Nincs kép

Szomszédok 3. évad (1989)

Vissza a sorozat adatlapjára

Szomszédok sorozat 3. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Szomszédok sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 3. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 26

Főszereplők: Ferenc Zenthe , Juci Komlós , Anna Fehér ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 45. fejezet

Megjelent: 1989-01-12

Almáék nászútja végéhez közeledik - a főmérnöknek még sikerül elrontania az utolsó napot. Vágási Jutka édesapja meghal. A szomszédok elsiratják. Mágenheiméknél jó hír, Etus egészséges.

Nincs kép

Ep.2 46. fejezet

Megjelent: 1989-01-26

Szilvit, a mozgássérült kislányt megoperálják, Jutkának igazgató-helyettesi kinevezést ajánlanak. Margit elszökik. Alma megkapja félmilliós örökségét. Mágenheim Julin kitör a GYES-idegesség, Etus azonban megint megmenti a helyzetet.

Nincs kép

Ep.3 47. fejezet

Megjelent: 1989-02-09

Julcsi rossz félévi bizonyítványt hozott. Juli vissza akar menni dolgozni, mert kevés a pénz. Takácséknál felmerül az autó, vagy lakás dilemmája. Vágási Margit rendben hazatér Békésbe, Jutka gyereket szeretne.

Nincs kép

Ep.4 48. fejezet

Megjelent: 1989-02-23

Alma megkapja az örökséget, szerencsére még nem vették fel, mert közben betörtek hozzájuk. Julcsi nagyon lázas. Vágásiéknál konfliktus alakul ki a villa sorsa miatt.

Nincs kép

Ep.5 49. fejezet

Megjelent: 1989-03-09

Julcsi nem akar iskolába menni, hogy vigyázhasson a kishúgára és Juli bejárhasson a stúdióba. Jutkáék Vilmánál reformvacsoráznak. János és István lakásokat nézegetnek - egyelőre hiába.

Nincs kép

Ep.6 50. fejezet

Megjelent: 1989-03-23

Takácsék tovább keresik a lakásokat. Jutka nőgyógyászhoz megy. Új magyartanár érkezik az iskolába. Etus a húsvéti ünnepekre készül. Julcsi először csókolózik.

Nincs kép

Ep.7 51. fejezet

Megjelent: 1989-04-06

Mágenheim kanyarós lesz, kórházba kerül. Julcsi Etussal és Virág doktorral elszomorító kiránduláson vesz részt. Takácséknak minden valószínűség szerint sikerül kettőre cserélni a lakásukat. Lehet, hogy elköltöznek? Feri és Jutka egy időre a Szöllőssy villába költözik, mert Zsuzsa rosszul lesz. Nehéz az együttélés.

Nincs kép

Ep.8 52. fejezet

Megjelent: 1989-04-20

János magnóra veszi a műanyagüzem vezetőjének vesztegetési kísérletét. Mágenheim lábadozik. Vágásiék visszaköltöznek.

Nincs kép

Ep.9 53. fejezet

Megjelent: 1989-05-04

Mágenheim megment egy gyógyszert félrenyelt gyereket. Julcsi barátai egy bulin berúgnak. Vágási Ferit ki akarják nevezni művezetőnek. Almáék összezördülnek a kocsin, de kibékülnek.

Nincs kép

Ep.10 54. fejezet

Megjelent: 1989-05-18

Az ABC-ben a rendőrök tetten érik a lakótelep rémeit. Mágenheim el akarja adni a Trabantot, hogy ne szennyezze tovább a levegőt. Tovább bonyolódik Jutka örökségének sorsa és anyjával való viszonya.

Nincs kép

Ep.11 55. fejezet

Megjelent: 1989-06-01

Takácsék költözése meghiúsul. Mágenheim az éhhalál szélén lévő nyugdíjas házaspáron segít. Sümeghy lakását végrehajtó töreti fel, Lillácska erre otthagyja. Vágási Jutkáék szervezik a nyári tábort.

Nincs kép

Ep.12 56. fejezet

Megjelent: 1989-06-15

Julcsi ballag. A család végül teljes létszámmal tud részt venni. Alma megveszi nagyapjának a kocsit. Továbbra is feszültségek vannak közte és János közt. Jutkának szerenádot adnak diákjai. Az anyja el akarja adni a házat.

Nincs kép

Ep.13 57. fejezet

Megjelent: 1989-06-29

A Dénes által kitett táblát a kirándulók leverik és isznak a mérgezett vízből. János és Alma házassága tovább romlik. A vásárolt kocsiról kiderül, hogy rossz, javítása fejében Takács autószerelőként dolgozik Veressnél. Feri féltékeny Jutkára, de estére kibékülnek.

Nincs kép

Ep.14 58. fejezet

Megjelent: 1989-07-13

Etust meg kell operálni. Julcsi vizitáborba megy. A mérgezett forrás miatt nagy botrány kerekedik, János egyre több haragost szerez főmérnökként. Feri és Jutka bútort keresnek. Szép Ilonka feltűnik Veress úr műhelyében és érdekes ajánlatot tesz Taki bácsinak. Lenke néninek új hobbija van: keresztrejtvényt fejt. Alma nem találja Dezirét, így nem tudják kifizetni a kocsit. Gábor Gábor szalonja kong az ürességtől, mégsem akarja szabadságra engedni "szíve egyetlen királynőjét". Sümeghy nem adja fel, mindent megtesz, hogy visszahódítsa Lillácskát.

Nincs kép

Ep.15 59. fejezet

Megjelent: 1989-07-27

Almáékat eltartási szerződésre akarja rávenni Zomboriné. Lenke néni barackot főz be minden szomszédnak. Julcsiék vizitáborában különféle kalandok esnek meg. Mágenheim is részesül a nyári balesetek "örömeiből". Etust megoperálják. Vágási Jutka és Feri közt némi feszültség támad a tábor miatt.

Nincs kép

Ep.16 60. fejezet

Megjelent: 1989-08-10

János elköltözik otthonról, Alma nem tudja, hogyan folytassák kapcsolatukat. Jutka és Feri gyereket szeretne, de nem sikerül. Orvoshoz járnak. A Mágenheim család egy hétre nyaralni utazik. Janka nénit idegi alapon leszázalékolják, ezért pénzt kér Jutkától apai örökségéből, de a lány nem ad. Új bútorokat vásárolnak. Bőhm úr nyaki érszűkülettel kórházba kerül. Feltűnik a láthatáron Virágh doktor 20 éve nem látott szerelme, Charlotte. Mágenheimék nyaralása rosszul sül el és idő előtt hazautaznak. Ferit elgázolja egy autó.

Nincs kép

Ep.17 61. fejezet

Megjelent: 1989-08-24

Taki bácsi egy fékhibából eredő baleset következtében belekeveredik egy nyomozásba. Alma kimegy az erdészházba megbékíteni Jánost. Mágenheim újabb jellegzetes nyári balesetekkel kerül szembe. Julcsi Józsinál dolgozik, amíg el nem kezdődik az iskola. Feri kórházban van, agyrázkódással, Jutka az iskolai előkészületek közepette borzasztóan aggódik érte. Taki bácsit átveri egyik utasa és megszökik egy átjáróházban. Ferit a kórházban meglátogatja gázolója. Az erdészházban Alma és János kibékülnek.

Nincs kép

Ep.18 62. fejezet

Megjelent: 1989-09-07

Böhm úr továbbra is kórházban van. A házban filmesek dolgoznak és elég nagy zűrzavart okoznak. Julcsi gimnáziumi élete is megkezdődik. Mágenheim doktort egy kocsmai verekedéshez hívják ki. Taki bácsit kihallgatják a rendőrségen a halálos baleset ügyében. Nagy lelkiismeret furdalása van. A szerviz tulajdonosa mindent megpróbál Takács úrra kenni. Almáék eltartási ügye is elég zavaros. Feri kijön a kórházból. Sümeghy hangszálgyulladása miatt nem szólalhat meg. Gábor reklámcélokra használja fel Julcsi fotóit. Kitör a családi botrány. János hazaköltözik.

Nincs kép

Ep.19 63. fejezet

Megjelent: 1989-09-21

Mágenheim doktort Julcsi gimnáziumába hívják egy kislány spontán vetéléséhez. Vágási Feri lábadozik. Az iskolában Jutka horogkeresztes képeket talál a gyerekeknél. Böhm úr hazatér a kórházból. János Feriéknél készíti el Lelke néniék 50. házassági évfordulójára az ünnepi meglepetés-vacsorát. Az összes szomszéd összegyűlik az ünneplésre.

Nincs kép

Ep.20 64. fejezet

Megjelent: 1989-10-05

A gyerekek 13 fát ültettek az aradi vértanúk emlékére. János hozza a csemetéket az erdészetből. Gábor új, rejtélyes ügyletbe fog. László, Mágenheim társa kórházba kerül. Julcsi Velencébe készül. István ellen megszüntetik a rendőrségi eljárást. Az iskolában a diákok sztrájkolni akarnak, mert a buszok egyre ritkábban járnak. Mágenheim doktort hívják a Róbert Károly körúti kórházba dolgozni. Visszautasítja. Feri munkába áll.

Nincs kép

Ep.21 65. fejezet

Megjelent: 1989-10-19

Gábor házasságközvetítő üzletbe fog. Mágenheimnek új társa van a mentőzésben, Eszter. Julcsi készülődik Velencébe. Jutka édesanyja kórházba kerül combnyaktöréssel. Almáék faház vásárláson törik a fejüket. Böhm úr segélyt kér a tanácstól, mert nem tudja kiváltani a receptjeit.

Nincs kép

Ep.22 66. fejezet

Megjelent: 1989-11-02

Alma állást szeretne változtatni, egy idegenforgalmi laphoz menne. Takács úr halott taxist talál. Halottak napja van: Jutka és Feri kimennek Szőllőssy sírjához... Mágenheim ismerkedik a kedves, fiatal kolléganőjével. Kideríti, hogy Eszter nem férjezett és nincs gyereke mint ahogyan a bemutatkozáskor állította. A Gábor Szalonban tovább folytatódik a házasságközvetítés. Alma habozik, mert fél nem ért az újságíráshoz.

Nincs kép

Ep.23 67. fejezet

Megjelent: 1989-11-16

Mágenheim Flóra 1 éves. Mágenheim lebukik az új gyakornokkal egy presszóban. Jutka rosszkedvű - reményeiben csalódnia kellett - nem vár gyereket. Anyját hazaviszik a kórházból. Alma lehet, hogy mégis újságíró lesz. Jutka édesanyja nem hajlandó egyedül maradni a házban, mert combnyaktörése volt és fél az eleséstől. János féltékeny Dezirére - ok nélkül.

Nincs kép

Ep.24 68. fejezet

Megjelent: 1989-11-30

Alma kilép a MALÉV-től, egy idegenforgalmi laphoz megy dolgozni. Megvan a telkük is. Julcsi új barátnőre tesz szert. Juli féltékenységének új tárgya Eszter. Jutkáék nehezen viselik a lábadozó mama ápolásának gondját. Jutka és Feri felváltva alszanak nála. Julcsi iskolai eredményei nagyon rosszak, ezért apja elkezd tanulni vele. Takács úr kocsiját éjszaka ellopják, de reggelre visszaviszik. A stúdióban tovább folytatódik a házasságközvetítés.

Nincs kép

Ep.25 69. fejezet

Megjelent: 1989-12-14

Mágenheim Julcsi segít szegény osztálytársán. Takácsék megnézik a fiatalokkal a telküket. Alma cikkét elfogadja a főszerkesztő. Vágási Feri segít leleplezni két csibészt, akik szemetet raknak le a lakótelepen. Janka néni újból felbukkan a Szőllőssy villában. Lenke néni és Taki bácsi beutalóval szeretnének szanatóriumba menni. Jutka édesanyja hajlandó eladni a házat. Janka elvállalja a házvezetőnői feladatokat.

Nincs kép

Ep.26 70. fejezet

Megjelent: 1989-12-28

Csöndes a szilveszter minden családban, csak Julcsi bulizik kicsit hangosabban a kelleténél. Takács kocsiját véres bűnügyhöz használták, amikor ellopták. Jutka anyja és Janka ölik egymást - mosolyogva. Takács úr visszakapja a kocsiját. A szalonban tovább folyik a házasságközvetítés. Jutka anyja nem akarja eladni a házat.