2. évad

Érintés 2. évad (2013)

Vissza a sorozat adatlapjára

Érintés sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Érintés sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: Kiefer Sutherland , David Mazouz , Saxon Sharbino ,





Epizód lista

Ep.1 Hatalom és vágy

Megjelent: 2013-02-08

Martin, miután találkozik Amélia édesanyjával, Lucyval, tudja, hogy Jake azért vezette el őt a nőhöz, hogy segítse neki megtalálni a kislányát. Rögtön forró nyomon indulnak el, és eljutnak egy magánnyomozóhoz, aki egy hasonló kislány után nyomoz. A megbízója pedig a kislány apja. Annak az ügyvédi irodának a vezetője, akiknek a legfőbb ügyfelük az Aster Corps. Kiderül azonban, hogy a két kislány nem ugyanaz, és hogy Amélia életben van ugye, de valaki arról győzték meg, hogy a szülei lemondtak róla.

Ep.2 Közeli helyeken

Megjelent: 2013-02-08

Az Aster Corps gyűlésén kifakadó Calvin Norburget felkarolná a milliárdos befektető Vikash Nayar. A cég ezt nem nézi jó szemmel, és elrabolja az üzletember apját, hogy az továbbra is a céget támogassa anyagilag, és ne az elbocsátott alkalmazottját. Jake útmutatásával Martin a segítségére siet, Lucyval együtt, és az üzletembertől remélnek viszont segítséget Amélia hollétét illetően.

Ep.3 Ellenségem ellensége

Megjelent: 2013-02-15

Martin legújabb terve, hogy Calvin Norburg segítségével bejut az Aster Corps épületébe, és kikeresi a cég titkos aktáit. Most már bizonyos, hogy Amélia az ő felügyeletük alatt volt, de felmerül a gyanúja annak, hogy esetleg elszökött tőlük. A belépéshez egy speciális kártyára lenne szükség, melyet Calvin egy ismerősétől tudna megszerezni, de az illető hölgy éppen egy pakisztáni kiküldetésen van, ahol fogságba esik. Martin minden követ megmozgat, hogy segítsen a szabadulásában, de az Aster Corps-nak valamiért fontos érdeke, hogy a nőt eltűntesse a színről.

Ep.4 Tökéletes vihar

Megjelent: 2013-02-22

Martin Calvin Norburg kérésére behatol az Aster Corps épületébe, hogy megszerezze a tudós ott tárolt kutatási adatait. A vállalatnál azonban elcsípik, ezért kénytelen alkut kötni annak vezetőjével is, melynek értelmében lebuktatja Calvin Norburget, és a cikkével tisztára mossa az Aster Corps-ot. Lucy ezalatt lázasan keresi annak a férfinak a kilétét, aki szerinte kapcsolatba hozható a lánya eltűnésével, és a különleges képességű emberek meggyilkolásával. Avram ebben meg is erősíti őt, sőt immár a férfi nevével, és a hírrel, hogy Jake-et is meg akarja ölni.

Ep.5 Szemtől szembe

Megjelent: 2013-03-01

Jake elvezeti apját és Lucy-t Améliához. Ám a nagy találkozás nem jöhet létre anya és lánya között, mert Calvin Norburgék közbeavatkoznak. Immár bizonyos, hogy a lány a tudósnál van, ezért Lucy, miután megszerzi annak címét, végezni akar vele. Ezalatt Guillermo, aki annak szentelte életét, hogy végez a Harminchatokkal újabb embert öl meg. Egy papot, aki meg akarta gátolni küldetésében.

Ep.6 Megtörve

Megjelent: 2013-03-08

Lucy, miután az orra elől rángatták megint el a lányát, alkut köt Calvin Norburggel, megegyeznek, hogy Jake-ért cserébe a férfi visszaadja Améliát. Martin a hír hallatán már tudja, hogy ez átverés, és Calvin így akar időt nyerni, hogy elszökhessen a lánnyal. Egy Jake által mutatott újabb jel azonban elviszi őket Norburghez, ahol viszont már csak azzal szembesülnek, hogy Amélia nincs nála, és a férfi anyját Frances-t megölték.

Ep.7 Szellemjárás

Megjelent: 2013-03-15

Lucy, miután Améliát szinte a karjaiból ragadták újra el, úgy dönt, elmegy Los Angelesből. Jake azonban különféle módon igyekszik jelezni neki, hogy ne menjen el, így a nő végül marad. Guillermo folytatja a Harminchatok üldözését, és rá is talál Jake-re, a Breakwire egyik összetartásán. A viharos idő miatt áramszünet lesz az épületben, ahol megkezdődik a kergetőzés. Martin és Trevor egykori biztonsági főnöke is megjelenik, és felajánlja nekik a segítségét Amélia és Jake ügyében.

Ep.8 Utolsó típusú találkozások

Megjelent: 2013-03-22

Martin kideríti, hol tartják fogva Ameliát. Lucy-val az Aster Corps egy régi telephelyére mennek, ahová be is jutnak, és Martin sikeresen kihozza Ameliát. Miután Guillermo Ortiz még szabadlábon van, Martin azt javasolja Lucy-nak, hogy vonuljanak el, és pótolják be az elvesztett éveket, amíg a gyilkost kézre nem kerítik. Lucy és Amelia el is indulnak új, közös életük felé, ám a lány elrablói újra rájuk akadnak. Együtt nincs esélyük a menekülésre, csupán egyikük úszhatja meg a találkozást.

Ep.9 Időtlenül

Megjelent: 2013-03-29

Phillip Greent halálra ítélik egy hármas gyilkosság miatt, amit 15 éve követett el. Jake valamiért elvezeti hozzá Martint, akinek meggyőződése, hogy azért, mert valahogy meg kell akadályoznia a férfi kivégzését. Felkeresi Green lányát, aki elmondja, hogy az apja a bűnténye óta nem beszél, ezért nem tartja vele a kapcsolatot. Martin rekonstruálja a gyilkosságot, amit több kételyt is felvet. Előkerül egy gépezet Green munkahelyéről, melyről kiderül, hogy egy rejtjelező, és egy kapcsolattartó eszköz, mellyel a Harminchatokat lehet elérni, vagy felkutatni.

Ep.10 Csendestársak

Megjelent: 2013-04-05

Guillermo Ortiz továbbra is vadászik harminchatokra. Az elsődleges célpontja Jake és Amelia, de ezúttal Dr. Nell Plimptont nyomát követi. A fiatal doktornő egy évezredes leletet akar kivizsgáltatni, mely minden bizonnyal az emberiség első számrendszerét rejti. A hieroglifák megfejtésében Jake akaratlanul is részt vesz, így kerül újfent Guillermo látószögébe.

Ep.11 Megvádolva

Megjelent: 2013-04-26

Martin elmondja a rendőrségen az egész eddig történet, ahol úgy tűnik hisznek neki, mígnem előkerül a fegyver, amivel Amelia édesanyját megölték, rajta a férfi ujjlenyomataival. Martint letartóztatják. Calvin Norburg leteszi érte az óvadékot, és arra ösztönzi Martint, hogy folytassa tovább a harcát, most már vele együtt az Aster Corps leleplezéséért, akik továbbra is keresik Jake-et és Ameliát.

Ep.12 Álmatlanság

Megjelent: 2013-05-03

Trevor bejelentkezik egy alvásklinikára. Az Aster Corps felügyelte intézet ezzel álcázza a kísérleteit, amiket a Harminchatokon végeznek. Trevor és Martin bizonyítékot akar gyűjteni, hogy a rendőrség végre közbelépjen és leállítsa a nagyvállalat tiltott kísérleteit. Az Intézetben találkoznak Calvin Norburggel, aki elmondja, azért jött vissza a vállalathoz, hogy belülről segítsen leleplezni az illegális ténykedésüket.

Ep.13 Az utolsó esély

Megjelent: 2013-05-10

Martin balesetet szenved, melynek során az Aster Corps emberei elrabolják Jake-et és Ameliát. Egy hajón folytatják rajtuk a kísérleteket, hogy az Isteni számsort befejezzék. Ez a szekvencia ugyanis az Aster Corps fennmaradását jelentené, mivel a cégnek milliárdos veszteségei vannak. Martin Trevor segítségével feljut erre a hajóra, és kimenekíti a gyerekeket. A rendőrség kellő bizonyítékot talál a nagyvállalat ellen, és letartóztatja annak igazgatóját.