Nincs kép

Szomszédok 7. évad (1993)

Vissza a sorozat adatlapjára

Szomszédok sorozat 7. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Szomszédok sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 7. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 26

Főszereplők: Ferenc Zenthe , Juci Komlós , Anna Fehér ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 149. fejezet

Megjelent: 1993-01-07

Juliékhoz megérkezik az új bútor, de Ádám nincs elragadtatva. Kristófnak fáj a torka, ezért Virágh doktorhoz fordul segítségért. Az iskolában petárda robban, egy gyerek megsérül. Alma és János az erdőben találkoznak, hogy megbeszéljék a problémáikat, de nem békülnek ki. Alma marad a nagyszülőknél. Oli úr nagyon berúgott az ünnepek alatt, és napokig ápolásra szorult. A boltot privatizálni fogják, Lenke és Bandi is pályáznak. Antónia karácsonyi lapot küld Kutya úrnak. Juli talál valamit Ádám kabátzsebében.

Nincs kép

Ep.2 150. fejezet

Megjelent: 1993-01-21

Taki bácsi abba akarja hagyni a taxizást, de Lenke nem engedi. Juli kérdőre vonja Ádámot a kabaláról. Az erdészet igazgatója nyugdíjba megy, és ismét Jánost szemeli ki utódjának. Feri nyomdai pletykák áldozata lesz, amikor a munkaügyis hölgy privát munkára kéri meg. Gábor Gábor náthás. Oli fodrászversenyre megy, de Vicát nem akarja vinni a zsűriben helyet foglaló férfi rajongói miatt. Antónia visszatér az öregurak nagy örömére. Sümeghy még idegen nyelv tanulására is adná a fejét, de épp akkor toppan be Lillácska.

Nincs kép

Ep.3 151. fejezet

Megjelent: 1993-02-04

Lenke megint rosszul lesz. Deziré megjelenik a bisztróban, Laci féltékeny. Jutka bölcsődébe akarja adni Matyit. Erzsike fizetésemelést szeretne. Julcsi jegyei nem túl jók, lehet, hogy évet fog ismételni.

Nincs kép

Ep.4 152. fejezet

Megjelent: 1993-02-18

Taki bácsi nagyon nehezen viseli, hogy Lenke néni kórházban van. János nem tudja eldönteni, hogy vállalja-e a főigazgatói tisztet, hiába győzködi kitartóan Dénes. Hável elégedetlen az iskolai viszonyokkal. Sümeghy és Kutya a gazdagok villáit tanulmányozzák. Gábor Gábor a dereka miatt szenved, a többiek támogatják. Klarisszánál családi tragédia történik, épp Ádám megy a helyszínre. Lenke néni türelmetlen, haza akar menni.

Nincs kép

Ep.5 153. fejezet

Megjelent: 1993-03-04

Lenke néni végre otthon van, de nem nyugszik, a boltba akar menni. Alma és Taki bácsi kénytelenek összefogni ellene. Hável feje a közalkalmazotti törvény miatt fáj. Kutya egy zászlóval mászkál a házban, amivel kivívja Sümeghy gyanakvását. Jánossal interjút készítenek. A csalódott Klarissza Julinál vigasztalódik. Gyula külföldi üzletasszonya szélhámosnak bizonyul. Géza bácsi rosszul érzi magát.

Nincs kép

Ep.6 154. fejezet

Megjelent: 1993-03-18

Feri bajba kerül, mert hazavitte a beteg Géza bácsit. Juli meglátja Ádámot Eszterrel, amikor beviszi a munkahelyére. Sümeghy egyre nehezebben bírja Lillácska német óráit, ráadásul Kutya és Taki bácsi is kinevetik. Mari megkéri Almát, hogy éjszakázzon helyette egy hónapig. Veszélyben a nyári tábor, ezért a tanári kar új helyszínt keres. Gábor Gábor Etussal üzletel, Juli bizalmatlan. Lenke néni dolgozni akar, titokban a boltba jár, hogy megtudja a legfrissebb híreket Banditól.

Nincs kép

Ep.7 155. fejezet

Megjelent: 1993-04-01

Alma és János folytatják a váltott műszakot. Kutya megtréfálja Sümeghyt. Julcsi szobafogsában van, Etus titokban mégis elengedi diszkóba. Klarissza bulijában feszült a hangulat, mindenki Albert és a szobalány kalandját firtatja. Lenke néni titokban újra dolgozik, de már nem akar tulajdonos lenni a boltban. Jutka megkeresi Jánost, hogy ingyen táborhelyet keressen az iskolának. Julcsi apját zsarolja a szövetkutya incidenssel, hogy ő is elengedje diszkóba.

Nincs kép

Ep.8 156. fejezet

Megjelent: 1993-04-15

Alma nehezen bírja az éjszakázást, mégsem hajlandó visszacserélni a műszakot. Lenke privatizációs szakértő lett, Madaras Bandinak is ő ad tanácsokat. Panni aggódik, hogy terhes, Julcsitól kér tanácsot. Jutka telefont kap az orvostól, Zsuzsával baj van. János beteg, Ádám megállapítja, hogy tüdőgyulladása van. Oli csirkéket szül Gábor Gábor reklámszlogenjeitől, Vica pedig nem képes megtanulni két sornyi szöveget. Juli bulit szervez, ahová Klarisszáékat is meg szeretné hívni.

Nincs kép

Ep.9 157. fejezet

Megjelent: 1993-04-29

Ádámot egy elmeháborodott nőhöz hívják, aki egy bárddal készül megölni a férjét. Almát zaklatják a presszóban, de a taxisok megvédik. Lenke nem engedi Jánost dolgozni. Jutka nagyon aggódik Zsuzsáért, nem alszik. Gábor Gábor ezúttal fiúkkal forgat reklámfilmet, Oli legnagyobb örömére. Virágh és Gyula Etus kegyeiért versengenek.

Nincs kép

Ep.10 158. fejezet

Megjelent: 1993-05-13

Etus lába elfertőződik, ezért műteni kell. Janka visszatér, azt állítja, hogy kivizsgáláson volt. Ferinek új állást ajánl a régi főnöke. Virágh doktor Etus agyára megy. Panni nagyon mérges a lovagjára, bosszút akar állni. Pongrác és Kutya az olvasószobában kártyáznak.

Nincs kép

Ep.11 159. fejezet

Megjelent: 1993-05-27

Oli akar lenni Gábor Gábor "reklámháziura", de az Arkangyal szerint fodrásza csúnya és pösze, ezért önmagát tartja alkalmasnak a szerepre. Ferit megkeresi újságíró barátja, hogy munkát ajánljon. Etus és Zsuzsa is jobban vannak. Sümeghy Lillácska elől bujkál, mert nem akar német órát. Taki bácsit csőbe húzza két cigarettacsempész. Zsuzsa és Janka ismét együtt vannak, így Jutka kezd megnyugodni.

Nincs kép

Ep.12 160. fejezet

Megjelent: 1993-06-10

Kutya kutyája megbetegszik. Ádám egyik betegének a papagája gazdát keres. Almát ismét molesztálja egy vendég a presszóban, szerencsére Laci közbelép. Etus még mindig Mágenheiméknél lábadozik, ahol megismerkedik Pongráccal, így egyikük sem unatkozik. Zöldséges Józsi és Takácsék házhoz szállítást vállalnának. Jutka hamis kazettát vásárol a bolt mellett. Bujáki táborozni hívja Jutkát, de Feri az új munkahelyéről nem mehet szabadságra.

Nincs kép

Ep.13 161. fejezet

Megjelent: 1993-06-24

Laci és Alma egyetértenek abban, hogy a presszó kocsmává züllött. Józsi és Takácsék vállalkozása beindul. Jutka elmegy táborozni, de Feri nélkül. Etus végre hazamehet, Virágh és Gyula hősiesen segítenek, majd politizálás közben összevesznek. Végre elkészül a Gábor-Juli-Oli Szalon reklámja. A Mágenheim család végre együtt tölt egy kis időt, és a nyaralást tervezgetik. Feri nagyon mogorva Jutkával, mert nem akar egyedül maradni.

Nincs kép

Ep.14 162. fejezet

Megjelent: 1993-07-08

Julinak beindul a bolt, így veszélybe kerül a nyaralás. Feri és Jutka még nem békültek ki, Jutka Zsuzsánál lakik. Antónia Gábor Gábor új múzsája, még Olit is majdnem kirúgja miatta. Deziré cége tönkremegy, mielőtt Alma megkezdhetné az idegenvezetői munkát. Etushoz gyógytornász jár, mert még mindig fáj a térde. Lenkének megint hiányoznak a gyerekek, de azért örülnek, hogy minden rendben van. Zsuzsa pedig nem bánná, ha Feri és Jutka nem békülnének ki.

Nincs kép

Ep.15 163. fejezet

Megjelent: 1993-07-22

Jutkáéknál a táborban csőtörés van, Feri segítségére van szükség. Lenke befőz. Ádámék megnézik a házat a Balatonnál, de túl drágának bizonyul. Kutya kutyája nem javul, és Gyula gyomra is gyengélkedik. Julcsi nem akar a szüleivel menni nyaralni, inkább a barátaival töltené az időt. Szerencsére Etus szól az érdekében.

Nincs kép

Ep.16 164. fejezet

Megjelent: 1993-08-05

Ferit két hétre elengedik nyaralni Jutkához. Virágh nyaralni hívja Etust, aki a doktor legnagyobb meglepetésére el is fogadja a meghívást. Kiderül, hogy Misi papagáj lány. Pongrác Kutya segítségével egy párral is megajándékozza. Lenke néni a zöldséges Józsit is beszervezi a bolt privatizációjába. Julcsi biciklitúrára megy a barátaival. Sümeghy megint megsérti Lillácskát, mert leghőbb vágya egy dupla adag fagylalt. Dénes bácsi főszerepet vállal Gábor Gábor legújabb reklámfilmjében. Lenke néni végre befejezi a befőzést.

Nincs kép

Ep.17 165. fejezet

Megjelent: 1993-08-19

Etus és Virágh nyaralása jól alakul, bár a doktor itt is sokat morog. Kutya lekapcsol egy elégedetlenkedő vevőt a boltban. A presszót kirabolják, Almát leütik. A tetteseket hamar elkapják. Julcsi hazaér a nyaralásból. Mágenheimék a Velencei-tónál nyaralnak, de Flóra megbetegszik. Jutkáéknak is véget ér a táborozás, hamarosan kezdődik az iskola.

Nincs kép

Ep.18 166. fejezet

Megjelent: 1993-09-02

Lenkéék pihenni viszik a lábadozó Almát. Misi papagáj sokkal boldogabb az új barátjával. Flóra után most Julcsi betegszik meg. Antónia kiveti hálóját Ferire, de ő ellenáll. Panni eltűnik, csak Julcsi tudja, hogy hová indult. Vilma tanári mozgásórát akar tartani. Jutka meglátogatja Zsuzsát, aki nem nagyon örül, hogy lánya és férje kibékültek.

Nincs kép

Ep.19 167. fejezet

Megjelent: 1993-09-16

Takácsék nagyon jól érzik magukat a nyaraláson, de Lenkét azért az is izgatja, hogy mi van a boltban. Ádám nem akar Klarisszával találkozni a magánklinika ügyében. Stefi megkéri Ferit, hogy olvassa át a cikkeit. Pongrác nagyon bánatos, mert Misiért eljött a gazdája. A tanulmányi eredménye is romlik. Kutya úr valami megoldáson töri a fejét. Julcsi három hete lázas, Etus kórházba viszi. Gábor Gábor megkéri Vica cica kezét, de esze ágában sincs elvenni. Oli úr eközben eltűnik. Panni bajban van, Julcsi Virágh doktor segítségét kéri.

Nincs kép

Ep.20 168. fejezet

Megjelent: 1993-09-30

Kutya úr búskomor Jágó elvesztése miatt, már az olvasószobába sem jár le. Sümeghy egy kiskutyával szeretné meglepni, hogy felvidítsa. Julcsi végre jobban van, így hazaköltözhet, Etus legnagyobb örömére. Taki bácsinak tanfolyamra kell mennie, de pénzbe kerül, unokájától kér kölcsön. Oli továbbra sem kerül elő a stúdióban zajló szerelmi dráma miatt. Panni végre Magyarországon van, de nem mer hazamenni. Tyúkanyónál húzza meg magát.

Nincs kép

Ep.21 169. fejezet

Megjelent: 1993-10-14

Gábor Gábor ideges, és nem hiszi el, hogy Vica cica terhes. Juli orvoshoz viszi. Alma nagyon élvezi a semmittevést, pedig Laci nagyon szeretné, hogy visszatérjen a presszóba. Az iskolában a könyvtár kérdését kell megoldani. Gyula Bécsbe csábítja Etust, de ő nem akar menni. Panni szomorú, mert a szülei nem beszélnek vele.

Nincs kép

Ep.22 170. fejezet

Megjelent: 1993-10-28

Taki átmegy a vizsgán. Vica cica nem terhes, mindenki legnagyobb örömére. Ádám elvállalja a munkát a magánklinikán. Julcsi jelentkezik a filozófia szakra, de azért különböző tanfolyamoknak is utána néz. Pannit ki akarják rúgni az iskolából, a barátai kiállnak mellette. Gábor Gábor titkos viszonyt folytat Klarisszával. Bandi nem nyeri meg a bolt privatizációs pályázatát, így Lenke néni munkája is veszélybe kerül.

Nincs kép

Ep.23 171. fejezet

Megjelent: 1993-11-11

Gábor Gábor összefut egy régi ismerőssel, így meg van oldva a fodrászhiány, ami Oli eltűnésével keletkezett. Lenke szomorú a bolt miatt, de igyekszik túltenni magát rajta. Jutka kirándulni viszi a gyerekeket, János fogadja az osztályt. A mérnöknő ismét zaklatja, Almát pedig Laci környékezi meg. Sümeghy főzni tanul Kutyától, és Lillácskát örvendezteti meg új tudományával. Pongrác eltűnik a vadasparkban.

Nincs kép

Ep.24 172. fejezet

Megjelent: 1993-11-25

Góliátnak nagyon tetszik Stefi, Feri segítségét kéri. Hermin szépülni vágyik, mert gyerekműsorban fog szerepelni. Fruzsi turkál Gábor fiókjában, és gyanús papírokat talál. Klarissza felgyógyul, és ismét Ádámot üldözi szerelmével. Taki rosszul lesz, Kutya siet a segítségére. A család Etus születésnapját ünnepli, ami kellemetlen helyzetbe hozza az épp ott tartózkodó Virágh doktort.

Nincs kép

Ep.25 173. fejezet

Megjelent: 1993-12-09

Taki bácsit lassan hazaengedik a vakbélműtét után. Kiderül, hogy Ócskás Gyula és Sümeghy Oszkár régi ismerősök. Flóra megint megbetegszik. Feri mosógépet akar venni, de a legolcsóbbat keresi. Góliát kitartóan udvarol Stefinek. A gyerekek Picasso-kiállításra mennek. A presszó testőre megvédi Almát, sajnos Jánostól. Gábor Gáborhoz revizorok érkeznek, akik Juli és Fruzsi legnagyobb meglepetésére mindent rendben találnak.

Nincs kép

Ep.26 174. fejezet

Megjelent: 1993-12-23

Fruzsi és Juli azt követelik, hogy Gábor Gábor újítsa fel a szalont, mert elavult. Lenke aggódik, hogy Taki bácsit nem engedik haza Karácsonyra. Feri áthívja Góliátot ünnepi ebédre, mert egyébként egyedül lenne. Maki, a testőr elalszik, amikor épp Almát kellene megvédenie. Bandi megkéri Lenke nénit, hogy menjen vissza a boltba. Sümeghy Kutyával szeretné tölteni az ünnepeket.