1. évad

A tudomány története 1. évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

A tudomány története sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a A tudomány története sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 6

Főszereplők: Michael Mosley ,





Epizód lista

Ep.1 Mi van rajtunk kívül?

Megjelent: 2010-04-27

Michael Mosley azzal a történettel kezdi, hogy miként jöttünk rá: bolygónk nem a világmindenség középpontja, csak egy a több milliárd égitest közül egy mérhetetlenül nagy és táguló univerzumban.

Ep.2 Miből van a világ?

Megjelent: 2010-05-04

Michael Mosley bemutatja, hogyan épült társadalmunk egyetlen kérdés köré: miből lett minden az anyagi világban?

Ep.3 Hogy kerültünk ide?

Megjelent: 2010-05-11

Bemutatjuk, miként jutottak el a tudósok addig, hogy magyarázni tudják a földi élet szépségét és sokféleségét, és milyen kapcsolatban áll a törzsfejlődés bolygónk hosszú és viharos történetével.

Ep.4 Határtalanok-e a lehetőségeink?

Megjelent: 2010-05-18

A miénk a valaha élt generációk közül a leginkább energiaéhes. Michael Mosley azt kutatja, hogyan fogtuk igába a különböző erőket: a szél, a gőz erejét és az atom belsejében lévő erőt.

Ep.5 Mi az élet titka?

Megjelent: 2010-05-25

Michael Mosley bemutatja, miként vizsgálták régen az élet titkát - az ismert legösszetettebb élő szervezet, az emberi test nézőpontjából.

Ep.6 Kik vagyunk?

Megjelent: 2010-06-01

Michael Mosley utánajár, miként ad két ikertudomány, az agykutatás és a pszichológia eltérő válaszokat arra a kérdésre, kik vagyunk.