Az összeköltözésről persze szó sem lehet. Kerei új, behízelgő modora megdöbbenti Kutyát és Sümeghyt. Kiderül, hogy önmagát szeretné reklámozni a hirdetőtáblán. Takácséknak életükben először bekötik a telefont. Gábor Gáborékhoz egy nagy, kopasz ember állít be. Az ijesztő úr nem más, mint Klarissza testőre. Ádám és Gabi összefutnak a Lantos utcában, Juli majdnem rajtakapja őket. Janka néni lakáscserét ajánl a fiataloknak.

Nincs kép

Ep.6 284. fejezet

Megjelent: 1998-03-12

Matyi nem akar Janka nénihez költözni, mert az idős hölgy állandóan fogdossa és puszilgatja. Taki bácsit nem más inti le, mint Szép Ilonka. Veszélyes kalandba keverednek, de megússzák. Lenke néni nagyon megharagszik rá, mert már régóta mondja, hogy ne dolgozzon sötétedés után. Ráadásul Szép Ilonkára is féltékeny. A presszó mosdójában rosszul lesz egy kábítószeres fiú, Alma idős hódolója talál rá. Mágenheimék érkeznek a helyszínre, szerencsére épp időben. Claudia szívét megint összetörték, Julcsi pedig főiskolára menne. Etusnak panaszkodnak, de a Tyúkanyó szerint csak nyavalyognak.

Nincs kép

Ep.7 285. fejezet

Megjelent: 1998-03-26

Vandálok teszik tönkre a ház liftjét. Veress úr meg akarja javítani Taki bácsi öreg Ladáját. Laci nem áll túl jól anyagilag. Lehet, hogy új presszót kell keresnie. Megjelenik a drogos srác gyanús ismerőse, Alma ismeri fel. Etus két üres borosüveget talál a kukában, Ernő bácsit gyanúsítja. Viktor épp Julcsi munkahelye előtt büntet, kis híján Ádámot is elkapja. Gábor Gábor újabban hashajtót reklámoz - kevés sikerrel. Vágásiék nehezen tudják megoldani a két lakás fenntartását.

Nincs kép

Ep.8 286. fejezet

Megjelent: 1998-04-09

Ádám tárgyalni megy a magánklinikára, de az utolsó pillanatban elbizonytalanodik. Julit kellemetlen meglepetés éri, amikor reggel munkába indul: nem találja az autót. Vilma kilép az iskolából, mert talált egy jobb állást. Bujákival is szakít, mert a férfi nem akar vele összeköltözni. Gyanús alak jelenik meg a presszóban, és Almát keresi. A kellemetlen vevő ezúttal Lenkét és Etust sürgeti. Kerei magába roskadva, napszemüvegben üldögél az olvasószobában fényes nappal. Elfelejtette befizetni az adóját, és ezt katasztrófaként éli meg, hiszen tévedhetetlen adótanácsadónak tartja magát.

Nincs kép

Ep.9 287. fejezet

Megjelent: 1998-04-23

Almát folyton követi egy gyanús alak. Bujáki még nem találta meg Vilma utódját. Etus megismerkedik Virágh doktor egyik ismerősével, aki híres színművész. Márta vágóként dolgozik Gábor Gábornál, de nincs megelégedve az Arkangyal művészi teljesítményével. Lillácska meglepő pletykát oszt meg az öregurakkal Kereiről. A morcos adótanácsadó állítólag nagy nőcsábász, már négyszer nősült. Janka azt szeretné, ha szegény megboldogult Zsuzsa élettársává nyilvánítanák, mert így ő is lehetne örökös. A lépcsőházban Kerei méltó ellenfelére talál Janka néni személyében.

Nincs kép

Ep.10 288. fejezet

Megjelent: 1998-05-07

A Mágenheim család semmit nem talál. Almát mindenki óvja, és ez kezd igazán gyanús lenni neki. Stefi riportra érkezik Jánoshoz az erdészetbe, viszonyuk már csak baráti. Jutkáék végre találtak egy megfelelő lakást Jankának, de nem biztosak benne, hogy tetszeni fog neki. Antónia férje egy év után visszatér külföldi ösztöndíjáról. Gábor Gábor megismerkedik Hartai Tamás üzletemberrel, aki épp Dániából települt haza. Julcsi diszkóba hívja a Takács házaspárt, Lenke néni kapva kapna az alkalmon. Az iskolába végre találnak egy új tornatanárnőt.

Nincs kép

Ep.11 289. fejezet

Megjelent: 1998-05-21

Rezső rajtakapja a dzsekis rendőrt, hogy a bajszos bűnözővel beszélget, aki valójában fedett nyomozó. Julinak nagyon ismerős Gábor Gábor új üzleti partnere, Hartai úr. Janka néni költözik, Feri és Góliát pakolják a bútorait. János kimegy Dénes bácsihoz az erdőbe, és illegálisan lövöldöző fiatalokat leplez le. Kerei Mimikét terrorizálja a postán, Kutya meg akarja harapni szíve hölgye védelmében. Béla bácsi és Csaba is udvarolnak a csinos új tornatanárnőnek, Veronikának. Rezső egy defekt miatt azt hiszi, támad az alvilág. Mágenheimék a család Júliáit ünnepli.

Nincs kép

Ep.12 290. fejezet

Megjelent: 1998-06-04

Janka azzal vádolja Kereit, hogy el akarja csábítani. A néni nem elégedett Lenke néni boltjával sem. Béla bácsi nem akarja folytatni a tanítást, de a tantestület hallani sem akar róla. Péter kilépett a nyomdából, Piri pedig sír. Feri meghívja egy kávéra, hogy kiderítse, mi a baj. Juli gyanakszik Ádámra, és már a válóperen töri a fejét. A másik terve, hogy összeszűri a levet Hartaival. Magdi Deziré új salátabárját vezeti. Antónia belefáradt a napi gondokba, Panni azonban elégedett.

Nincs kép

Ep.13 291. fejezet

Megjelent: 1998-06-18

Klarissza estélyre hívja Gábort, Julit és Hartai urat. Rezső lázas, ezért küld egy helyettest. Kázmér is kopasz és szemüveges, és barátjához hasonlóan nem veti meg a rímeket. Ádám Lovass ügyvéd úr irodájában régi ismerősét, Mátrai Gabit fedezi fel. Hiába beszélték meg, hogy soha többé nem találkoznak, úgy látszik, nem tudják elkerülni egymást. Már Flórának is van udvarlója Matyi személyében. Julcsi szerint Viktor talán túlzottan is tökéletes. Ferinek tetszik az új tornatanárnő, Jutka életében először féltékeny. Lenkének hiányzik a kert. Hartai és Juli flörtölni kezdenek.

Nincs kép

Ep.14 292. fejezet

Megjelent: 1998-07-02

Julcsi át akar menni Viktorhoz, de Juli fél egyedül, Ádám pedig ügyel. Takácsék nyaralni indulnak. Jutkának mégis el kell mennie a táborba, mert Veronika nem ér rá. Sümeghynek fáj a lába, ezért Lillácska mindenféle alternatív gyógymódokat akar kipróbálni rajta. Kerei felrobban egy rossz gázpalack miatt, de csak a szemüvege esik le. Rezső már nem szereti Kázmért, mert konkurenciát lát benne. Hartai úr megmenti a szalont a nyári pangástól, de sajnos szombaton is dolgozni kell, ami nem tetszik a hölgyeknek. Feri Veronikával találkozgat Jutka távollétében. Etus Károly miatt nem mehet Virágh doktorral nyaralni.

Nincs kép

Ep.15 293. fejezet

Megjelent: 1998-07-16

Panni szakít jóval idősebb udvarlójával. Alma és János nagyon élvezték az egyedüllétet. Matyi és Jutka hazajönnek a táborból. Janka néni azonnal megjelenik, és bejelenti, hogy most ő utazik el. Csaba kitartóan udvarol Veronikának, de hiába. Az öregurak a hölgyekkel randevúznak. Károly jó munkát szerzett Etusnak. Hartai autóját feltörik, Viktor érkezik a helyszínre.

Nincs kép

Ep.16 294. fejezet

Megjelent: 1998-07-30

Góliát megismerkedik Veronikával, és ő is azonnal szerelemre lobban iránta. Juli ideges, amikor Julcsi bejelenti, hogy elutazik. Taki bácsi úgy dönt, nem áll be a taxishoz dolgozni, inkább marad a maga ura. Rezső és Kázmér harca elmérgesedik, így Laci megfenyegeti őket, hogy mindketten repülnek. Ádám leszólja Lillácska alternatív gyógymódjait. Gáborékhoz csak úgy özönlenek a külföldi vendégek Hartai úr jóvoltából. Az iskolában egy apuka az ebéd mennyiségére panaszkodik. Alma lábát eltöri egy agresszív vendég.

Nincs kép

Ep.17 295.fejezet

Megjelent: 1998-08-13

Janka hiába próbál bejutni a házba, nem sikerül. Kerei szerint ez nem fordulhatott volna elő, ha őt választják meg közös képviselőnek. A csengő persze működik, Vágásiék nyaralnak. Sümeghy befekszik a kórházba, mert megműtik. Etus túl sokat dolgozik, Ernő bácsi riasztja a családot. Bandi és Lenke féltik a kisboltot. Túl magas a bérleti díj, ráadásul egy bevásárlóközpont is épül a környéken. Virágh doktor nagyon mérges Károlyra, amiért agyonhajszolta Etust. Matyi eltűnik a nyaralás alatt, mert Jutka véletlenül elalszik a napon.

Nincs kép

Ep.18 296. fejezet

Megjelent: 1998-08-28

Veronikának elege van az állandó zaklatásból. Sümeghyt kiengedik a kórházból, Lillácska mindent előkészít. Megígéri Oszkárnak, hogy diktatúra következik. Rezső leönti Kázmért, ezért a vetélytársak megint összevesznek. Feri összefut Vilmával a nyomda előtt. Nyitott egy tornaszalont, de azért hiányoznak neki a régi kollégák. Etus kicipeli Ádámot és Julcsit az autókereskedésbe, természetesen hátsó szándékkal. Kerei emberére talál a postán a lakótelep idegbeteg vevője személyében. János és Alma nyaralni mennek, mert János szerzett egy beutalót.

Nincs kép

Ep.19 297. fejezet

Megjelent: 1998-09-10

Ádámnak rossz a kedve, Évike hiába tesz meg mindent, hogy felvidítsa. Laci szabadságra megy, így Alma kénytelen irányítani a két jómadarat. Vilma ellátogat az iskolába, lehet, hogy ő lesz az új szakfelügyelő. Matyinak még mindig gyomorrontása van, titokban mégis lekváros kenyeret eszik. Kázmér és Rezső remek ötlettel állnak elő Laci távollétében. Felbukkan a presszóban a titokzatos fedett nyomozó. Sümeghy megint kórházban van, mert megivott egy pohár bort, és elesett. A Mágenheim család nem fogadja el Etustól az autót.

Nincs kép

Ep.20 298. fejezet

Megjelent: 1998-09-24

Alma mesél Jánosnak a titokzatos vendégről. Hartai udvarias ajánlatot tesz Julinak, ő azonban óvatosságból visszautasítja. Fruzsinak nagyon tetszik a jóképű üzletember, és ebből nem is csinál különösebb titkot. Kerei még többet akadékoskodik Kutyával, amióta elvesztette a "választásokat". Viktort és Ádámot egy összevert férfi miatt riasztják. A felesége beteg, ezért Etus visz neki ennivalót. Laci visszatér Franciaországból. Rezső kificamította a bokáját, amikor Kázmérral zenés-táncos számukat gyakorolták. Egy régi ismerős bukkan fel az erdészetben. Vágásiék Janka néni születésnapját ünneplik.

Nincs kép

Ep.21 299. fejezet

Megjelent: 1998-10-08

Bujáki és Hável bejelentik, hogy az idén alig lesz kirándulás a pénzhiány miatt. Kázmér és Rezső előadják Lacinak zenés-táncos magánszámukat. A főnök nincs elragadtatva, mert a duó sajnos sem énekelni, sem táncolni nem tud. Kerei minden áron bele akar nézni Kutya ügyvitelébe, hogy átvehesse a hatalmat. Feri és Taki bácsi Lovass ügyvéd úr segítségét kérik azért, hogy ez ne történhessen meg. Gábor Gábor féltékenységből letagadja Julinak, hogy Hartai kereste, de Vica cica és Fruzsi felháborodva leplezik le. Az Arkangyal azzal védekezik, hogy csak a Mágenheim családi béke védelmében tette.

Nincs kép

Ep.22 300. fejezet

Megjelent: 1998-10-22

Lenke néni mindig elfelejti a sót az asztalnál, és ettől felmegy Taki bácsi vérnyomása. Kutya komoly kérdést tesz fel Sümeghynek a házasságról, azt fontolgatja, hogy elveszi Mimikét. Az öreg dalnok azt tanácsolja, hogy jól fontolja meg ezt a döntést. Deziré bukkan fel a presszóban, mert tönkrement, és Magdi is elhagyta. Virágh doktor felkeresi Etust, mert azt hallotta, hogy össze akar költözni Károllyal. Juli Hartaival randevúzik ebédidőben, de fél a következményektől. Ádám és Julcsi összefutnak Gabival a házban, mert épp Kutya úrnak adott jogi tanácsot.

Nincs kép

Ep.23 301. fejezet

Megjelent: 1998-11-05

Feri gépe lefagy. Janka néni megint rosszkor érkezik és meghívatja magát vacsorára. "Véletlenül" mindig ilyenkor érkezik, és mindent megeszik. Gáborék önmagukat ünneplik, mert az Arkangyal állítása szerint tízéves a stúdió. Juli másnap dolgozni sem bír bemenni, olyan jól sikerül a buli. Kázmér nem akarja beengedni Taki bácsit a presszóba, mert koldusnak nézi. Kerei nem adja fel: eltökélte, hogy pokollá teszi Kutya napjait.

Nincs kép

Ep.24 302. fejezet

Megjelent: 1998-11-19

Julcsi négy napja nem volt otthon, Juli hiányolja. Viktor megint megemlíti a házasságot, de szerelme hajthatatlan. Gábor Gábor egyedül gubbaszt a sarokban, mert aggasztja Juli és Hartai kapcsolata. Névtelen telefont is intéz Ádámhoz és azt tanácsolja, hogy sólyomként csapjon le feleségére és a dán Don Juanra. Egy gyerek felgyújtja a tanárit, hogy ne kelljen matekdolgozatot írnia. Feri végre vesz egy új számítógépet. Julcsi összefut Danival az utcán. A fiú hazatért Németországból és közli, hogy érzelmei nem hűltek ki. Lenke néni Bandival ellentétben nem aggódik a kisbolt miatt.

Nincs kép

Ep.25 303. fejezet

Megjelent: 1998-12-03

Az iskolában feszült a hangulat a tűzeset miatt. Hável ki akarja rúgni a kisfiút, Jutka pedig védelmébe veszi a fiatalkorú gyújtogatót. Stefi váratlanul felbukkan az erdészetben, és kínos szakmai és magánéleti kérdéseket tesz fel Jánosnak. Etus és Károly megpillantják Julcsit Danival. Kerei tartozik egy hónapnyi közös költséggel, de nem tud fizetni. Ilyenkor persze nagyon kedves. Almának számos hódolója van és ez kezdi zavarni Jánost. Gábor azt állítja, nem ő áll a titokzatos telefonok mögött, de Juli gyanakszik.

Nincs kép

Ep.26 304. fejezet

Megjelent: 1998-12-17

Etus Józsi helyett annak unokatestvérét, Gazsit találja a piacon, így tudja meg a szomorú hírt zöldséges barátjáról. Hartai kitartóan udvarol Julinak, reggelente érte megy kocsival. Ferit megtámadja a nyomda csinos gyakornokának féltékeny vőlegénye. Vilma karácsonyi látogatást tesz az iskolában, mert honvágya van. Csaba szomorú, mert barátnője épp most találta meg az igazit. Julcsi nem tud választani a két udvarlója közül, hiszen mindkettő kitartóan udvarol. Kutya és Sümeghy szívük hölgyeivel négyesben töltik az ünnepeket.

Nincs kép

Ep.27 305. fejezet

Megjelent: 1998-12-31

Szilveszter éjszakája van. Alma Jánossal bulizik, hiába várja nagydarab hódolója, Botond. Feri meginvitálja Kereit egy italra. A házban mindenki vendégeket vár, Gábor Gábor túl korán érkezik. Janka néni hívatlanul állít be Vágásiékhoz, de kidobják. Kereivel vigasztalódik, akit szintén nem hívtak meg sehová. Etust két lovagja kíséri mulatni, szokás szerint veszekszenek. Viktor szolgálatban van, ezért Julcsi Danival is találkozik. Takácsékhoz meglepetés-vendég érkezik. A szomszédok boldog új évet kívánnak.