Nincs kép

Szomszédok 2. évad (1988)

Vissza a sorozat adatlapjára

Szomszédok sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Szomszédok sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 26

Főszereplők: Ferenc Zenthe , Juci Komlós , Anna Fehér ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 19. fejezet

Megjelent: 1988-01-14

Vágási Jutka egyik tanítványa disszidált édesanyjával, a gyerek bátyja búskomor. Feri kilátogat Fótra. Mágenheimék késői nászútra indulnak Sopronba, Etus ármánykodása nyomán. Julcsi megbetegszik. Takácsékban vegyes érzelmeket kelt, hogy Alma és János egyre nagyobb szerelemben vannak. Lenke néni '88-ra is aláírja a szerződést az ABC-ben.

Nincs kép

Ep.2 20. fejezet

Megjelent: 1988-01-28

Mágenheim Julcsi befeküdt a kórházba - ki kell venni a manduláját. Az iskolában osztályzó értekezlet van, Szücs Gábor nagyon rosszul áll több tárgyból, nem is mer hazamenni, apja rémülten keresi másnap. Takács úr ülnök egy közlekedési perben, próbál mentséget találni a vádlottnak. Alma és János szerelme lassan meggyőzi a nagyszülőket. Vágási Feri küszködik a tanfolyammal, Jutka asztmás gyerekek úszótanfolyamán helyettesít. A Szűcs-gyereket a házuk pincéjében megtalálja a rendőrség.

Nincs kép

Ep.3 21. fejezet

Megjelent: 1988-02-11

Mágenheim doktort kocsmai verekedéshez hívják, ahol kap ő is egy gyomorütést. Julcsi kijön a kórházból. A csillaghegyi lány üzenetét hozza. Juli gyanakszik. Vágási Jutka keresi férje szüleit, Feri édesanyját meg is találja: kiábrándító jelenet. Halvány reményként némi nyom van az édesapához. Feri kicsit féltékeny Jutka titkárára. János megbetegszik, Lenke néni harciasan ápolja.

Nincs kép

Ep.4 22. fejezet

Megjelent: 1988-02-25

Vágási Feri véradáson vesz részt. Jutkának helyettesítenie kell Béla bácsit, aki elesett és megsérült a lába. Etus beteg, Virágh meglátogatja. Julcsi szívességet tesz egy bácsinak, egy szatír majdnem elkapja.

Nincs kép

Ep.5 23. fejezet

Megjelent: 1988-03-10

Takácsék új bútort akarnak venni, de túl drága. Feri meglátja Jutkát egy férfival és azt hiszi, rajtakapta a szeretőjével. Gábor Gábor amerikai barátja érdekes ajánlatot tesz Etusnak. János volt felesége újra megjelenik az erdészházban és pokollá akarja tenni a férfi életét. Az erdőben orvvadász kamaszokat lepleznek le. Julcsi új cipőt szeretne venni az apjának.

Nincs kép

Ep.6 24. fejezet

Megjelent: 1988-03-24

Lenkéékhez megérkezik a bútor. A lövöldözésnek következményei vannak. János volt felesége ismét felbukkan. Julcsi szerelmes. A doktor Jemenbe készül.

Nincs kép

Ep.7 25. fejezet

Megjelent: 1988-04-07

Vágásiék várják Feri apját. Készülnek, vásárolnak. Mire a vacsora elkészül, kiderül, hogy Béresék Ladája az úton elromlott: Vágásiék jóízűen elfogyasztják az ennivalót a Takács-házaspárral. Alma ráveszi Jánost, hogy adja be a pályázatát a megürült főmérnöki állásra. Erdőtűz üt ki, Almát János menti meg - s a kezét is megkéri. Mágenheim készül beadni a pályázatát Jemenbe, Julcsi és Juli megtudják és igyekeznek kellemessé tenni az ottlétet.

Nincs kép

Ep.8 26. fejezet

Megjelent: 1988-04-21

Betörnek a boltba, ahol Lenke dolgozik. Bakonyi továbbra sem hagyja békén Jánost a fia pisztolyügye miatt. Megtudja, hogy az erdész is pályázott a főmérnöki pozícióra és mindent megtesz, hogy megakadályozza a kinevezését. Vilma, a tornatanárnő megkeseríti Jutka életét az iskolában, mert Feri délutánonként fociedzést tart. Julcsi mindent megtesz, hogy a doktor ne menjen külföldre. Ferit meglátogatja a féltestvére vidékről. Gábor Gábor nőügyei miatt a bolt majdnem csődbe megy.

Nincs kép

Ep.9 27. fejezet

Megjelent: 1988-05-05

Alma és János az anyakönyvvezetőnél bejelentik házassági szándékukat. Dénes bácsi telkén ikerházépítésbe is szeretnének fogni. István fölkeresi egy régi építész barátját, hogy segítsen: milliókra volna szükségük. Mágenheim készül Jemenbe, gyűjti a papírokat. Juli és Gábor új fodrásznőt vesz fel. Böhm kórházba kerül. Vágási Jutka meglátja apját szeretőjével.

Nincs kép

Ep.10 28. fejezet

Megjelent: 1988-05-19

Alma és nagyapja az építkezés örömeivel ismerkednek. János pályázatát a főnöke a "pisztolyügy" miatt vissza akarja vonni. A Mágenheim házaspár közös elhatározásként úgy dönt, hogy Ádámnak el kell vállalnia a külföldi munkát, mert anyagilag nem tudják másként az életüket megoldani. Vágási Jutkának enged az igazgató, hogy nyáron táborba vigye a gyerekeket.

Nincs kép

Ep.11 29. fejezet

Megjelent: 1988-06-02

Mágenheim beadja a pályázatát, Julcsit megharapja egy kutya. Juli bevallja Etusnak, hogy terhes. Vágási Feri nem tud szabadságra menni Jutkával egy időben, mert a nyomdában sokan hiányoznak. Mariann elmegy Jutkáékhoz: Szöllösyt meg kellett operálni. Lenke otthagyja az ABC-t, mert az új főnöke minősíthetetlen hangon beszél vele. János volt felesége beállít az erdészházba, ahol csak Almát találja és otthagyja János neki írt szerelmes leveleit.

Nincs kép

Ep.12 30. fejezet

Megjelent: 1988-06-16

Jánost nem nevezik ki főmérnöknek. Lenke néni unatkozik, és szeretné visszakapni a régi varrógépét. Almát zaklatja Szelényi volt felesége. Julcsi azt akarja, hogy apja ne utazzon el, ezért eldugja apja útlevelét. Juli gyermeke veszélyben van a rubeólajárvány miatt, és Ádám még nem tudja, hogy terhes. Jutka szervezi a tanyatábort. Bakonyi fia elszökik otthonról. Feri és Gáspár bácsi lemennek Feri anyjához Békés megyébe. Mágenheim doktor kínos ügybe keveredik a kórházban.

Nincs kép

Ep.13 31. fejezet

Megjelent: 1988-06-30

Jutka elviszi a gyerekeket nyaralni. Vilma utolsó pillanatban lemondja az utat, a pénzt nem adja oda, a gyerekeket viszont otthagyja. Takács úr meglepetésként varrógépet vesz Lenke néninek, megemeli magát. Szerez egy hétvégi beutalót. János nagy nehezen szerez valami pénzt a volt feleségétől. Julcsi születésnapját ünnepli a Mágenheim család. Etus leviszi az unokáját a tanyára, útközben defektet kap.

Nincs kép

Ep.14 32. fejezet

Megjelent: 1988-07-14

Mágenheim Juli második rubeóla-tesztje is negatív, most már boldogan várhatja a babát. Ádám is megtudja az örömhírt és rajongva újra szerelmet vall a feleségének. A tanyai táborban Vágási Jutkáék két kalandot is átélnek: kigyullad egy szalmakazal, amelyet a gyerekek segítségével sikerül eloltani, valamint gombázás közben fel nem robbant háborús lövedéket találnak, melyet a tűzszerészek a helyszínen semmisítenek meg. Feri édesanyja összeesik az utcán, kórházba kerül, Feri meglátogatja. Alma és János építkezése egyenlőre zsákutcába kerül, mert kiderül, hogy a telekre építési tilalom van. Lenkétől a durva boltvezető elnézést kér. A Takács házaspár Hévízre indul nyaralni.

Nincs kép

Ep.15 33. fejezet

Megjelent: 1988-07-28

Véget ér Vágási Jutka tanyai gyereknyaraltatása. Vilma nem várja gyerekeit a busznál, úgyhogy Vágásiék magukkal viszik őket. Egyikük a lakótelepen biciklizés közben balesetet szenved: eltörik a lába. Julcsi megtudja, hogy kistestvére lesz, úszik a boldogságban. Takácsék megérkeznek a nyaralásból. Lenke elhatározza, hogy esküvői ruhát varr unokájának meglepetésként. János az építésztől megtudja, hogy a telkükre szóló építési tilalom egy ott építendő nagy szállóra nem vonatkozik - és azt is Kollonits tervezi. Alma Berlinben találkozik édesanyjával és személyesen meghívja az esküvőre.

Nincs kép

Ep.16 34. fejezet

Megjelent: 1988-08-11

Folynak az előkészületek Alma és János esküvőjéhez, elkészült az új ruha is, meglepetésként. Mágenheim doktor lemondja a jemeni utazást. Jutka most sem tudja bevasalni Vilmától a pénzt gyereke nyaraltatásáért. Almáék már indulnak az anyakönyvvezetőhöz, mikor távirat érkezik: Alma szülei útban hazafele autóbalesetben meghaltak.

Nincs kép

Ep.17 35. fejezet

Megjelent: 1988-08-25

Az egész fejezetre Alma szüleinek a halála nyomja rá a bélyeget: a Takács család nehezen találja meg a helyét az újrakezdődő életben. Indul az iskolai feladatok sora Julcsiéknál: füzetbekötés, iskolafestés a szülők közreműködésével. Vágásiék családi problémákkal küszködnek. Jutka apja beleszeretett az asszisztensnőjébe. Vágási Margit pedig kikerülvén a kórházból, nem képes ellátni magát, de Feriékhez sem akar költözni.

Nincs kép

Ep.18 36. fejezet

Megjelent: 1988-09-08

Mágenheim mentőautója karambolozik. Jutkáék megadják a pénzt a szülőknek. Zökkenőkkel megkezdődik a tanév is.

Nincs kép

Ep.19 37. fejezet

Megjelent: 1988-09-22

Juli táskáját kilopják a Trabantból az összes iratával együtt. Almát suhancok támadják meg este a lakótelepen - Feri siet a segítségére. Takács bácsi elkezd taxizni.

Nincs kép

Ep.20 38. fejezet

Megjelent: 1988-10-06

Gábor Gábor és Juli szalonjában adóellenőrök jelennek meg. Sümeghy egy időre kiadja lakását amerikai unokahúgának, aki hiányolja a házból az úszómedencét. Feri egy kis nyomdában szeretne állást kapni. Etus leszidja Julcsit, amiért nem segít eleget Julinak. Alma és János ritkán találkoznak, mert a lány még mindig nem dolgozta fel szülei halálát. Jutka az aradi vértanúkat tanítja az osztályában. Mágenheim doktort megpróbálja megvesztegetni egy elhunyt beteg gyanúba keveredett hozzátartozója.

Nincs kép

Ep.21 39. fejezet

Megjelent: 1988-10-20

Vilma figyelmezteti Jutkát és Béla bácsit, hogy túlterhelik a diákokat. Julcsi segít szüleinek a háztartás körüli teendőkben. Alma szülei hagyatékának ügyében intézkedik. Taki bácsi Sümeghy amerikai rokonát fuvarozza. Ádámnak folyamatosan fáj a feje, feküdnie kéne, de nincs ideje. Lenke néninek meggyűlik a baja egy akadékoskodó vevővel. Gábor Gábor goromba, Juli pedig nem tudja, hogy mennyi ideig maradjon otthon a babával. Alma és János egy meghitt hétvégét töltenének el kettesben, de az idillt ismét megzavarja János ex-neje.

Nincs kép

Ep.22 40. fejezet

Megjelent: 1988-11-03

Mágenheimék már nagyon várják a baba érkezését. Julcsi szerelmes, ezért keveset tartózkodik otthon. Feri anyja eltűnik. Jutkát feljelenti egy szülő az igazgatónál és a tanácsnál is, mert az osztályfőnöki órán politikai megjegyzéseket tett. Sümeghy kizsákmányolja amerikai unokahúgát. Lenke néni munkaerőhiányra panaszkodik Bandinál. Virágh doktor megvizsgálja Etust. Mágenheim doktor ügyletet vállal, hogy anyagilag is felkészülhessenek a kisbabára. Juli rosszul lesz.

Nincs kép

Ep.23 41. fejezet

Megjelent: 1988-11-17

Juli kórházban van, mert veszélyeztetett terhes. Etus zsíroskenyér-bulit tart fiatal művészeknek. Julcsi osztályába egy kerekes székes kislány érkezik, a gyerekek nagyon segítőkészen fogadják. Vágási Margit előkerül: természetesen egy kocsmában iszik, de fizetni nem tud. Ádám és Julcsi azon vitatkoznak, vajon fiú vagy lány lesz-e a kistestvér, közbe átrendezik a lakást. Eközben Julinak ismét görcsei vannak. Taki bácsi gumijait lelopják.

Nincs kép

Ep.24 42. fejezet

Megjelent: 1988-12-01

Mágeinheim Flóra is beköltözik Szomszédaink közé. István taxijára - Dénes bácsitól - kerül négy gumi. Almáék titkos esküvőt szerveznek.

Nincs kép

Ep.25 43. fejezet

Megjelent: 1988-12-15

Lenke néni boltjában különös tolvaj garázdálkodik. Bőhm tanácstalan egy levéllánc miatt. Jutka szülői értekezletet tart a felvételiről. Julcsi karácsonyi ajándékokat szeretne venni, de nagyon kevés pénze van. Feri vásárlás közben Kenéz úrral találkozik, aki még mindig mindennel elégedetlen. Pista bácsi leleplezi Almát és Jánost a titkos esküvő után. Ferit megtámadják.

Nincs kép

Ep.26 44. fejezet

Megjelent: 1988-12-29

Jánost ki akarják nevezni főmérnöknek. Most egyelőre nászútra mennek, egy vadászházban töltik a szilvesztert. Mágenheimék egy orvosi bulira hivatalosak, de végül is visszafordulnak és az Etussal nagyszerűen szórakozó gyerekekkel maradnak. Vágásiékhoz a szomszéd meghozza Margitot.