10. évad

Gyilkos elmék 10. évad (2014)

Vissza a sorozat adatlapjára

Gyilkos elmék sorozat 10. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Gyilkos elmék sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 10. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 23

Főszereplők: Joe Mantegna , Thomas Gibson , Shemar Moore ,





Epizód lista

Ep.1 Tíz

Megjelent: 2014-10-01

Rövid időn belül három férfi holttestére bukkan a Los Angeles-i rendőrség. Az áldozatokat hasonló módszerrel csonkították meg. A viselkedéselemzőkre hárul a feladat, hogy az ámokfutó gyilkost kézre kerítsék.

Ep.2 A pokol tüze

Megjelent: 2014-10-08

A viselkedéselemzők ezúttal Seattle-ben nyomoznak egy sorozatgyilkos után. A gyilkos áldozatai mind olyan férfiak, akiknek hasonló korú gyermekük van. A viselkedéselemzők hamarosan beazonosítják az első számú gyanúsítottat, egy zavarodott elméjű gimnáziumi magyartanárt, akit gyermekkorában apja súlyosan bántalmazott.

Ep.3 Ezer nap fénye

Megjelent: 2014-10-15

Egy Pittsburgh-ből Phoenixbe tartó utasszállító gépnek megszakad minden kapcsolata a földi irányítással, majd lezuhan. A tragédiában 151 ember veszíti életét. A csapat első lépésben igyekszik megállapítani, hogy baleset történt-e vagy terrorcselekmény. Kate-et, a csapat új tagját különösen megrázza az eset, mivel nővére és sógora a szeptember 11-i terrorakció során haltak meg. Kate azóta egyedül neveli árván maradt unokahúgát.

Ep.4 Viszketés

Megjelent: 2014-10-22

Egy újságíró tébolyodott állapotban felgyalogol az atlantai autópályára, és a száguldó autók között leli halálát. Mivel az újságíró korábban semmi jelét nem adta, hogy elméje zavarodott lenne, az atlantai rendőrség gyanút fog, és a viselkedéselemzők segítségét kérik. Hamarosan kiderül, hogy az újságíró egy oltásokkal kapcsolatos cikken dolgozott, és halála előtt három nappal nyoma veszett.

Ep.5 Ládába zárva

Megjelent: 2014-10-29

Halloween este összevert, alultáplált kisfiúra bukkan a San Diego-i rendőrség. A gyermek pontosan egy évvel ezelőtt szintén Halloween estéjén tűnt el. A maskarába bújt elkövető még aznap este elrabol egy újabb gyermeket. A viselkedéselemzők azonnal San Diegóba utaznak, hogy megmentsék a kisfiút.

Ep.6 Akire illik a cipő

Megjelent: 2014-11-05

A montanai egyetem közelében két fiatal egyetemista fiú holttesteste hever. Mindkét áldozat nyakán különös sebhely éktelenkedik, amely valamilyen szúró eszköztől vagy - JJ feltételezése szerint - akár éles cipősaroktól is származhat.

Ep.7 Hessteg

Megjelent: 2014-11-12

Egy hírnévre áhítozó sorozatgyilkos népszerű fiatalokat gyilkol meg, majd az áldozatok holttestének fotóját közzé teszi online közösségi médiaoldalakon. A csapat Marylandbe utazik, hogy elejét vegye egy újabb gyilkosságnak.

Ep.8 Fiúk a Sudworth házból

Megjelent: 2014-11-19

A viselkedéselemzők ezúttal Bostonban nyomoznak, ahol elraboltak egy védőügyvédet. A nyomozás során különös részletek derülnek ki a védőügyvéd múltjáról.

Ep.9 A végzet

Megjelent: 2014-11-26

A csapat Virginiában egy sorozatgyilkos után nyomoz. Az elkövető áldozatait tiszta ruhába öltözteti, és úgy hagyja a tett helyszínén. Kate megérzése szerint a gyanúsított nő lehet, hiszen ilyesmi csakis egy nőnek juthat az eszébe.

Ep.10 Amelia Porter

Megjelent: 2014-12-10

Ben Farland tizenhét évesen került börtönbe lánytestvére meggyilkolásáért. Amikor 12 évvel később Ben kiszabadul, hazatér otthonába, hidegvérrel leszúrja nagyapját, majd túszul ejti fiatal unokahúgát és unokaöccsét. A viselkedéselemzők versenyt futnak az idővel, hogy a gyerekeket megmentsék.

Ep.11 Az örökkévalók

Megjelent: 2015-01-14

A csapat Nevadába utazik, ahol három fagyott holttestet találtak a folyóban. Mivel mind a három áldozat ugyanahhoz a vallási szektához tartozott, a viselkedéselemzők a szekta környékén kezdenek először vizsgálódni.

Ep.12 A lista

Megjelent: 2015-01-21

A csapat Talahassee-ben nyomoz egy sorozatgyilkos után, aki macska-egér játékot űz a hatóságokkal. A férfi minden egyes "akciója" előtt felhívja a rendőrséget, és bejelenti következő bűntényét.

Ep.13 A madárleső

Megjelent: 2015-01-28

A viselkedéselemzők egy sorozatgyilkos után nyomoznak. Az elkövető feltehetően ugyanaz a gyanúsított, akit évekkel ezelőtt Rossi és Gideon is üldözött - ám sikertelenül. A csapat újraindítja a lezárt ügyet.

Ep.14 A hős

Megjelent: 2015-02-04

A viselkedéselemzők Indianapolisban nyomoznak, ahol egy népszerű kávéházban bomba robbant. A robbantásban egy férfi lélekjelenlétének köszönhetően többen is megmenekültek. A viselkedéselemzők védelem alá helyezik a "hőst" és családját. Mivel igen valószínű, hogy az elkövetőek újabb robbantást is terveznek, a csapatversenyt fut az idővel, hogy a tettest, vagy tetteseket elkapják, mielőtt újabb tragédia következne be.

Ep.15 Sikoly

Megjelent: 2015-02-11

A viselkedéselemzők sorozatgyilkos után nyomoznak. Gyanújuk szerint a tettest vélhetően gyermekkorában bántalmazták, és emiatt komoly lelki sérülésben szenvedhet. Eközben Kate unokahúgáért aggódik. A lány az interneten ismerkedett meg a fiúval, akivel épp randevúra készül.

Ep.16 Zárlat

Megjelent: 2015-03-04

Egy texasi börtönben meggyilkolnak két őrt. A viselkedéselemzőket a helyszínre hívják, hogy kinyomozzák az eset körülményeit.

Ep.17 Veszélyes játékok

Megjelent: 2015-03-11

A viselkedéselemzők ezúttal Wisconsinban nyomoznak egy sorozatgyilkos után. Első lépésben az áldozatok közötti kapcsolatra igyekeznek fényt deríteni.

Ep.18 Rock Creek Park

Megjelent: 2015-03-25

Egy sikeres szenátor felesége eltűnik. A viselkedéselemzők a szenátor politikai ellenfeleinek mesterkedését gyanítják az ügy hátterében.

Ep.19 Minden határon túl

Megjelent: 2015-04-08

Elrabolnak egy Barbadoson nyaraló négytagú családot. Az ügyben az FBI nemzetközi egysége a viselkedéselemzők segítségét kéri. A barbadosi emberrablás kísértetiesen hasonlít egy korábban Floridában történt esethez, amelyben szintén Hotch és csapata nyomozott...

Ep.20 Teljes a létszám

Megjelent: 2015-04-15

Marylandi otthonukban vacsora közben lemészárolnak egy családot. Amikor a viselkedéselemzők kihallgatják a rokonokat, különös titkokra derül fény... Eközben Hotchnak személyes problémákkal is meg kell küzdenie: apósánál Roy-nál Alzheimer kórt diagnosztizáltak az orvosok, ezért a nyomozónak mielőbb ki kell békülnie vele.

Ep.21 Az árnyékszörny

Megjelent: 2015-04-22

Három gyilkossági ügybe keveredett férfi ugyanazt a hihetetlen történetet mesélik el: a gyilkosság pillanatában egy hosszú karmú árny-szörnyeteg támadt rájuk. A viselkedéselemzők arra gyanakszanak, hogy az elkövető különleges képességekkel bíró személy lehet, aki mások elméjét irányítja.

Ep.22 A bűnös negyed

Megjelent: 2015-04-29

A csapat egy Los Angeles környékén garázdálkodó gyilkos után nyomoz. A viselkedéselemzők szerint az elkövető egy polgárőr lehet.

Ep.23 A vadászat

Megjelent: 2015-05-06

Elrabolják Kate unokahúgát, Meget és annak legjobb barátnőjét. A viselkedéselemzők szerint a lányok fogvatartója szexkereskedelemmel foglalkozik, és az interneten keresztül szedi áldozatait.